praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wie ben ik?

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf.

Al sinds mijn 16e ben ik geïnteresseerd in verborgen, geheime kennis en wijsheid. Dat wat ze níét op school vertellen. Ik wist dat er een hele echte, boeiende wereld is, achter de materie. Ik verslond boeken over mystiek, esoterie, psychologie, tarot, yoga, meditatie, oosterse wijsheid, enzovoort.

Toen ik 18 was ontdekte ik, dat ik met mijn handen pijn kon wegnemen. En ik had mijn eerste helderziende waarnemingen.

Toen ik 21 was begon ik aan mijn eerste opleiding: Spirituele Geneeskunst aan Academie Raphaël in Zutphen. Daar leerde ik alles over lichaam, geest en ziel. Zuiverheid, bewustzijn, spiritualiteit, psychosynthese. Ik leerde vooral ook mijzelf beter kennen. Mijn wereldbeeld, mijn zelfbeeld. Ik leerde er 'anders' te denken, anders te kijken, anders te ervaren.
Daarna deed ik een opleiding Energetische Therapie aan Academie Plato in Hengelo. Hier leerde ik alles over de energieën van het lichaam. Acupunten, meridianen, chakra's en aura. Daarnaast ook Energetische homeopathie.
Verdere cursussen bevestigden vooral dat mijn 'innerlijke weten' betrouwbaar genoeg was. Ik had het gevoel, dat ik het allemaal eigenlijk al wist. De deur naar de Bron van Weten stond open.

Ik behandel sinds 1992 kinderen en volwassenen met uiteenlopende klachten. Ik begon met magnetiseren maar startte een praktijk voor Energetische Therapie. Ik groeide verder als mens en als therapeut. Alles wat ik geleerd heb, komt tijdens behandelingen terug. Maar op een eigen, doorleefde, eigengemaakte manier.

Wat ik uiteindelijk geleerd heb, is niet de kennis van mijn leraren te herhalen, maar in mijzelf de bron van kennis en wijsheid aan te boren.

Ik wil geen kopie zijn van iemand anders. Ik handel vanuit mijn eigen innerlijke wijsheid, en innerlijk weten. Creatief denken, vanuit intuïtie en ervaring. Ik ben uniek, net als jij!

Jackelien Cerrone.

 

 

  

Waarschuwing: Ik ben niet aardig!

Ik ben therapeut. Een goede therapeut neemt de tijd, luistert zonder te oordelen, legt je in de watten… Ik doe mijn best om mijn werk goed te doen. Maar ik doe niet mijn best om aan dit beeld te voldoen. Dat soort therapeuten zijn er al genoeg. Ik ben gewoon mijzelf. Dat mag jij ook. 

Ik neem niet de tijd om je op je gemak te stellen. Ik leg je niet in de watten. Ik ben je moeder niet! Mensen moeten vaak uren reizen om bij mij te komen. Dan zeg ik niet: “Nou dat was gezellig, kom over een week maar terug”.

Kleine stapjes? Niet bij mij.

Ik ben recht door zee. Ik geef je niet de tijd om je hele verhaal te vertellen. Om je emoties te doorleven. Ben je gek, die emoties wilde je toch juist kwijt? Je weet wel dat dat verdriet of die boosheid daar zit. Dan heeft het toch geen zin om er helemaal in te duiken? Juist als je het van een afstandje bekijkt zie je het allemaal veel helderder. We gaan direct aan het werk om je je beter te laten voelen. 

Je hoeft mij niet te vertellen hoe moeilijk het is of hoe het voelt. Ik leg mijn handen op je schouders en ik voel het al. Of heb je behoefte aan troost of bevestiging? Het is niet mijn taak om je dat te geven. Ik leer je hoe je het zelf kunt oplossen. 

Ik weet vaak meer dan jij. Omdat jij een gedeelte niet (meer) wílt weten. En dat zie ik dan wel. Dus dat zeg ik dan ook. Confronterend? Ja. Maar ook verhelderend. En dan kun jij weer verder.


Uit mijn dossier van de FAGT

Om mij te kunnen aansluiten bijn de beroepsvereniging ben ik bezocht en beoordeeld door de toelatingscommissie. Uit het verslag:

Mevr. Cerrone is door N. en G in het kader van het “sprokkelprotocol” op vrijdag 27 Februari 2009 bezocht. Zij heeft getoond hoe haar praktijk is begonnen als ASR therapeut (Analytisch Synthetische Reflexologie). Deze behandelwijze is geënt op de reflexen, meridianen, acupunten en chakra's, met fysieke en emotionele aspecten in het diagnostisch systeem. Zij is later op meer energetische, spirituele behandelwijze overgegaan. Haar huidige behandelmethode is door N. ondergaan en heeft vooral als doel het helen van de door Jackelien gevoelde blokkades met o.a. visualisaties.

  • Uit haar extra patiëntenverslagen blijkt dat zij uitstekend de kern van de zaak kan invoelen en mensen met een tijden slepende depressie in een sessie tot inzicht en herstel brengt.
  • De referenties van collega’s  beschrijven haar als kundig, creatief en bevlogen.
  • De patiëntenverklaringen getuigen van haar inzicht, empathie en deskundige behandeling op spiritueel niveau. Niet zelden hebben de cliënten slechts 1 behandeling hoeven ondergaan om een  andere weg in  hun leven te kunnen kiezen die hen weer gezond maakt.

 

Wie is Jackelien Cerrone?

Ik vond het gesprek/de visualisaties intenser en intensiever dan ik had verwacht, maar ik vind jouw directheid en duidelijke manier van aanpak heel prettig. Het voelde heel open, en ondanks dat ik je nooit heb ontmoet, heel vertrouwd. Recht voor z’n raap op een respectvolle manier- zo zou ik je beschrijven als therapeut. Dank je wel!

Marian: Jackelien is een voor mij een zeer bijzondere, waardevolle vrouw met enorm veel liefde, innerlijke kracht en wijsheid waarmee ze door haar bijzondere gaven mij, maar vooral ook vele mensen bewust kan maken waardoor mensen weer verder kunnen met het durven vertrouwen in zichzelf en hun "pad" gaan lopen in dit leven. Ik ben er trots op haar in mijn omgeving te mogen hebben. Haar inzichten zijn niet alleen inspirerend en hartverwarmend maar het mooie van haar vind ik dat ze naast al die wijsheid die ze nu eenmaal in zich heeft ook haar bijzondere humor in zet in haar duidingen. Zij neemt in mijn hart een belangrijke plek in.
Vanuit mijn werk als hulpverlener in het reguliere werkveld, stuur ik vaak clienten door waar het reguliere niet ”DAT” kan brengen wat ze nodig hebben en wat Jackelien wel kan bereiken. Vanuit haar “helende” vermogen zie ik dan ook dat zij veel bereikt. Het mooie hiervan is dat we hieruit kunnen afleiden dat regulier en alternatief heel goed samen kunnen werken.

Bedankt Jackelien alvast voor wat je tot nu toe al deed. Het was het verre rijden meer dan de moeite waard. Ook al rij ik daarvoor 365km, en 3,5uur, en dan nog weer terug, ik heb het ervoor over, jij bent voor mij echt heel bijzonder. Jij bent de enige die zo diep geraakt, en ik meen het echt.  Ik heb al heel veel mensen gezien, maar jij bent de enige die zo diep geraakt en zo snel allemaal.   De eerste sessie was heel intens, de tweede was minder heftig maar even intens, ik heb het gevoel dat deze twee sessies mij heel diep voor een stuk herstelden en ik moet nu nog even door gaan.
Ik vind je super wijs Jackelien want jij stelt altijd de juiste vragen en jij zegt altijd de juiste dingen als ik in die stoel zit. Ik kan het nooit zelf sturen, jij bent kordaat, jij denkt na, en je zegt de juiste dingen.
Ik heb al reiki gedaan, rebirthing, psychotherapie, cranosacraal, droomhypnotherapie, individuele yoga, praatsessies, voice dialogue, enz enz  maar bij jou, was dit net dieper, ik heb het gevoel dat jij dwars doorheen gaat, je analyseert perfect, je voelt perfect aan wat je op dat ogenblik hoort te zeggen, jij bent ergens toeschouwer, en toch heb je het onder controle, want het probleem is dat zeker mensen die al veel aanvoelen van nature, zoals ik, ja, erboven weer zouden gaan staan in denken, maar dat lukt niet, jij zegt de juiste dingen, voor mij ben je heel speciaal, ik had dat tot nu toe nog bij niemand, die zo wijs is.   Ik ben daarom zo blij om te komen, omdat ik die rommel en innerlijke strijd van jaren, dat ik toch veel rommel werkelijk kan weg werpen, eruit halen, opkuis. Je hebt me zelfs eventjes mijn innerlijke kracht doen voelen.
Ja, het is 365km rijden, en dan ook weer terug, maar ik heb het me nog geen seconde beklaagd, integendeel, ik zou de wereld afreizen om mezelf te healen, wat is dan 365km? Alles is relatief, ook afstand, zolang het maar jezelf helpt.
Thanks!!  Je bent echt heel speciaal voor me.  (België)

Sinds ik weet dat ik hooggevoellig ben ( 8 jaar geleden ) heb ik veel gewerkt aan mijn verleden, dingen herzien en loslaten. Daarbij heb ik denk ik wel 20 therapeuten versleten, maar jij bent toch wel mijn all-time favourite! Je manier van luisteren, je warme energie, je open houding, je duidelijke en lichte manier van praten, je visualisaties, je no-nonsense manier van werken, ik ben heel dankbaar dat ik je heb leren kennen. Je ruimt niet alleen zooi op, maar brengt me er ook iets moois voor terug. Je wied niet alleen het onkruid, je zaait ook iets waardoor er iets nieuws ontstaat.

Ik ben een nuchter persoon. “Eerst zien dan geloven”.
Ik voelde me gelijk op mijn gemak en verwonderde me aan het feit dat Jackelien niet zo een zweverig type is maar gewoon een standvastige vrouw met beide benen op de grond! Gewoon een heel fijn mens waar menigeen nog wat van leren kan. Ze heeft bij mij, met haar sessies, blokkades opgeheven, me energie gegeven en mijn depressieve gevoelens draagbaar gemaakt. Ik denk dat ik zonder haar verder was gezakt in mijn negatieve gevoelens. Ook vind ik haar kijk op het leven verfrissend en geeft ze stof om over na te denken. Ze kan je anders naar moeilijke kwesties/situaties laten kijken en je kunt deze dan op een andere manier benaderen en begrijpen. Helemaal genezen ben ik niet maar het leven is weer draagbaar, Jackelien bedankt daarvoor!

Jackelien,
Wij ervaren het contact met jou als professioneel, integer en energiek. Jouw vermogen tot scherp luisteren, gericht vragen stellen en energie laten ontstaan is bijzonder. Ook jouw aandacht/zorg voor onze jongste zoon daar waar het aankomt op balans, eigenwaarde en energie en dus het opheffen van blokkades is een gave die jij hebt en extra fijn daar waar het aandacht betreft voor onze toekomstige generatie.
Last but not at least jouw openheid en bereikbaarheid maken jou sterk binnen jouw vakgebied, zeker ook gezien de grote afstand tussen ons die het ons niet toelaat elkaar frequent (er) te ontmoeten.

Ga door met jouw mooie werk en hartelijke groet,

Je werkt snel en efficiënt, kunt heel goed luisteren, komt snel tot de kern van het probleem, bent heerlijk nuchter en bovendien ook nog eens ontzettend aardig! Ik vind het een voorrecht dat ik jou heb mogen ontmoeten!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven