praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe vind je innerlijke rust of innerlijke vrede?

Zijn we niet allemaal op zoek naar innerlijke rust of vrede in jezelf?

Innerlijke rust of vrede vind je niet als alles priecies zo is als jij het wilt. Als aan alle voorwaarden is voldaan. Nee. Innerlijke rust vind je door los te laten. Door dingen minder belangrijk te laten zijn. Door jezelf minder belangrijk te laten zijn. Zoals een boom bij droogte zijn blad laat vallen… als zijn vruchten maar rijpen. Zo moet je iets kunnen opofferen als je een doel wilt bereiken. Je kunt niet álles houden. Dus laat alle bijzaken maar even los, en steek je energie in datgene dat voor jou nu belangrijk is: vrede in jezelf.

 

Het leven is net een rivier.

Het brengt je steeds nieuwe situaties. Nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen. En dus krijg je steeds weer veranderingen op je pad. Soms leuk, soms niet leuk. Als je met elke verandering vrede moet sluiten dan heb je daar een dagtaak aan. Dan ben je ’s avonds doodmoe. Maar als je de hele rivier overziet, dan zie je ook dat alles komt en gaat. Dat alles tijdelijk is. Dan kun je het loslaten. En dat geeft innerlijke rust.

Je zult altijd krijgen wat je nodig hebt. Dat is een spirituele wet.

Hoe meer je loslaat, hoe meer ruimte je maakt voor nieuwe mogelijkheden. ‘Vasthouden’ doe je uit angst om iets te verliezen. Maar als het leven een stroom is, dan betekent ‘vasthouden’ dat je tegen de kracht van de stroom in worstelt. Een goed voorbeeld is een relatie. Als je probeert de ander vast te houden, dan zal je partner zich beperkt voelen. Daar wordt je relatie niet beter van. Dat geldt ook voor kinderen en nog meer voor pubers. Het is een enorme bevrijding om los te laten waar je zo van houdt. Geef ze de vrijheid, en in vrijheid zullen ze bij je blijven.

Geef jezelf ook de vrijheid.

Bevrijd jezelf van alle regels waar je aan moet voldoen. Bevrijd jezelf van het zelfbeeld dat je beperkt. Het maakt niet uit of je haar wel goed zit. Daar wordt jij niet anders van.

Innerlijke rust door meditatie

Een mooie manier om even helemaal tot rust te komen is mediteren.
Mediteren is eigenlijk niets anders dan ‘je geest tot rust brengen’. Vergeet alles wat je hebt gehoord of gelezen over mediteren.
Het hoeft niet elke dag. Het hoeft niet 20 minuten lang. Je hoeft niet rechtop te zitten, of in een lotushouding. Het hoeft niet ‘s morgens vroeg. Je hoeft helemaal niets. En het hoeft niets te kosten. Hoe doe je het dan wel? Hier staat de gratis cursus Eenvoudig Mediteren. Lees het, en probeer het eens. Het komt de innerlijke rust zeker ten goede.

Innerlijke rust vind je ook door tevreden te zijn

Nog een stapje verder dan innerlijke rust: innerlijke vrede. Vrede is niet alleen het tegenovergestelde van oorlog. Het is ook het tegenovergestelde van onvrede. Je hebt vrede in jezelf, als je tevreden bent. Tevreden met wat je hebt, en tevreden met wat je bent. Ik wens je vrede toe!

Tips om vrede in jezelf te vinden

Mediteren, hoe doe je dat?

 • Mediteren in het kort:
 • Mediteren doe je wanneer je daar zin in hebt.
 • Neem een vaste plek en zorg dat je niet gestoord wordt.
 • Mediteren is stil zitten, en met je geest een methode volgen.
 • De gemakkelijkste manier is mediteren met een mantra. Met ongeveer de helft van je aandacht blijf je de mantra volgen en de andere helft laat je los. Als je merkt dat je de mantra kwijt bent begin je rustig weer opnieuw.
 • Als mantra kun je een woord nemen zoals 'shaloom' (vrede) of narang (betekent niets) als het maar vriendelijk klinkt.
 • Als er allerlei gedachten tussendoor komen is dat helemaal niet erg. Maar ga ze niet volgen met je aandacht.
 • 5 of 10 minuten kan genoeg zijn. Bepaal van tevoren hoe lang je blijft mediteren.
 • Houd een klokje bij de hand. Als de tijd al bijna om is, ga dan nog even door... en dan pas laat je de mantra los. Luister dan naar de stilte, die achterblijft in je geest.
 • Blijf nadat je stopt met de meditatie minstens 3 minuten rustig zitten met de ogen dicht. Je hebt die tijd echt nodig om weer tot jezelf te komen.

 

Hoe kan ik je helpen, vrede in jezelf te vinden?

 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Ik help je je hoofd rustiger te maken. Als er iets is dat onrust geeft, dan help ik je dat op te ruimen. Trauma's bijvoorbeeld.
 • Als je hooggevoelig bent heb je eerder last van storende geluiden en energieën. Hooggevoeligheid kun je afleren. Ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt. Dan kun je makkelijker bij jezelf blijven.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

 1. Heel inspirerend weer! Dankje.
 1. Dank voor de liefhebbende mail van de maand.
  Ik heb er veel aan....

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven