praktijk voor natuurlijk genezen

menu

De lente is de ideale tijd om je zelfvertrouwen te laten groeien.

Meer zelfvertrouwen door positief denken

Het is weer lente! Bomen en struiken krijgen weer blaadjes. De bladknoppen zwellen op, en gaan open. En hoppa: een hele tak met nieuwe blaadjes rolt er uit. Ook bloemen springen tevoorschijn. Uit een knopje waarvan je niet zou geloven, dat ze er in gepast hebben. Uit een zaadje kruipt een wortel. En een stengeltje. Met eerst twee blaadjes. Maar al snel meer… Je kunt je niet voorstellen dat dat allemaal in dat zaadje verborgen zat.

Ook mensen ontplooien zich in de lente.

Nieuwe garderobe. Nieuw kapsel. Je krijgt ineens zin in een nieuwe cursus. Een nieuwe hobby of een nieuwe baan. En misschien een nieuwe liefde. Alsof het daar nu ineens de tijd voor is. Maar ook op een dieper niveau wil je je ontplooien. Je wilt je oude zelf overstijgen. Je wilt een mooiere, betere versie van jezelf worden. Diep in jezelf zitten je wijsheid, je kracht, je intuïtie en je talenten te wachten op hun eigen geboorte. Op het moment dat ze naar buiten mogen komen.

Voel je je onzeker? Diep van binnen heb je kracht, lef en zelfvertrouwen.

Het komt er alleen niet zo gemakkelijk uit. Het lijkt ook maar zo klein. Keer op keer word je geconfronteerd wordt met je onzekerheid. Die lijkt zo groot. Maar ik geloof niet in onzekerheid. Ik denk dat iedereen die denkt onzeker te zijn, gewoon hooggevoelig is. Je aura is te groot. Je voelt veel te veel van wat er om je heen gebeurt. Dat brengt je uit balans. Dan ben je weer even je eigen kracht en gevoel kwijt. Als dat vaak genoeg gebeurt kruip je steeds dieper weg in jezelf…

Wat je aandacht geeft, dat groeit. Dus geef geen aandacht aan wat er fout gaat. Geef aandacht aan je mooie en sterke kanten.

Geef aandacht aan je verborgen talenten. Laat ze naar buiten komen. Geef aandacht aan dat kleine beetje zelfvertrouwen diep in jezelf… en zie het groeien! Ga die cursus maar doen, ga solliciteren, verf je haar groen als je dat leuk vindt.

Werp je oude huid af. Laat je nieuwe ik schitteren in het zonlicht!

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

9 Tips voor meer zelfvertrouwen

Wat kun je zelf doen?

 1. In deze tijd wordt de natuur herboren. Jong en fris komt alles weer tevoorschijn. Dat kun jij ook! Oude gewoonten, vastgeroeste emoties, de vermoeidheid van de winter wil je nu kwijt, toch? Visualiseer dat jij, degene die je nu bent, een cocon om je heen bouwt. In die cocon word je eerst helemaal zacht, vloeibaar, je lost op. En daarna bouwt je lichaam zich weer op… maar nu helemaal nieuw, vernieuwd. Als je ‘klaar’ bent kom je uit je cocon. Precies zoals je wilt zijn, helemaal jezelf.
 2. Affirmeren: Zeg een paar keer per dag iets positiefs tegen jezelf, steeds in dezelfde woorden. Bijvoorbeeld "Ik ben vol zelfvertrouwen en ik waardeer mijzelf!" En voel het ook.
 3. Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben zijn vaak hooggevoelig. Zij voelen de krachtige uitstraling van anderen en worden daardoor uit balans gehaald. De ander neemt zijn ruimte in en het gevoelige kind maakt zich klein en onzichtbaar. Deze kinderen kunnen leren hun eigen ruimte in te nemen en af te schermen.
 4. Stel je voor hoe je op de top van een berg staat, vol zelfbewustzijn en zelfvertrouwen! Stel je voor hoe je in moeilijke situaties tóch zelfbewust bent! Vóél je zelfbewust dan bén je het ook!
 5. Wat houdt jou tegen? Wat blokkeert je? Visualiseer dat je die blokkerende gedachte of energie in een doos stopt en op het paasvuur gooit. In Twente en omstreken verbranden we met Pasen snoeiafval. Alles wat weg mag kun je in gedachten op het paasvuur gooien. Oude gewoonten, oud verdriet, oude overtuigingen of inprentingen. Kijk naar het vuur en voel hoe je oude schepen achter je verbrandt.
 6. Als de zon schijnt, ga er dan even voor zitten. Voel de zon op je huid. Voel hoe weldadig dat is. Stel je voor dat de zon naar binnen schijnt en al je cellen en organen vult met licht en warmte.
 7. Adem de lentelucht in. Lentelucht zit vol levenskracht. Adem de lentelucht door je hele lichaam, naar alle cellen en organen en vul ze met levenskracht!
 8. Wil je je ontplooien? Zoek een leuke cursus! Ga iets doen waarbij je helemaal jezelf kunt zijn met al je mogelijkheden en talenten.
 9. Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen je grenzen aan te geven, voor jezelf op te komen, beslissingen te nemen.
 • Als het met hooggevoeligheid te maken heeft: Ik kan je helpen minder last te hebben van de meningen en wensen van anderen.
 • Ik kan je tips geven hoe je baas/collega's/echtgenote/familie kunt benaderen op een positieve manier.
 • Ik je helpen dat onzekere gevoel los te laten.
 • Ik kan je helpen je hele opvoeding los te laten en zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ook dit doen we met visualisaties. Werkt heel goed.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven