praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe blijf je positief, als alles tegen zit?

Positieve gedachten maken je blij. Jij kiest zelf wat je denkt. Denk positief!

Denk positief. Kies voor positieve gedachten. En kies voor een positief gevoel. Ook bij dagelijkse tegenslagen. Je kunt ervoor kiezen, om je humeur niet te laten verpesten. Om de situatie te accepteren (het is nu eenmaal gebeurd), en er het beste van te maken. Dat staat wel lijnrecht tegenover de nationale hobby: klagen over het weer. Als je klaagt maak je jezelf een slachtoffer. Dan zul je zien, dat er steeds méér te klagen valt. Als je positief blijft, stijg je boven de negativiteit uit. Dan zul je zien dat er steeds meer positiefs naar je toe komt.

 

Natuurlijk mag je verdriet voelen, en boosheid. Maar blijf daar niet in hangen.

Hieronder de inspirerende bijdragen van twee bijzondere vrouwen:

 

Joyce:

Over positief denken? Wat een mooie gedachte! Het lijkt soms zo mens eigen, om in het negatieve te hangen! Als er een baby is geboren gaat dat minder snel rond, dan als er iemand overleden is. Ik vind dit erg jammer!! Te gek dat jij er iets mee doet! Ik heb gisteren chemo gehad. Anders had ik je nu wel even gebeld, maar ik ben te misselijk... Allemaal voor een goed doel hoor! (Als ik misselijk ben zijn de kanker cellen dat ook.. haha) Positief denken gaf mij alle rijkdom, álles in het leven. Het heeft mij de ogen geopend. Het geeft mij de kracht om verder te gaan. Het besef dat ik de baas ben over mijn eigen denken, over hoe mijn dag verloopt. Het besef: Alles komt voort uit je eigen denken.

 

Saskia:

Ik kwam eigenlijk voor de visualisaties naar Licht Yoga. Door het feit dat ik mij niet kan bewegen door mijn handicap en spasmes, had ik nooit gedacht dat ik door yoga soepeler zou worden. Omdat ik die bewegingen helemaal niet kan maken. Maar door het mij voor te stellen voel ik dat mijn spieren soepeler worden. Zelfs de adl-er (degene die mij helpt bij de verzorging) viel het op dat ik soepeler werd. Dat heeft alles met gedachtenkracht te maken. Als je je iets voorstelt dan lukt het ook. Als ik positief denk voel ik mij lekkerder in mijn lichaam zitten. Als ik denk dat ik iets niet kan dan word ik daar niet blij van, en als ik denk aan wat ik wel kan dan ben ik een gelukkig mens! Je hebt wel van die dagen dat je geen zin hebt, maar als je aan iets leuks denkt dan wordt het wel weer leuk.

Joyce en Saskia kijken niet naar de pijn, de beperkingen en de problemen. Ze kijken naar de mooie dingen in het leven.

Hun positiviteit is voelbaar. Het is heerlijk om bij ze te zijn, want ze stralen positiviteit uit.

Richt je je aandacht op je pijn, of op je mogelijkheden? Dat is een keuze die wij allemaal bewust of onbewust maken. Kies bewust!

Sommige mensen blijven hangen in de overtuiging, dat hun probleem niet op te lossen is. Daarom proberen ze het ook niet. "Ik heb een moeilijke jeugd gehad" of "mijn ouders begrepen mij niet" mag toch geen reden zijn, om nu nog steeds jezelf te blokkeren? Om emoties uit de weg te gaan?

Ga de uitdaging aan! Geef jezelf toestemming om volledig te gaan leven! Bevrijd jezelf!

 

5 Tips voor positief denken

Hoe kun je makkelijk positief denken?

  • Ja maar...? Je kunt niet positief denken omdat jij het zo moeilijk hebt? Omdat alles tegen zit? Juist dan is positief denken belangrijk. En het is een keuze. De omstandigheden dwingen je niet, om je rot te voelen. Je ex ook niet. Je doet het zelf.
  • Visualiseer jezelf en je leven zoals je het wilt hebben. Zie jezelf zelfverzekerd zijn. Zie jezelf bezig in je droombaan. Zie jezelf genieten van je hobby. Zie jezelf aan het strand, genietend van je welverdiende vakantie... Door dit te visualiseren 'kan het ook naar je toekomen'. Want wat je denkt straal je uit, en wat je uitstraalt trek je ook aan. Dus zie jezelf gezond zijn, pijnloos, gelukkig, fit en vol energie!!
  • Let eens op je negatieve gedachten: "Dat kan ik toch niet, dat lukt vast niet, dat gebeurt mij nooit, ik heb altijd pech, er zal wel weer niets van terechtkomen, ik ben te oud/dom/lelijk/dik/enz". Draai het om, zeg tegen jezelf dat je mooi, slim, bijzonder bent, dat het zal lukken, dat je het waard bent, dat je zult krijgen wat je verdient!
  • Voel de aarde onder je voeten. Ben jij ook zo iemand die altijd druk is en gejaagd? Dan zit je waarschijnlijk met je bewustzijn in je hoofd. Door goed de grond en je voeten te voelen, stroomt de energie weer. Dan kun je loslaten. Dan krijg je meer basis en stevigheid. Dan ben je beter gegrond. Met blote voeten (of op sokken) lopen als je thuis bent. Maar probeer ook eens blote voeten in zand of gras. Zie je dat niet zitten nu de zomer voorbij is? Visualiseer het dan. Voel het gras, de dauw, voel hoe je voeten zacht worden, hoe ze de energie van de aarde in zich opnemen. Je voeten zijn net sponzen, ze zuigen de aardse energie op. Je benen ook, je buik en bekken, je hele lichaam behalve je hoofd. Word je nu heel zwaar en moe dan komt dat omdat alle drukte éíndelijk echt wegstroomt. Noem het dus niet 'zwaar en moe' maar 'ontspannen en tevreden'. En geniet ervan.
  • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen positief te blijven?

  • Is er een reden waardoor je pessimistisch of negatief denkt? Die reden kunnen we vinden en oplossen.
  • Is het eng om positief te zijn? Ben je naïef als je niet negatief denkt? Ik kan je helpen dit soort overtuigingen los te laten.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven