praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Word jij ook zo moe van gezeur?

Word je beroerd als je het nieuws kijkt? Raak je uitgeput door de emoties van anderen?

Word jij ook zo moe van gezeur? Je wordt waarschijnlijk veel meer door anderen beïnvloed dan je beseft. Veel emoties gaan van de ene persoon naar de andere. Van de één word je doodmoe en van een ander krijg je de kriebels, maar misschien heb je dat zelf helemaal niet in de gaten...

Als iemand een grapje maakt over jou dan schat je hem in: Is het kritiek? Een aanval? Of plagen?

Als je iets tegen iemand zegt wat hard kan aankomen, dan ben je alert: Wordt hij boos? Verdrietig? Hóórt hij wel wat je bedoelt? Vat hij het niet verkeerd op? Dit 'alert zijn' of 'inschatten' doe je met je gevoel; je stemt je af op de ander. Je vóélt hoe de ander in zijn vel zit. Daarnaast let je ook op zichtbare reacties maar die moeten geinterpreteerd worden, en ook dat doe je door af te stemmen. En dat afstemmen doe je door je energieveld voor de ander open te stellen. Zijn energie komt dan in jouw veld.

Vaak gaat het vanzelf. In een groep smelten energievelden samen.

Vandaar dat mensen in een groep (bv voetbalfans) dingen doen of zeggen die ze individueel nooit zouden durven. Bij een emotionele film 'leef je mee', en stromen de tranen misschien over je wangen. En als je vriend depressief is dan voel jij je na iedere ontmoeting moe en uitgeput. Jouw energie stroomt weg in zijn depressie.

Als je hooggevoelig bent dan ben je extra ontvankelijk. Maar er zit nog een andere kant aan.

Bij hooggevoelige mensen is de trilling van de aura hoger dan bij anderen. Negativiteit heeft een lagere energietrilling, net zoals bv boosheid, gezeur of hatelijke opmerkingen. Als je dan te maken krijgt met boosheid van een collega of klasgenootje, dan geeft dat een heel naar gevoel. Het is vreemde energie die niet bij je past. Je krijgt er buikpijn van, gaat trillen, je wordt superzenuwachtig of druk, en aangezien je hooggevoelig bent wordt je gek van je eigen reactie. Omdat de wereld vol zit met negative energieën ben je als hooggevoeligerd continu alert. Je stemt je continu af op de buitenwereld, en laat dus nog méér binnen!

Soms gaat het openstaan voor anderen zo ver dat je zelfs pijn of klachten overneemt.

7 Tips: Hooggevoelig en moe

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Als je last hebt van krachtige mensen of negatieve energie: Stel je voor dat je een glazen bal om je heen hebt. De energie van anderen kan daar niet doorheen, jij blijft in je eigen energieveld. Je ziet en hoort de ander, met alle liefde en aandacht, maar je laat je niet beïnvloeden.
 • Misschien spreekt de spiegel je meer aan: Plaats in gedachten een spiegel tussen jou en de ander, zodat de ander in de spiegel kijkt en terugkrijgt wat hij zelf uitstraalt. Het bereikt jou niet meer.
 • Kinderen die plotseling druk of boos zijn kunnen dat 'spiegelen' van anderen. Een ander is boos en jouw kind doet mee. Ook krijgen kinderen vaak buikpijn als de ouders gespannen zijn. Heeft jouw kind vaak buikpijn vraag je dan de volgende keer eerst even af hoe JIJ je voelt en hoe de sfeer is. Door te zorgen voor rust om het kind heen kan de buikpijn zomaar verdwijnen.
 • Blijf altijd de grond onder je voelen. Adem naar je onderbuik. Als je goed gegrond bent kun je veel meer aan.
 • Affirmeren: Zeg een paar keer per dag iets positiefs tegen jezelf, steeds in dezelfde woorden. Bijvoorbeeld "Ik ben krachtig en niets haalt mij uit balans!" En vóél het ook.
 • Stem je niet af op de buitenwereld maar op je binnenwereld. Laat maar zien wie je bent! Je mag er zijn! Als jij gaat stralen kan niets jou meer uit het veld slaan. Doe maar alsof jij de directeur bent, en voel je krachtig!
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Word je moe van een specifieke persoon? Ik kan je helpen daar geen last meer van te hebben, door de oorzaak op te lossen. Dan sta je opeens heel anders tegenover die persoon.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven