praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Ondersteunende visualisaties bij medische behandelingen

Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je lichaam zo goed mogelijk reageert op een operatie of medicijngebruik?

Met een visualisatie kun je je lichaam opdracht geven, goed te reageren op een operatie of medicijnen. Als je hoort dat je medicijnen moet gaan slikken, of een operatie moet ondergaan, dan is dat best eng. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. En tijdens een operatie kan er van alles mis gaan. En daar heb jij geen controle over. Denk je. Maar met visualisatie kun je een beetje bijsturen, hoe je lichaam erop reageert. 

 

Visualisatie is een vorm van suggestie. Dat suggestie werkt is al wel bewezen.

Placebo’s zijn fop-medicijnen. De arts zegt: “Twee pillen per dag en je hoofdpijn zal verdwijnen”. En die suggestie werkt. Je onderbewuste hoort dat de pijn verdwijnt... en vaak gebeurt dat dan ook. Dat is de kracht van suggestie. Visualisatie werkt hetzelfde. Je laat je lichaam zien dat de pijn verdwijnt… en dan kan dat ook gebeuren.

Eigenlijk is het vreemd. Artsen kennen de werking van suggestie...

...en toch zijn ze gruwelijk eerlijk over bijwerkingen, risico’s en vooruitzichten. Je ziet het al helemaal mis gaan. Door je angst interpreteer je het allemaal ook nog eens negatiever. Je verwacht het ergste. Eigenlijk zie je je eigen begrafenis al voor je. 

Een operatie weigeren omdat je bang bent dat er iets mis gaat, is meestal niet verstandig.

Medicijnen weigeren uit angst voor bijwerkingen kan gevaarlijk zijn. Eigenlijk wil je dat ook niet. Je wilt wel de werking, maar niet de bijwerkingen. Je wilt wel de operatie maar niet de complicaties. 

Met visualisatie kun je het zelf-genezend vermogen van je lichaam versterken.

Voor de duidelijkheid: Met visualisatie of placebo's kun je geen ziekten laten verdwijnen. Met visualisatie kun je wel je angst kalmeren en je lichaam goed voorbereiden. Zodat jij zo positief mogelijk blijft. Rustig, en in contact met je lijf. Grote kans dat je lichaam dan ook beter reageert op de ziekte, de operatie of de medicijnen.

De operatie is achter de rug en is perfect verlopen. Het visualiseren heeft zijn werk geleverd, want de arts heeft nog wat dingen laten zitten die te mooi waren om weg te halen. Ik ga zeker met deze weg van visualiseren verder.

Iemand anders:

De arts stond er van te kijken hoe fit ik na 10 dagen binnen kwam lopen. Hij zei letterlijk: "Ik heb ze ook anders zien binnenkomen, ook hele grote kerels". Het verbaasde hem echt.

 

Ik wil je graag vertellen dat mijn borstoperatie goed is verlopen en dat ik geen uitzaaiingen heb. Ik ben schoon en heb geen nabehandeling nodig. Je begrijpt dat ik heel erg blij hier mee ben! Ik heb de kanker overleefd!! En ben je dankbaar dat ik zo rustig de operatie in ben gegaan en er ook weer rustig uit ben gekomen.....

13 Tips als je een operatie krijgt, of medicijnen

Wat kun je zelf doen om je behandeling te ondersteunen?

 • Volg de adviezen van je artsen! Visualisatie kan helpen, maar het kan nooit de medische hulp vervangen!
 • Krijg je chemotherapie? Hier staat een gratis visualisatie specifiek voor tijdens chemo.
 • Alles wat leeft heeft energie nodig om goed te functioneren. Ook je hart, je lever en je immuunsysteem. Met visualisatie kun je de energievoorziening verbeteren. Dat heeft een positief effect op vrijwel alle klachten.
 • Als je je sterk voelt, werkt alles in je lijf beter. Als je je machteloos voelt, voelt alles in je lijf zwakker en functioneert alles ook minder goed. Hier kun je dus met visualisaties winst boeken!
 • Drink een glas water en visualiseer dat dat water alle angst uit je lijf spoelt. Ga naar het toilet en visualiseer dat je alle stress uitplast. 
 • Eet een appel en visualiseer dat de geneeskracht van de appel alle organen sterk en gezond maakt. En zie dat ook gebeuren in je lichaam. Voel je sterk en gezond!
 • Moeite met slapen? Neem een slok water en visualiseer dat dat een gezond slaapdrankje is. Tijdens die slaap regenereert je hele lichaam zich. Je zult fit wakker worden.
 • Moet je een operatie ondergaan? Visualiseer dat de operatie helemaal goed gaat. Zo laat je je lichaam al zien wat er gaat gebeuren en wat de bedoeling is. Je hebt dan al 'gezien' dat het goed gaat. Je lichaam zal ontspannen. Daardoor heb je ook meer energie over voor het herstel na de operatie.
 • Blijf positief denken! Dat geldt ook voor de mensen om je heen. Als je familie zich zorgen maakt is dat belastend voor jou. Je moet dan niet alleen je eigen angsten overwinnen maar ook de negatieve energieën van je familie. Zet jezelf in een bal van licht waar angsten van anderen niet binnen kunnen komen.
 • Ken je iemand die een operatie moet ondergaan, of die een ziekte heeft: Zet je zorgen daarover uit je hoofd en stuur positiviteit. Stuur die persoon licht. Of geneeskracht. Zie die persoon sterk en gezond zijn.
 • Visualiseer dat je je goed voelt. Dat je gezond bent. Dat je blij bent. Dat je makkelijk in slaap valt. Dat je je veilig voelt. Dat je een fijne jeugd had. Dat je bent wie je wilt zijn. Omdat je het visualiseert, dus zíét, werkt het. Want wat je ziet is waar, denkt je onderbewuste.
 • Werkt visualisatie als je weet dat je jezelf fopt? Dat bepaal je zelf. Je mag kiezen. Je kunt ervoor kiezen om je niet voor de gek te laten houden. Onbewust geef je jezelf dan de opdracht om het niet te laten werken. (Want als het wel werkt dan ben je er in getrapt. Dat zou dom zijn.) Je kunt er ook voor kiezen om suggestie te gebruiken en er de beste resultaten mee te behalen. Dan werkt het wel.
 • Lastig? Misschien is het dan een goed idee om eens een afspraak te maken.  

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Bovenstaande visualisaties kunnen we samen doen waardoor ze intenser werken.
 • Ik kan helpen een betere relatie met je lichaam en je ziekte te krijgen.
 • Ik kan je helpen de angst voor een operatie te verkleinen.
 • Ik kan je helpen met acceptatie van verwijdering van organen of lichaamsdelen.
 • Ik kan je helpen je sterk en gezond te voelen, ondanks ziekte.
 • Soms kunnen we je organen beter laten functioneren.
 • Ik kan je helpen je ziekte een plek te geven en het verloop bij te sturen.
 • Vaak lukt het minder last te hebben van bijwerkingen van medicijnen.
 • Ik kan helpen je lichaam beter te laten reageren op chemo of bestraling. Kom dan vóór de chemo/bestraling.
 • Is een operatie traumatisch geweest? Dat kunnen we ontstoren.
 • Reageer je niet goed op medicijnen? We kunnen je lichaam leren er goed op te reageren.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

 

Bedankt Jackelien voor deze visualisatie tips. Simpel zelf en alleen te doen. Ik ga hiermee aan de slag.

....dank voor je inspirerende mail Jackelien. Ik heb het opgeslagen en zal het zeker vaker lezen en weer gebruiken en doorgeven!

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven