praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Veel angsten en fobieën worden veroorzaakt door een inprenting uit je kindertijd.

Onbewust doe je nog steeds wat je jezelf ooit hebt ingeprent.

Een inprenting is een opdracht die je jezelf geeft, om iets te onthouden. Als het met veiligheid te maken heeft, dan wordt die opdracht een reflex. Dan reageer je direct zoals je je het hebt ingeprent. Je vergeet de reden, maar je reageert automatisch zo, als je het in je kindertijd ingeprent hebt. De inprenting is de oorzaak van angstreacties. En van onbewuste gewoontes. Om deze angsten of fobieën te overwinnen moet de oorspronkelijke inprenting weer bewust worden. Hoe verander je een onbewuste inprenting?

 

Een voorbeeld van een inprenting: “Dáár kwam het door dus dát doen we nooit weer!”

Stel: een grazende koe hoort een slang sissen. “Lekker gras,” denkt de koe, “nog even grazen. Ik ren straks wel weg”. En de slang bijt. De koe vindt dat niet leuk en prent zichzelf in: “Hoor je gesis, ren dan direct hard weg”. Deze inprenting wordt een reflex. Sissen=wegrennen. Het wordt een automatische reactie. Omdat dit met veiligheid te maken heeft. De koe kan de slang vergeten. En de beet (daar wil ze niet steeds weer aan denken). Maar “Sissen = wegrennen” vergeet ze nooit meer. Daar hoeft ze niet eens over na te denken. Uiteindelijk weet ze helemaal niet meer waarom ze wegrent als ze gesis hoort. Maar ze weet wel dat dat van levensbelang is.


Een inprenting is een opdracht die je jezelf geeft. “Niet vergeten melk te kopen” is ook een inprenting.

Maar pas als het met veiligheid te maken heeft wordt het een reflex. Dan reageer je direct zoals je je het hebt ingeprent. Het kan gaan om veiligheid van het lichaam, of van de persoonlijkheid. Het is een heel mooi systeem: Gebeurt er iets vervelends, dan voel je je rot. Je voelt angst en pijn. Je wilt ervoor zorgen dat dit nooit weer gebeurt. En direct trek je de conclusie: Dáár kwam het door dus dát doen we nooit weer! En dat wordt een reflex.

De volgende keer reageer je direct, zonder nadenken, zoals je je het jezelf hebt ingeprent.

De oorzaak is pijnlijk. Die wordt het liefst direct vergeten. Maar de opdracht die je jezelf geeft is nu een veiligheidsreflex. Dat blijft je hele leven actief. Vaak zonder dat jij het weet. Stel je bent 8 en moet voor de klas een spreekbeurt geven. Je stottert even, en het zweet breekt je uit. Je voelt je angstig en denkt: "Noooooit weer een spreekbeurt!" Grote kans dat je je hele leven angstig blijft, als je in een groep iets moet vertellen. Omdat het je een gevoel van 'gevaar!' geeft. Zo'n inprenting is altijd zo kort mogelijk. En daardoor vaak ongenuanceerd. Soms trek je een verkeerde conclusie. Als je moeder je zegt niet bij vreemde mannen in de auto te stappen, en ze laat je weten dat dat erg gevaarlijk is, dan kun je je als jong kind inprenten: “Nooit met mannen meegaan!” of “nooit in een auto stappen!” of “nooit een vreemde vertrouwen!”. Vooral inprentingen uit je jeugd kunnen lastig zijn. Als jong kind trek je regelmatig verkeerde conclusies.

Bij elke tegenslag kun je je iets hebben ingeprent dat nu nog als ‘veiligheidssysteem’ werkt in je onderbewuste.

“Dáár kwam het door dus dát doen we nooit weer!” En die inprenting maakt je angstig. Je verlamt of blokkeert. Soms zit zo’n oude inprenting zo diep, dat het lichamelijke klachten veroorzaakt. Bijvoorbeeld benauwdheid (adem inhouden dan vinden ze me niet, dan ben ik veilig), onvruchtbaarheid (ik mag niet zwanger worden) of depressie.

Wat doe je eraan?

Met je gezonde verstand kun je dit niet veranderen. Omdat het een veiligheids-reflex is geworden. Het zit in je onderbewuste. Je kunt pas een nieuwe, betere conclusie trekken, als de oorspronkelijke inprenting weer bewust is geworden. En de oorspronkelijke situatie.  Dan kun je de inprenting ontkrachten. En als je dan ook nog de oorspronkelijke situatie anders opslaat in je geheugen, dan stroomt de energie weer.

Een voorbeeld uit de praktijk: Niet zwanger worden

Een jonge vrouw probeert al jaren zwanger te worden. Ze vertelt dat haar ouders niet genoeg aandacht en liefde voor haar hadden. En ik hoor haar als driejarig kind boos denken “…dan moet je geen kinderen nemen!”. Terwijl ze bedoelde: “Als je niet genoeg aandacht en liefde voor je kind hebt, dan…” maar wat ze zich heeft ingeprent was alleen: “Je moet geen kinderen nemen”. Met een visualisatie wordt dit rechtgezet.

Daarna mailde ze mij: “…We hebben vanmiddag duidelijk iets veranderd in mijn uitstraling en aura!”.

Lees het hele verhaal hier.

 

 

 

 

Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

  • Niks. Sorry. Want het is niet bewust.
  • Als je er wel iets aan zou kunnen doen had je het ook allang gedaan, toch?
  • Nou ja, lees dit maar.

Hoe kan ik helpen onbewuste inprentingen los te laten?

  • Ik kan je helpen de oorspronkelijke inprenting weer naar boven te halen. En te ontkrachten.
  • Ik kan je helpen de oorspronkelijke situatie weer bewust te worden, en er nu anders naar te kijken.
  • Ik kan je helpen de angst los te laten.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

Ik heb door mijn burn-out periode dit mogen ervaren. Gedurende de gesprekken met mijn psychotherapeut werd ik mij bewust van mijn gedragingen in bepaalde situaties. Situaties uit het verleden. Ik was mijn eigen blokkade en met tijd en wijle kom ik soms nog weleens een oude valkuil tegen. Die herken ik nu. Ik weet nu dat ik het waard ben en ik weet ook dat iedereen het waard is. Gedachtes, herinneringen kunnen blokkades vormen en dat is zonde. Ik ervaar jouw inspiratiemail als erg verhelderend en bevestigend en inspirerend, waar ik op moet letten bij mijzelf en bij anderen. Dank daarvoor.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven