praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Depressie, burnout, overspannenheid

Depressie, burnout en overspannenheid: de mentale energie is op. 

Alles wat leeft heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Ook de hersenen hebben energie nodig om te kunnen denken, de longen en borstspieren hebben energie nodig om te kunnen ademen, en je hebt energie nodig om leuke dingen te kunnen en willen doen. Als er te weinig energie is merk je dat je nergens meer zin in hebt en nauwelijks meer ademt. Het denken lukt niet meer, je voelt je verward of je blijft piekeren... Tips als: "Ga iets leuks doen" helpen niet want je hebt geen energie om iets te doen, je hebt niet eens de energie om iets leuk te kunnen vinden.

Bij depressie, burnout en overspannenheid is de energiehuishouding ernstig verstoord of geblokkeerd.

  • Bij een depressie is er een energie blokkade die de energiehuishouding verstoort op verschillende niveaus. Lichamelijk, psychisch, sociaal en mentaal is de energie geblokkeerd. Doordat de energie niet meer stroomt krijg je het gevoel dat je vast zit. Je voelt je zwaar, somber en futloos.
  • Bij burnout, opgebrand zijn, is duidelijk sprake van energiegebrek. Zelfs alle reserve-energie is op. Lichamelijk, emotioneel en mentaal. Je kunt niet meer verder gaan.
  • Overspannen-zijn betekent letterlijk: teveel spanning. Alle energie gaat naar het hoofd, ook de energiesoorten die daar niet thuis horen. Het hoofd hoort koel en helder te zijn, maar als je overspannen bent is je hoofd warm en vol.

Extra mentale energie helpt je te genezen.

Het kost vaak erg veel tijd om van een depressie of burnout te genezen, juist omdat er te weinig energie is óm te genezen. Verwerken,  bewustworden, loslaten en genezen kost namelijk óók energie. Die energie kan ik je geven. Lichamelijk, emotioneel, mentaal en psychisch word je opgeladen waardoor je de oorzaak van het probleem zelf aan kunt pakken.

De oorzaak wordt aangepakt met psychosynthese-technieken.

Eerst zoeken we de diepere, achterliggende oorzaak van jouw probleem. Drukte op het werk of een slechte relatie hoeft geen oorzaak te zijn, maar wel de manier waarop jij daarop reageert. En waarom reageer jij zo? Omdat je je dat zo als kind al had aangeleerd? Je krijgt een specifieke visualisatie waarin je jouw probleem leert oplossen, en ik leer je technieken om zelf je energiepeil te verhogen. Dat kun je ook elke dag thuis doen.

Ik laad je op met energie, met licht en positiviteit.

Alles gaat weer stromen. Na twee consulten moet je je al beter voelen. Sommige cliënten met depressie vinden het prettig elke herfst even terug te komen voor een enkel consult. Zie ook resultaten met depressie in praktijk Leven in Licht.

Je kunt ook wekelijks jezelf opladen met energie, licht en positiviteit, bij één van mijn lessen Licht Yoga.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven