praktijk voor natuurlijk genezen

menu

HSP: Hooggevoeligheid kun je afleren.

(Ik maak onderscheid tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid.)

Je hebt jezelf getraind om hooggevoelig te zijn, dus kun je het ook weer afleren.

Kun je hooggevoeligheid oplossen? Ja. Je kunt de oorzaak ervan oplossen. Je kunt je kwetsbaarheid oplossen. Je kunt de problemen die je ermee hebt oplossen. Je bent dan niet meer hooggevoelig, maar nog wel hoogsensitief.

 • Je kunt de overprikkeling stoppen. Door je aura onder controle te houden.
 • Je kunt je sterk en zelfverzekerd voelen. Altijd en overal. Door je energieveld stevig te houden.
 • Je kunt de oorzaak oplossen in je onderbewuste. Daardoor verdwijnt de drang om super-alert te zijn.
 • Als de oorzaak is opgelost ben je geen stress-magneet meer.
 • Je kunt makkelijker met lastige situaties omgaan, als je ziet wat er gebeurt op energie-niveau. Ik leg je uit wat er gebeurt en hoe je dat oplost.
 • Met simpele visualisaties voelt het beter op je werkplek, thuis, bij je schoonouders...
 • Je krijgt meer rust in je leven. Dan wordt het makkelijker om jezelf te blijven.
 • Als je beter in je vel zit kun je beter tegen straling en voeding.

 

Hooggevoeligheid is een energetisch probleem.

Als je hooggevoelig bent, dan is je energieveld te groot. Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. En dat bewustzijn is een vorm van energie. Je kunt het zien als een wolk energie rond je lichaam. Bij HSP-ers is het energieveld veel te groot. Daardoor wordt de grens vaag. Je voelt niet meer goed waar de grens ligt tussen jouzelf en je omgeving. Alles gaat een beetje door elkaar lopen. Alles van de buitenwereld komt bij je binnen.

Sterke zelfbewuste mensen hebben een stevig energieveld. Die stralen uit: “Dit ben ik!”. Gevoelige mensen hebben een energieveld als een spons. Die zuigen de hele omgeving in zich op. Drukte, emoties van anderen, straling, alles wordt in het energieveld opgenomen. Je voelt dan niet meer “Dit ben ik”, maar chaos en onrust. Je bent jezelf kwijt.

 1.  Ik dacht een uur? Maar het klopt wat er op je website staat, dit was echt supersnel! We waren binnen 20 min klaar daarna wist ik precies wat ik moest doen. Helemaal top dank je wel nogmaals. En Ik heb er echt wat aan. Als ik dit toepas dan voel ik gewoon rust, dan heb ik focus op mezelf, dan vergeet ik de buitenwereld en alle prikkels. 

(Deze cliënt was zo snel geholpen omdat er geen trauma's aanwezig waren. Normaal gesproken moeten er wel trauma's opgelost worden en dan maken we het uur wel vol.)

 

Je kunt hooggevoeligheid afleren als je het op drie niveaus tegelijk aanpakt. Energetisch, in het onderbewuste (de oorzaak), en praktisch.

 

Energetisch: Zorg dat je energieveld klein en stevig is.

Wees geen spons. Ik leer je eerst je energieveld te voelen. Dan maken we hem kleiner en steviger. En vul hem dan met je eigen energie. Vaak is het nodig ook je lichaam weer zelf te vullen. Omdat ook je lichaam vol zit met energieën uit je omgeving. Ik kan je daarbij helpen. Wil je het zelf doen? Op internet staan genoeg oefeningen om je energieveld te beschermen, maar bedenk wel dat deze alleen werken als je ook inderdaad je te grote aura kleiner maakt. Een beschermende bal van licht om je heen kan je beschermen. Maar als je energieveld groter is dan die bal, dan werkt het natuurlijk niet!

Daarnaast moet je ook de oorzaak van jouw hooggevoeligheid aanpakken.

De 9 verschillende soorten oorzaken van hooggevoeligheid staan hier.

 • Heeft het te maken met voeding of straling? Probeer dan uit te vissen wáár je gevoelig voor bent. Probeer dat te matigen. Ban het niet helemaal uit je leven. Daardoor kan het juist erger worden, zie hier.
 • Ligt de oorzaak van je hooggevoeligheid in de tijd dat je nog in de baarmoeder zat, of in je kindertijd? Dan kun je dat met visualisatie of regressie oplossen. Alleen het trauma oplossen is niet voldoende. Let op dat je ook de link naar je hooggevoeligheid oplost..
 • Ben je pas echt hooggevoelig sinds je burn-out? Dan is de oorzaak van de burnout ook de oorzaak van je hooggevoeligheid. En dat is niet de werkdruk of de rot-baas, maar de manier waarop jij er niet mee om kunt gaan. En dát kan iets uit je kindertijd zijn (trauma, sociaal, opvoeding). Dat eerste trauma moet ook worden opgelost!

Weet je niet wat jouw oorzaak was? Alles in in je onderbewuste te vinden. Als je een afspraak maakt vinden we samen de oorzaak. En dan lossen we dat op.

En tenslotte moet je ook de praktische problemen aanpakken.

Wanneer heb jij het meest last van je hooggevoeligheid? Bij je schoonouders? Op feestjes of vergaderingen? In de rij bij de supermarkt? Als je een lezing moet geven? Als je baas komt vragen of je kunt overwerken? Je weet wel wat er gebeurt op sociaal niveau of op emotioneel niveau. Ik laat je zien wat er gebeurt op energetisch niveau. En hoe je dáár anders mee om kunt gaan. Makkelijk en effectief.

 

Hoe doen we dat?

Als je een afspraak maakt help ik je eerst goed te gronden. Dan leer ik je je aura te beschermen. Ik geef je handvatten om er in het vervolg anders mee om te gaan. Dat alles kan meestal in één afspraak van een uur. Daarna moet je er thuis mee aan het werk. En op je werk en bij je familie. Na minimaal twee weken doen we een vervolgconsult om de oorzaak te vinden en op te lossen.

Ik ben gisteren naar de supermarkt geweest, die volgepakt was met winkelende mensen. Dankzij jouw manier van afsluiten kon ik zonder last te hebben van energieën van anderen de winkel door. Dit was normaal gesproken een hel voor me (ja, zo erg voelt dat echt voor me) maar nu lukte het zonder teveel energie te verliezen. Ik was niet leeg na die tijd. Dank je. Bijzonder. Ik hoop dat je nog vele mensen mag helpen. DANK JE!

 

Ook een beetje hulp nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

 

 

 

 1. Het was drie en een half uur rijden, maar wat ben ik blij dat ik gekomen ben. Het was zeker de moeite waard.
 1. Ik voel me uitstekend en overal gaat het beter met de nieuwe methoden die je me hebt laten zien. Ik ben er van overtuigt dat ik zo op een goede manier verder kan leven. Heel erg bedankt voor de sessies die mij daar bij geholpen hebben.
 1. Ik wil je nog even vertellen dat de oefeningen erg goed werkten, heel bijzonder. Ik voelde me gewoon sterk, tijdens het gesprek afgelopen woensdag. Ik kon ook bij mijn standpunt blijven, ben er blij mee. Ik hoop dit vaker toe te kunnen passen.
 1. Je hebt me maar 1 keer hoeven te behandelen, toen was er al resultaat. Super! Heel bijzonder dat je van alles over me wist te vertellen, dat je me tips gaf (d.m.v. visualisaties) en natuurlijk de bijzondere auratekening. Ik heb er veel aan gehad en nog steeds.
 1. Bedankt voor de visualisaties door sturen, ik heb het vandaag nog een keer gedaan en dat werkte weer heel sterk! De c.d. ook net ontvangen. Veel dank voor alles, voel nu wel dat het me heel goed doet. (Tegenwoordig kun je het zelf opnemen, ik stuur geen CD's meer)

Nieuwste artikelen:

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

 • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
 • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
 • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
 • Een keer per maand.  Gewoon gratis. 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven