energetische therapie en visualisatie

menu

Leren mediteren, hoe breng je je geest tot rust?

Gratis cursus eenvoudig mediteren

Je geest is net als de blauwe hemel. Helder, ruim en onbegrensd. Tenminste, als er geen gedachten zijn. Je kunt de geest ervaren als Stilte, Leegte, of Vrede. Dan is er niets anders, dan ononderbroken puur bewust-zijn. Maar meestal trekken er gedachten door je hoofd. Als toeterende auto’s, in een eindeloze file. De chaos van gedachten en emoties verduistert de geest. Met meditatie kun je je geest leeg en stil maken. Lees hier de complete gratis cursus Eenvoudig Mediteren.

Mediteren is: Niet denken, niets doen, alleen maar zijn. Gewoon aanwezig zijn. Jezelf zijn.

Mediteren is het ervaren van de natuurlijke vrede, ruimte, stilte van de geest. Iedere keer een ontmoeting met jezelf. De geest is als modderig water. Als je er niet in roert, wordt het vanzelf helder. Over het algemeen verspillen we ons leven, met afleiding. Meditatie brengt je terug, bij wie je werkelijk bent. Meditatie is: de geest tot rust brengen. Het denken brengt chaos en lawaai in je hoofd, meditatie gaat voorbij het denken, terug naar de stilte.

Hoe doe je dat, echt mediteren?

Mediteren doe je met een inleiding en een afsluiting.

  • Inleiding: Kom in de stemming door een kaarsje aan te steken, of een deken om te slaan, of een ademhalingsoefening te doen, of een gebaar te maken dat je toepasselijk vindt. Of tel terug van 20 naar 0 voordat je begint. Liefst iedere keer dezelfde inleiding. Het mag heel kort zijn. Waar het om gaat is dat je lichaam en geest beseffen, dat je gaat mediteren. Probeer maar wat uit. Neem de tijd je eigen manier te vinden.
  • Dan het eigenlijke mediteren: Het volgen van de meditatiemethode (zie hierna). Begin rustig de ademhalingen te tellen, of de mantra te herhalen. in gedachten. Niet je best doen. Niet concentreren.  Als je de meditatieve staat ervaart, als het helemaal stil en vredig is geworden, laat dan de methode (adem tellen of mantra) maar los. Blijf rusten in deze stilte. Als er weer gedachten komen, pak je de methode weer op.
  • Houd een klokje bij de hand. Gluur af en toe even, of de tijd al bijna om is. Als de tijd om is, en je wilt stoppen: Laat de mantra dan nog even doorgaan. Niet plotseling stoppen, als je ziet dat de tijd om is. En dán pas laat je hem los. Luister even naar de stilte die er achterblijft, als de mantra verdwenen is. Blijf dan nog 3 tot 5 minuten zitten, met de ogen dicht. Niet opstaan en wegrennen! Neem de tijd om de overgang naar je dagelijkse leven te maken. Vaak heb je zelf niet in de gaten, hoe groot het verschil is, tussen de staat waarin je was, en je dagelijkse bewustzijn. Als je te snel weer verdergaat met de drukte, kun je daar later op de dag last van krijgen. Slecht humeur bijvoorbeeld.
  • Daarna even afsluiten. Voel de grond onder je. Voel je dankbaar. Blaas je kaarsje uit. Vouw de deken op. Wrijf even in je handen, rek je uit, rond het af. Deze afsluiting is belangrijk!

Meditatie methoden.

De methode is het middel, om in de staat van meditatie te komen. De methode is eigenlijk alleen maar de weg erheen. De vrede van de Geest ervaren, kun je niet dòèn, het is iets dat spontaan gebeurt, als je blijft oefenen.

Er zijn 2 methoden die bij mijn cursisten de voorkeur hadden:

  • Een mantra volgen:
  • Een mantra is een woord of zin, die je in gedachten blijft herhalen. Met ongeveer de helft van je aandacht blijf je de mantra volgen. De andere helft laat je los. Het is dus niet de bedoeling dat je je gaat concentreren. Als je merkt dat je de mantra kwijt bent, begin je rustig weer opnieuw. Na een poosje hoef je de mantra niet meer te ‘denken’, maar zul je hem ‘horen’ in je geest. Het kan zijn, dat de mantra verandert. Of verdwijnt. Niets van aantrekken. Laat het maar gebeuren. Alleen als er weer gedachten komen, pak je de mantra weer op.
  • Welke mantra? Probeer ze maar uit en kijk welke je het beste bevalt.
  • 'Shaloom' (vrede) maakt je rustig. Je voelt je meer verbonden met je lichaam, en de aarde.
  • 'Narang' (betekent niets) geeft rust, en brengt je dichter bij jezelf.
  • 'Vrede, vrijheid' maakt het hoofd helder.  'Vrede' bij het inademen, 'vrijheid' bij het uitademen.
  • 'Ik ben de stilte achter de gedachten'. Brengt je dichter bij je werkelijke zelf. Deze is meer voor gevorderden.
  • De adem tellen:
  • Je telt de uitademingen. Van 1 tot 4. En dan weer overnieuw. Als je zou dóórtellen, moet je erbij nadenken. Dat is niet de bedoeling. Dus steeds tot 4, en weer bij 1 beginnen.

Wat als er gedachten komen?

Gedachten laat je gewoon komen en gaan. Niet vasthouden, niet na-denken, laat je niet meeslepen. Kijk ernaar. Meer niet. En vooral: Erger je er niet aan. Als je erg onrustig bent, komen al die gedachten even langs voordat ze verdwijnen. Zelfs een meditatie waarin je alleen maar gedachten zag langskomen heeft zin, en brengt rust. (Tenzij je je er aan ergert!) Misschien is het dan fijn, om de volgende keer 5 minuten langer te mediteren. Misschien dat het na 10 minuten rustiger wordt.

Heb je een mooie ervaring?

Voel je de stilte? Zie je kleuren? Voel je je zweven? Sommigen zien hele visioenen. Laat het los. Als je eraan gehecht raakt dit soort ervaringen te hebben, dan roep je ze op. Dan wacht je op die ervaring. Dan ben je niet meer bezig met mediteren, maar met jezelf voor de gek houden.

Het effect van mediteren

Meditatie is ontspannend, maar het kan veel meer zijn. Je bewustzijn wordt er helderder van. Dat merk je ook in je dagelijkse leven. Je kijkt anders tegen dingen aan. Deze subtiele veranderingen brengen je meer in balans, ook lichamelijk.

Hoe vaak, wanneer en waar moet je mediteren?

  • Je moet helemaal niets. Doe maar wat je het prettigst vindt. 5 of 10 minuten is prima, 20 minuten mag ook. Maar bepaal van tevoren hoe lang, en houd je daaraan. Je kunt alleen gaan mediteren als je daar behoefte aan hebt. Twee keer per maand is prima. Twee keer per jaar mag ook. Maar je merkt het meeste van de positieve effecten als je het elke dag doet.
  • Mediteer liefst op een vaste plek, waar je niet gestoord word. Vraag huisgenoten je even niet te storen. Zet de telefoon uit.
  • Zorg dat de ruimte fris en schoon is.
  • Sla een laken of fleecedeken om je heen. Het is dan makkelijker, om bij jezelf te blijven. En het is lekker warm.
  • Zorg dat je prettig zit. Draag loszittende kleren. Je energie stroomt beter, als je met een rechte rug zit. Maar het is belangrijker, dat je ontspannen zit. Dus lekker op de bank mag ook.
  • Liggend mediteren kan wel, maar dan word je minder helder. Eerder slaperig. Heb je moeite in slaap te komen? Dan kun je in bed liggend een mantra herhalen, of de ademhalingen tellen. Maar mediteren is eigenlijk iets anders.

Word je toch gestoord tijdens je meditatie?

Ga dan daarna weer even verder met de methode. En sluit het af zoals je gewend bent. Dat afsluiten heb je echt nodig, om weer tot jezelf te komen. Na een afgebroken meditatie ben je behoorlijk uit balans. Ook als je dat niet direct merkt.

Meditatietips

  • Meditatie Light: geschikt voor in de bus of trein. In de bus of trein wil je niet te diep in meditatie gaan. Neem dan een ándere mantra, of een ándere methode.
  • Soms kun je niet je gewone routine doen. Bijvoorbeeld als je in een hotel zit. Als inleiding kun je dan terugtellen van 20 naar 0. Aan het eind sluit je af door weer te tellen, nu van 0 naar 20.
  • Zit je niet op je vast plek? Misschien kun je iets meenemen om in je hotelkamer een meditatieplek te hebben. Een foto van je kaars of je dekentje.
  • Voel je je raar na het mediteren? Blijf dan langer zitten of liggen na afloop. Ik moet zelf na 5 minuten mediteren 15 minuten blijven zitten voordat ik weer een beetje terug ben.
  • Er zijn meditatie-video's, en er is mantra-muziek. Maar dit heeft niet veel met meditatie te maken. Geleide meditatie is visualisatie. Dat kan rustgevend zijn. Maar het brengt je geest niet naar de stilte. Een mantra moet zo saai zijn dat je geest net niet meer registreert. Bij een leuk meditatiemuziekje gebeurt dat niet. Maar als je door omstandigheden je meditatie moet missen is zo'n geleide visualisatie van youtube wel een leuk alternatief.

Hoe kan ik je helpen rust te vinden?

  • Blijf je veel te onrustig om te mediteren? Ik kan je helpen onrust uit je lijf te krijgen.
  • Blijven je gedachten maar afdwalen naar je ex (of andere problemen)? Ik help je je hoofd rustiger te maken.
  • Als je hooggevoelig bent, heb je eerder last van storende geluiden en energieën. Ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt. Dan kun je je makkelijker afsluiten en bij jezelf blijven.
  • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Nieuwste artikelen:

Inspiratiemails: Ik wil jou inspireren.

Met inzichten vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Mét tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt. Die artikelen staan onder de knop Inspiratie. Nieuwe artikelen met tips verstuur ik als Inspiratiemails.  Direct in je mailbox, 1x per maand.  Gewoon gratis.

Schrijf je in voor de Inspiratiemail, en ik leg je uit hoe je in 60 seconden ontspant.

Je kunt ontspannen in 1 minuut. Je wilt iets dat direct verlichting geeft. Iets dat snel en makkelijk is, altijd en overal kan, en direct helpt. En dat heb ik voor je.

Bovendien krijg je bij aanmelding gratis:
*de beste Inspiratiemail-tips van de afgelopen 5 jaar
*de cursus Eenvoudig Mediteren!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven