praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Voorbeelden van ervaringen met kinderen in praktijk Leven in Licht

Hoe een kind weer blij wordt.

Soms weet je gewoon niet wat er met je kind aan de hand is, maar merk je aan alles dat er iets mis is. Eva's ouders wisten eigenlijk alleen dat Eva al enkele weken ontevreden was, met veel "gehuil, gezeur en geruzie". Veel kinderen hebben zo'n periode maar dit duurde te lang en was te extreem. Ik voelde een bokkade op haar rug, die veel irritatie gaf. In één behandeling op afstand was de blokkade opgelost en was Eva weer een blij meisje. Om te zorgen dat de blokkade niet zou terugkomen legde ik haar vader aan de telefoon uit hoe hij eventuele spanning kon 'wegvegen'. 

Hoi Jackelien,
Eva is na jouw behandeling als een blad aan een boom omgedraaid. Ze is de hele dag vrolijk, doet gek en haalt geintjes uit. Ze is weer de oude vrolijke Eva zoals we haar altijd gekend hebben. Heerlijk. Dit heeft niet alleen effect op haar broertje maar ook op het hele gezin. Samen dingen doen is weer leuk. Zoals het hoort te zijn. Een lange periode werden alle leuke bezigheden vroegtijdig afgebroken omdat niets goed genoeg kon zijn voor haar. Alles wat we deden eindigde met een boze of ontevreden Eva. Gehuil, gezeur, geruzie met haar broertje... de hele dag door. Nu hebben we allemaal weer veel plezier. Eva staat vrolijk op en gaat 's avonds vrolijk en tevreden weer naar bed. Onder één voorwaarde: Papa, doe je nog even dat over m'n rug aaien van Jackelien?
Groetjes en nogmaals bedankt!!!

   

Het gaat steeds beter met mijn zoon! Het is weer zo gezellig met hem. Hij is erg lief, behulpzaam en knuffelig. Ook naar zijn zusje toe. Hij blijft natuurlijk zeer temperamentvol maar zijn gedrag nu is niet te vergelijken met 6 weken geleden. Geen woede aanvallen meer gehad, bijna geen grote mond meer en is veel meer ontspannen. Hij was dinsdag nog wel heel boos, maar hij ontplofte niet. Ook het tandenpoetsen en naar bed gaan gaat stukken beter en gemoedelijker.
Ben echt heel blij hoe het nu gaat!

Ik dacht vanmiddag, zou Jackelien al iets gedaan hebben? Ze waren zo anders. Ik dacht nog, dat kan niet! Haha, dus toch. Nou zeker effect dus. Wat fijn.

Verschillende kinderen tussen 6 en 13 jaar konden moeilijk in slaap komen, omdat zij het gevoel hadden dat er 'iets' op hun kamer was.

Sommigen hoorden stemmen, anderen zagen schimmen, de meesten voelden angst "omdat er iets is". Omdat ik zelf veel zie en voel kan ik nagaan 'wat' er dan is. Vaak zit de angst in het kind zelf en 'ziet' het zijn eigen angstbeelden. Soms is er echt iets aanwezig, maar dat kan ook de straling zijn van een electrische wekker. Sommige ruimten voelen niet prettig omdat er aardstraling is of omdat er in het verleden heftige emotionele gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De sfeer kan geladen zijn door een wisselwerking tussen electrische punten en water in de verwarmingsbuizen. Dat soort dingen kan worden opgelost door practische veranderingen.

Als de angst in het kind zelf zit zal het moeten leren anders af te stemmen. Aangezien angst een gevoel is, lost praten niets op. Ik leer de kinderen zich af te stemmen op positieve gevoelens. En ik leer ze 'truukjes' om zich sterker te voelen. Ik leer ze de aura en de chakras die te open staan wat meer te sluiten, zodat de enge dingen niet meer binnen komen. Het kind leert zélf de baas te zijn over de angst. En met een mooie auratekening worden ze daar elke nacht aan herinnerd.

 

Hooggevoelige kinderen kunnen vaak moeilijk in slaap komen.

Ze moeten eerst de hele dag nog eens nalopen voordat ze het allemaal los kunnen laten. Sommigen zitten zo vol met alle prikkels die ze de hele dag door hebben opgepikt dat ze te onrustig zijn om in slaap te kunnen vallen. Sommigen zijn nog helemaal vol van een emotionele gebeurtenis die dag. En sommigen blijven gewoon nadenken over moeilijke vraagstukken.

Loslaten van gedachten of spanning is niet altijd makkelijk. Ook niet voor volwassenen. Toch zijn er simpele methodes om de gedachten tot rust te brengen, om de emoties los te laten, en om spanning en drukte weg te laten stromen. Ik leer de kinderen de methodes, en met een mooie tekening kunnen ze er altijd nog eens naar kijken hoe het ook alweer ging. De ouders moeten meestal de eerste tijd even helpen maar na een poosje kunnen de kinderen het helemaal zelf!

 

Karin (9) kon moeilijk in slaap komen omdat ze bang was in het donker. Ze dacht dan dat er iemand in haar kamer kwam of dat iemand haar vastpakte. Door haar angst 'zag' ze enge dingen. Ik heb haar geleerd zich 'hoger' af te stemmen en ze voelde direct dat dan haar angst weg was. Verder leerde ze dat ze zelf kon bedenken hoe ze enge gedachten kon wegdenken. Met een mooie tekening van haar slaapkamer, met de zelfbedachte oplossing erin, ging ze vol vertrouwen naar huis.

Weken later schreef haar moeder:
Karin kwam zelf naar mij toe om te zeggen: "Mama je moet Jackelien nog laten weten dat het goed gaat met slapen." Wij zijn erg dankbaar voor jouw hulp. Ik weet ook nu hoe ik met haar moet omgaan. Karin zelf ook. Dat geeft heel veel rust aan ons allen.

 

 

Faalangst, onzekerheid, zenuwachtigheid, verlegenheid, te weinig zelfvertrouwen...

Het zijn meestal de gevoelige kinderen die min of meer worden overdonderd door de krachtige aanwezigheid van anderen. Je eigen ruimte innemen kan eigenlijk pas als die ruimte veilig aanvoelt. En je eigen ruimte, dat is je energieveld. Door te voelen dat je je energieveld groter kunt maken, maar ook kleiner, dat je het kunt openen en sluiten, voelt het kind hoe het zich krachtig en zelfbewust kan voelen. En met een tekening van zichzelf in zo'n krachtig energieveld voelt het zich al sterk als het alleen maar naar de tekening kijkt!

 

Onze dochter van 4 is, naast een aantal medische beperkingen, altijd al een zeer gevoelig kindje geweest.

Door de moeder geschreven.

Als andere kinderen huilden huilde zij mee omdat ze hun verdriet voelde. Vooral het lijntje tussen haar en mij is zo kort en dun; als ik boos, verdrietig of gestrest ben hebben we direct een conflict omdat zij me een spiegel voorhoudt. Dat levert heel wat strijd op, maar nu ik weet wat ze me eigenlijk laat zien, kan ik er beter mee omgaan.
Jackelien heeft mij, maar ook haar doen inzien dat haar woede-aanvallen die ze met regelmaat heeft te maken hebben met haar 3e chakra die veel te wijd open staat. Alle prikkels die zij in haar omgeving bewust en onbewust oppikt, vliegen haar direct naar haar kleine koppie. Daar is het dan ook een drukte van jewelste en om dit enigzins uiting te geven gilde ze veel en gooide ze met alles wat voor handen was.
Samen met Jackelien heeft ook zij een chakra-tekening mogen maken die nu
op haar kamer hangt en waarmee zij zelf al heel veel meer rust ervaart. Dus èn het begrip van ons voor haar èn de erkenning èn het visueel maken van haar 'probleem' hebben er voor gezorgd dat ze al een stuk rustiger is en tegenover mij kan benoemen wat er in haar koppie speelt. 
Iedere morgen proberen we dus ook trouw even naar deze tekening te kijken (hoe het niet moet en hoe het wel moet) en staan we samen onze chakra's af te sluiten want zo moeder.... zo dochter. Het helpt ons beide.

 

Een meisje van 5 is supergevoelig, ze reageert al op gedachten.

Dat wil zeggen dat ze reageert alsof je iets zegt, als je het alleen maar denkt. Maar ze blijft in emoties zoals angst of boosheid hangen. Dan kan ze daar niet mee stoppen.

Ik voelde dat alle energie omhoog stroomt, de verkeerde kant op. Daardoor is ze niet gegrond, en kan ze spanning niet loslaten. Ook emoties kan ze dan niet kwijt. Dat de energie omhoog stroomt voel ik ook bij mensen met overspannenheid of onzekerheid. Misschien is het andersom en worden mensen onzeker en gespannen juist doordat de energie de verkeerde kant op stroomt.

Hooggevoelige kinderen voelen wat ik met ze doe, dat ik hun energieveld beïnvloed, en dat kan in eerste instantie eng of vervelend voelen. Daarom werk ik bij kinderen het liefst op afstand, via een foto. Dit meisje voelde zelfs op afstand wat ik deed, en ik voelde dat ze zich ertegen verzette. Dus kon ik alleen iets doen als ze sliep. Ik stuurde de energie de goede kant op, naar beneden, en vanaf dat moment veranderde ze behoorlijk.

De moeder: "Dank je voor de behandelingen. Ik moet zeggen, ze is sinds jouw behandeling heel anders! Ze staat veel beter op de grond, is zekerder en is veel sneller hersteld. Voor zo ver, dank je wel. Je hebt haar enorm geholpen."

 

Hallo Jackelien, Zijn auratekening hangt nu eindelijk aan zijn kastdeur en hij vind de oefening van de kriebeltjes erg interessant en leuk.

Hij doet zijn oogjes erbij dicht en doet wonderbaarlijk zijn best.
Ook ik doe vrolijk mee, voor mij is dit zeker een goede oplossing.
Boosheid is nog wel een issue, maar het gaat wel in stijgende lijn beter.

 

Mijn dochter van 11 was altijd en overal erg onzeker.

Door de moeder geschreven.

Ze gedroeg zich meer als een bang vogeltje dan als een vrolijk meisje van 11. Jackelien heeft haar twee keer behandeld door haar foto. Het meisje zelf  zou voor een behandeling te bang zijn geweest. Daardoor was de behandeling voor het kind heel goed. Jackelien heeft haar energiestroom de goede richting gegeven. Zij veranderde totaal. Ze is veel zelfverzekerder en kan meer genieten. Eigenlijk is het een totaaleffect. Doordat ze beter in haar vel zit, reageert ze op alles totaal anders als voorheen. Dus alles om haar heen werd positiever.

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven