praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Pasen: Jezelf vernieuwen

Pasen vieren kan op een heel eigen manier. Net als de natuur kun je alles loslaten en een nieuw mens worden.

Pasen is het feest van vernieuwing. Alles leek dood maar plotseling komt de natuur weer tot leven. Als een feniks die uit de as herrijst. Pasen was al een feest voordat het christendom opkwam. Het was het feest van de opleving van de natuur, en dus de nieuwe geboorte van alles wat groeit en bloeit. Het is ook het feest van de overwinning van het licht op de duisternis, want de dagen zijn weer langer dan de nachten. Pasen is dus eigenlijk een soort Nieuwjaar van de natuur. Laten we eerlijk zijn, het jaar is een cirkel zonder begin of eind. Dat het jaar op 1 januari begint is maar een afspraak. Dat heeft Julius Caesar bedacht. Daarvóór begon het jaar in maart.

Bijzondere dagen worden meestal gevierd met tradities en symboliek.

Die zijn er om je te herinneren aan de diepere betekenis van deze dag. Eieren, kuikentjes en lammetjes symboliseren aan het nieuwe leven, vrolijke kleuren herinneren aan de opleving van de natuur in al haar kleuren. De haas staat bekend om zijn vruchtbaarheid.

Het leuke aan Pasen is dat je alle mogelijke tradities tegelijk kunt volgen.

Eerst naar de kerk (christelijke traditie) dan Paasontbijt bij je ouders (familietraditie), daarna eieren zoeken (voor-christelijke tradtie) en ’s avonds naar het paasvuur (regionale traditie). En op tweede paasdag naar een tuincentrum (commerciële traditie) en een fietstocht (gezinstraditie).

En daar wil ik nog iets aan toevoegen. Een persoonlijke traditie. Terug naar de diepere betekenis.

Als Pasen het feest is van de opleving van de natuur, van nieuw leven, en dus van een nieuw begin, dan kun je deze dag aangrijpen voor een persoonlijk ritueel waarin je jezelf of je leven ‘vernieuwt’. Alsof je je oude huid afpelt, en als nieuw mens tevoorschijn komt. Zoals een Feniks uit zijn eigen as verrijst. Zoals een vlinder uit de cocon tevoorschijn komt als nieuw, mooier, beter wezen. Niet alleen de natuur vernieuwt zich, ook wij krijgen een nieuwe kans in een nieuw jaar. Want dat is toch de diepere betekenis van dit feest?

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

9 Tips

Wat kun je zelf doen?

 • Symboliek heeft alleen betekenis als je ook de betekenis ervan vóélt. Een ritueel moet je niet dóén, maar ervaren. Als een visualisatie een ervaring wordt kan het je leven veranderen.
 • In het noorden en oosten van Nederland worden met Pasen paasvuren aangestoken. Snoeiafval wordt op een hoge berg gegooid en verbrand. Schitterend om naar te kijken natuurlijk. Maar ook een heel mooi symbool. Alles wat oud en nutteloos is wordt verbrand, en de as maakt de grond weer vruchtbaar voor nieuwe planten.
 • Vuur lost alles definitief op. Dus visualiseer hoe je alles wat je niet meer wilt in je leven (je zorgen, je angst, je onzekerheid) op een berg gooit. Stel je voor hoe je de hele berg in brand steekt. Blijf kijken naar het vuur tot het is uitgebrand.
 • Heb je veel meegemaakt in je leven? Zie alle trauma's als een oude jas die je aan hebt. Trek die jas uit en gooi hem in het vuur. En trek dan een mooie nieuwe jas aan, een 'jas van blijdschap' bijvoorbeeld.
 • Ben je moe of ontevreden? Heb je last van sleur of boosheid? Voel even waar dat precies zit in je lijf. Geef het in gedachten een kleur, haal het uit je lijf en gooi het in het paasvuur.
 • Wat je wilt ontwikkelen in jezelf (zelfvertrouwen, geduld, liefde voor jezelf) kun je zien als een ei of zaad dat je in je hart plant. En voel het iedere dag groeien! Uiteindelijk zul je er helemaal vol van zijn!
 • Breng in gedachten een zonnetje in je hart en voel wat het licht en de warmte met je doen. Laat het lente worden van binnen! Voel hoe nieuwe plannen groeien.
 • Zat het allemaal niet mee afgelopen jaar? Zie jezelf dan als een rups. Visualiseer met Pasen dat je een coconnetje maakt om je heen. Voel hoe je transformeert. Neem hier rustig de tijd voor. En kom dan als een vlinder naar buiten. Laat je vleugels drogen en fladder dan vrolijk door het leven. Word je nog geen vlinder? Kijk dan elke dag even hoe ver je ermee bent. Het kan zijn dat je transformatie meer tijd nodig heeft. Maar het gaat gebeuren!
 • Wil je jezelf helemaal vernieuwen? Stel je dan voor dat je zelf in het paasvuur gaat staan, en voel hoe je wordt gezuiverd door het vuur, totdat je helemaal fris en nieuw bent. Als een Feniks!
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Als je een slecht zelfbeeld hebt kan ik je helpen dat te verbeteren.
 • Oude emoties oplossen kan lastig zijn, met mijn hulp lukt het wel. Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Wil je grote veranderingen in je leven maar ben je daar ook een beetje bang voor? Ik help je je kracht te voelen.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Meer lezen?

Inspiratiemails: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld


 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven