praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Je Lijf & Gezondheid

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over je lijf en je gezondheid

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Rijangst moet je niet overwinnen, je moet de oorzaak oplossen.

Rijangst heeft altijd een logische oorzaak. Ook als je nooit een ongeluk of een angstaanval hebt gehad. Maar die oorzaak van rijangst is vaak onbewust. Vergeten, of nooit beseft. Krijg je een angstaanval in de auto, dan word je bang voor autorijden, of bang voor het verkeer. Maar die eerste angstaanval had een heel andere oorzaak. Die oorspronkelijke angst, dáár moet je mee aan de slag!

Ondersteunende visualisaties bij medische behandelingen

Met een visualisatie kun je je lichaam opdracht geven, goed te reageren op een operatie of medicijnen. Als je hoort dat je medicijnen moet gaan slikken, of een operatie moet ondergaan, dan is dat best eng. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. En tijdens een operatie kan er van alles mis gaan. En daar heb jij geen controle over. Denk je. Maar met visualisatie kun je een beetje bijsturen, hoe je lichaam erop reageert. 

Blijvende pijn na een ongeluk? Dat kun je oplossen met visualisatie.

Je lichaam heeft een eigen geheugen. Dat merk je als je klachten hebt overgehouden aan een ongeluk. Het lichaam is al hersteld. Wonden zijn genezen en botten zijn weer vastgegroeid. Op foto’s lijkt alles prima. Heb je dan toch nog klachten, dan kan dat liggen aan het lichaamsgeheugen. Het lichaam 'onthoudt' het ongeluk, om de volgende keer beter voorbereid te zijn.

Supertip tegen uitstelgedrag (en nog 11 andere uitstelgedrag tips)

Geen fut? Geen zin? Niet vooruit te branden? Alles voor je uit schuiven? Steeds meer mensen hebben hier last van. En dan heb ik het niet over depressie. Of burnout of vermoeidheidssyndroom. Maar gewoon: Geen fut. Alle klusjes blijven liggen. Ik heb er zelf ook last van. Maar nu heb ik een geniaal (al zeg ik het zelf) systeem bedacht! Dat leg ik je straks uit.

Het lichaam geneest zichzelf. Als het de kans krijgt.

Het lijkt wel magie. Wonden genezen vanzelf. Hoef jij niets voor te doen. Splinters en virussen worden vanzelf het lichaam uit gewerkt. Botten groeien vanzelf weer aan elkaar. Het menselijk lichaam bezit zelfgeneeskracht. Het zal zichzelf in evenwicht en gezondheid brengen. Altijd. Als het de kans krijgt. Maar als het evenwicht is verstoord, raak je uit balans, en dan roept het lichaam klachten op. De echte oorzaak ligt meestal dieper dan je denkt. Weet je wat de oorzaak is, dan kun je het evenwicht herstellen.

Lang leve PMS!

Lang leve PMS! Die paar heerlijke dagen dat je gewoon zegt wat je ervan vindt. Die dagen dat je moppert en klaagt over alles wat je niet bevalt. Die dagen dat je je strijdlust inzet en voor jezelf op komt. Je grenzen aangeeft! Tenminste, als je dat mag van jezelf. Veel vrouwen hebben diep van binnen een onvrede, die ze zelf niet begrijpen. En die ze ook niet wíllen voelen. En dat komt er opeens allemaal uit, vlak voor de menstruatie. Probeer het eens andersom te zien. Tijdens die PMS-dagen kun je juist méér jezelf zijn.

Griep? Even resetten

Als er griep heerst, dan zit er een virus is de lucht. We ademen allemaal datzelfde virus in, maar de één wordt ziek en de ander niet. Hoe kan dat? Ik denk dat je ziek wordt als je het nodig hebt om even te resetten. Want dat is wat griep met je doet. Net als een computer zit je na verloop van tijd vol met allerlei programmaatjes (denkpatronen en gewoontes) en informatie (dingen die je 'moet' onthouden). Alsof je werkgeheugen vol zit. Gewoon even resetten.

Angst overwinnen waar hij zit: in het onderbewuste.

Ik zal je niet snel vertellen, dat je het gevecht met jezelf moet aangaan. Vechten tegen jezelf, daar word je alleen maar moe van. En je wint het nooit. Of het nu gaat om verslavingen, eetbuien, negatief denken, negatief zelfbeeld, onzekerheid, boosheid...  Ertegen vechten is niet de beste manier. Alleen bij angsten ligt dat anders. Examenangst, sociale angst, rijangst, podiumangst... eraan toegeven helpt je niet. Hier moet je toch het gevecht met jezelf aangaan. Maar wel op een goede manier.

Het vuilnis buiten zetten

Hoe houd je je lichaam schoon van binnen?

Vandaag wil ik het hebben over snot, oorsmeer, zweet, puisten, vieze adem en zweetvoeten. En plas en poep. En ik vergeet er vast nog wel een paar.
Tips en visualisaties om je lichaam van binnen schoon te maken.

Waarom is afvallen zo moeilijk, en waarom werken diëten niet?

 ..Visualiseer jezelf slank! Zie jezelf in een slank atletisch lichaam. Zie jezelf blij aan een stengel bleekselderij knabbelen, barstend van de energie, stralend gezond...

Is afvallen werkelijk zo gemakkelijk? Meestal niet. Terwijl jouw bewuste deel druk aan het visualiseren is dat je gezond en slank bent, zit je onderbewuste andere signalen uit te zenden. Want als je echt overgewicht hebt, dan is daar een reden voor. En dat zit meestal in het onderbewuste.

Lente: Grote schoonmaak. In je hoofd, in je agenda, in je lijf en in je huis.

Jaaaaaaaaaaaaaa het is lente!!!  De zon schijnt, het wordt wat warmer... Tijd om de ramen open te zetten, en een frisse wind door je huis te laten waaien. En door je lichaam. En door je hoofd! Tijd voor de grote schoonmaak! Het is nu tijd om knopen door te hakken, en meer ruimte te maken voor jezelf. Tijd om rommel op te ruimen. In je lichaam, in je emoties, in je onderbewuste, in je leven. Alles wat je niet langer wilt meezeulen, gaat bij het vuilnis. En aangezien je huis symbool staat voor jezelf, kan dat mooi samengaan!

Lig je vaak uren wakker? Visualisaties en tips om beter te slapen

Duurt het lang voordat je in slaap valt? Of word je altijd wakker rond drie uur? Soms lig je wakker omdat een bepaalde gedachte je niet wil loslaten. (Of kun jij die gedachte niet loslaten?) Lig je te piekeren? Maak je je zorgen? Dat is een lichte vorm van angst. Angst houdt je wakker. Maar vaak zijn het heel andere gedachten, die 's nachts door je heen gaan.  Als je dan alleen maar denkt “Ik moet nu slapen”, dan hoor je je diepere gedachten niet. En dat is jammer. Want als je ’s nachts wakker ligt, dan heeft dat een reden.

Herfstdepressie: Thuiskomen bij jezelf

Het ervaren van de jaargetijden gaat veel dieper, dan je misschien denkt. Elk seizoen heeft zijn eigen energie. Die energie regelt de processen in de natuur, en het gedrag van dieren. Het heeft ook een invloed op het onderbewuste van ons, mensen. De herfst is een tijd van inkeer. Heerlijk thuiskomen bij jezelf.
Of voel je dan juist een gemis aan warmte en geborgenheid?

 

 

Meer over je lijf en je gezondheid

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven