praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Lente: Grote schoonmaak. In je hoofd, in je agenda, in je lijf en in je huis.

De lente is de ideale tijd om op te ruimen en schoon te maken. Op alle fronten.

Jaaaaaaaaaaaaaa het is lente!!!  De zon schijnt, het wordt wat warmer... Tijd om de ramen open te zetten, en een frisse wind door je huis te laten waaien. En door je lichaam. En door je hoofd! Tijd voor de grote schoonmaak! Het is nu tijd om knopen door te hakken, en meer ruimte te maken voor jezelf. Tijd om rommel op te ruimen. In je lichaam, in je emoties, in je onderbewuste, in je leven. Alles wat je niet langer wilt meezeulen, gaat bij het vuilnis. En aangezien je huis symbool staat voor jezelf, kan dat mooi samengaan!
 

Je lichaam is net een fabriek. Er wordt warmte, spierkracht en denkvermogen geproduceerd.

En daarvoor is voedsel nodig, als grondstof. Er komen er afvalstoffen vrij bij het productieproces. Net zoals in andere fabrieken. Er is water nodig om de afvalstoffen af te voeren. Giftige stoffen worden verwijderd. Met de urine en ontlasting, of door ze uit te ademen. Als dat allemaal goed gaat, is je lichaam van binnen mooi schoon. Maar als het allemaal niet zo lekker loopt, dan hopen afvalstoffen zich op. Vooral in de winter loopt het uitscheidingsproces niet helemaal vlekkenloos. Omdat je minder beweegt, en minder frisse lucht inademt. Er blijven onverteerde resten achter in de darmen. Daardoor komen afvalstoffen door de huid naar buiten (pukkeltjes en puistjes). Giftige stoffen worden  opgeslagen in vetcellen. Door al die giftige stoffen in je lichaam, hebben de lever en de nieren het zwaar. Ook daar kunnen dan giftige stoffen worden opgeslagen.

Hoe houd je grote schoonmaak in je lichaam?

Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door sport, met zuiverende kruidenthee, voorjaarssoep, met een basen-dieetje van 5 dagen, of door sapvasten. Meer daarover lees je hier.

En natuurlijk: Visualiseer hoe je lichaam schoon wordt gespoeld

Visualiseren is een krachtige techniek waarmee je veranderingen kunt brengen in jezelf, je lichaam, je denken, je emoties, enz. Wil je je lichaam schoon visualiseren? Visualiseer dan dat je onder een waterval staat, en dat het water alle spanning, vermoeidheid, pijn, enz van je afspoelt. Je onderbewuste wil aan dat beeld voldoen en zal alles loslaten. Stel het je levendig voor, en vóél het wegspoelen! Zo kun je je lichaam 'schoon' visualiseren. Zie ook de tips verderop.

Ook je hoofd kan een lenteschoonmaakbeurt gebruiken.

Als je er niet bij stilstaat, gaan je hersenen op routine werken. Dan wordt het een sleur in je hoofd. Dan sta je niet meer open voor frisse ideeën. Voor nieuwe mogelijkheden. Veel mensen worden in de winter wat somber of knorrig. Soms ben je zo aan het piekeren dat je hoofd er vol van zit. Soms zijn er zorgen die je zo bezighouden, dat het in je hoofd lijkt vast te zitten. Dan wordt het wel tijd om je hoofd leeg te laten waaien. Ook daarvoor: zie de tips verderop.

Ook je onderbewuste kan een grote schoonmaakbeurt gebruiken.

Vaak zit het onderbewuste vol onverwerkte oude emoties. Wat er in je jeugd is gebeurd (of bij je laatste werkgever, of in je vorige relatie) kan je nog zo dwarszitten, dat je nog dagelijks boosheid of verdriet voelt. Of je bent al jaren moe omdat er in je onderbewuste iets zit dat energie vreet. Dan is het nu tijd om het op te ruimen.

Misschien is het ook tijd om op te ruimen in je leven. Kies voor dingen (mensen, bezigheden) die je energie geven.

Wat niet meer bij je past kun je loslaten. Dingen die je al een tijdje dwars zitten kun je nu uitspreken en oplossen. Het is nu tijd om knopen door te hakken en meer ruimte te maken voor jezelf. Wat je energie geeft mag je méér doen. Wat je energie kost kun je misschien wat minder doen. Zoek mensen die je stimuleren en inspireren. Mensen die je blokkeren kun je beter niet te vaak zien...

En ten slotte kun je jezelf "opruimen en schoonmaken" door symbolisch je huis op te ruimen en schoon te maken.

Je huis symboliseert ‘Jezelf’. Een huis zegt iets over wie jij bent.Meer hierover in het artikel over symboliek in dromen. Maar nu even in het kort:

 • Woonkamer: Het sociale, wat je anderen laat zien van jezelf.
 • Kelder: Onderbewuste. Water in de kelder = onverwerkte emoties in je onderbewuste.
 • Keuken: Hoe je met voeding omgaat, ook psychische voeding, inspiratie.
 • Zolder: Je denken, je hoofd. Een zolder vol oude spullen betekent dat je hoofd vol zit met oude gedachten. 
 • Slaapkamer: Rust en intimiteit.
 • Badkamer: Zuiveren.
 • Toilet: Loslaten.
 • Tuin, planten: Energie, levenskracht.  Maar een overwoekerde tuin kan betekenen dat alles je teveel wordt.

Welk deel van jezelf is aan een schoonmaakbeurt toe? Heb je teveel bezigheden, waardoor je het overzicht kwijt raakt? Maak dan de tuin weer overzichtelijk. Zorg je slecht voor jezelf? Ruim de keukenkastjes op. Last van negatieve gedachten? Ruim dan de zolder op. Last van oude herinneringen? Of emoties die steeds weer terugkomen? Ruim dan de kelder op. Wat je niet meer nodig hebt gaat bij het vuilnis. Daarmee schep je orde in je hoofd en in je emoties.

 

Visualisaties en tips om op te ruimen

Wat kun je zelf doen

 • Net zo als je in je huis de ramen openzet kun je je voorstellen dat je in je hoofd ramen openzet. Laat alle stress, alle zorgen, alle gedachten er uit waaien.
 • Visualiseer voor dat je onder een waterval staat. Laat die waterval dwars door je lichaam heen spoelen. Spoel alle rotzooi eruit, alle pijntjes, alle kwaaltjes. Laat het door je lever stromen, door je nieren, door alle organen en spoel alle gifstoffen eruit. Laat het door je darmen stromen en spoel zo de 'slakken' uit je darmen.
 • Visualiseer: Spoel water door je hersens en spoel alle negatieve gedachten eruit, alle zorgen, alle gepieker, ach spoel gewoon alle gedachten weg. Lekker opgeruimd!
 • Visualiseer hoe je alle rotzooi uit je lijf ademt. Adem je longen schoon! Adem je hoofdpijn weg.
 • Hier in Twente branden we met Pasen grote paasvuren. Al het snoeiafval wordt opgehaald en op een grote hoop gegooid, en als het gaat schemeren steken we dat in brand. Visualiseer hoe je je eigen paasvuur maakt: gooi alle oude overtuigingen, oude boosheid en verdriet, oude ruzies op een hoop in je tuin en steek het in brand. Blijf hiernaar kijken tot het helemaal is opgebrand. Of schrijf het op briefjes en gooi die in een kampvuur.
 • Zit je nog met boosheid naar je ex? Hier lees je hoe je die boosheid kunt loslaten.
 • Last van de opvoeding die je kreeg? Hier lees je hoe je je opvoeding kunt loslaten.
 • Vroeger gepest? Hier lees je hoe je de gevolgen van het pesten kunt loslaten.
 • Ook spijt en schuldgevoel kun je loslaten.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen emoties op te ruimen, en trauma's.
 • Ik help je los te komen van je ex, je opvoeding, je ouders.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven