praktijk voor natuurlijk genezen

menu

De dubbele HSP test: De hoogsensitiviteit test + hooggevoeligheid test en het verschil

In deze dubbele HSP test zie je het verschil tussen je hoogsensitiviteit en je hooggevoeligheid

Er is een verschil tussen hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit. De meeste HSP-tests maken dat onderscheid niet. Die zijn allemaal gebaseerd op de test van Elaine Aron uit 1997. Wat is dat verschil? En ben je nou hoogsensitief, of hooggevoelig? Of misschien wel allebei? Doe deze dubbele HSP test, dan weet je het!
De test is gratis, online, anoniem. Je hoeft geen emailadres te geven.

 

Deze dubbele HSP test laat zien hoe hoogsensitief je bent...

Hoogsensitiviteit is een verhoogde fijngevoeligheid. Hoogsensitiviteit heeft vooral voordelen. Hoogsensitieve mensen zijn zich sterker bewust van alles wat ze zien, horen, ruiken, proeven, denken, ervaren. Ze kunnen dus ook intenser genieten. Ze hebben wel een grotere behoefte aan rust en stilte, omdat al die indrukken anders teveel worden. Maar ze weten waar hun grenzen liggen, en zullen niet snel over hun eigen grenzen gaan.

...Maar ook hoe hooggevoelig je bent

Hooggevoeligheid is iets anders. Het is een continu verhoogde alertheid. Hooggevoeligheid heeft vooral nadelen. Hooggevoelige mensen voelen zich vaak onzeker, en niet op hun gemak. Ze raken snel overprikkeld, en trekken zich dan liefst terug. Pas als ze alleen zijn kunnen ze zich ontspannen. Ze zoeken veiligheid, maar gaan vaak over hun eigen grenzen heen. Gronden en afsluiten is belangrijk om niet overprikkeld te raken. Hooggevoeligheid kun je afleren.
Lees hier meer over het verschil tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid.

Veel HSP-ers zijn hoogsensitief én hooggevoelig. Maar niet allemaal.

Je kunt hooggevoelig worden door stress en onveiligheid. Hoogsensitieve mensen zijn gevoeliger voor stress. Dus iemand die hoogsensitief is, heeft sneller en ernstiger last van hooggevoeligheid dan anderen. Komt er uit deze dubbele HSP test dat je hoogsenstitief bent én hooggevoelig? Als er geen stress is, dan voel je je prima. Maar al bij een klein beetje stress voel je je ellendig.

 

Doe de dubbele HSP test: Ben je hooggevoelig, of ben je hoogsensitief? Of allebei?

Met tips

Als je de test doet krijg je ook tips hoe je met je hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit kunt omgaan. Of hoe je het kunt afleren.

 

Geweldig die test over hooggevoeligheid en hoogsensiviteit! Wat werkt dit verhelderend, het geeft zoveel meer inzicht, niet alleen voor mijzelf  maar ook voor mensen in mijn omgeving.

©Jackelien Cerrone 2021
Deze test mag niet (geheel of gedeeltelijk) worden gekopieerd. Een link naar deze pagina mag wel.

Meer over hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit:

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven