praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Ondersteunende visualisaties bij medische behandelingen

Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je lichaam zo goed mogelijk reageert op een operatie of medicijngebruik?

Met een visualisatie kun je je lichaam opdracht geven, goed te reageren op een operatie of medicijnen. Als je hoort dat je medicijnen moet gaan slikken, of een operatie moet ondergaan, dan is dat best eng. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. En tijdens een operatie kan er van alles mis gaan. En daar heb jij geen controle over. Denk je. Maar met visualisatie kun je een beetje bijsturen, hoe je lichaam erop reageert. 

 

Visualisatie is een vorm van suggestie. Dat suggestie werkt is al wel bewezen.

Placebo’s zijn fop-medicijnen. De arts zegt: “Twee pillen per dag en je hoofdpijn zal verdwijnen”. En die suggestie werkt. Je onderbewuste hoort dat de pijn verdwijnt... en vaak gebeurt dat dan ook. Dat is de kracht van suggestie. Visualisatie werkt hetzelfde. Je laat je lichaam zien dat de pijn verdwijnt… en dan kan dat ook gebeuren.

Eigenlijk is het vreemd. Artsen kennen de werking van suggestie...

...en toch zijn ze gruwelijk eerlijk over bijwerkingen, risico’s en vooruitzichten. Je ziet het al helemaal mis gaan. Door je angst interpreteer je het allemaal ook nog eens negatiever. Je verwacht het ergste. Eigenlijk zie je je eigen begrafenis al voor je. 

Een operatie weigeren omdat je bang bent dat er iets mis gaat, is meestal niet verstandig.

Medicijnen weigeren uit angst voor bijwerkingen kan gevaarlijk zijn. Eigenlijk wil je dat ook niet. Je wilt wel de werking, maar niet de bijwerkingen. Je wilt wel de operatie maar niet de complicaties. 

Met visualisatie kun je het zelf-genezend vermogen van je lichaam versterken.

Voor de duidelijkheid: Met visualisatie of placebo's kun je geen ziekten laten verdwijnen. Met visualisatie kun je wel je angst kalmeren en je lichaam goed voorbereiden. Zodat jij zo positief mogelijk blijft. Rustig, en in contact met je lijf. Grote kans dat je lichaam dan ook beter reageert op de ziekte, de operatie of de medicijnen.

De operatie is achter de rug en is perfect verlopen. Het visualiseren heeft zijn werk geleverd, want de arts heeft nog wat dingen laten zitten die te mooi waren om weg te halen. Ik ga zeker met deze weg van visualiseren verder.

Iemand anders:

De arts stond er van te kijken hoe fit ik na 10 dagen binnen kwam lopen. Hij zei letterlijk: "Ik heb ze ook anders zien binnenkomen, ook hele grote kerels". Het verbaasde hem echt.

 

Ik wil je graag vertellen dat mijn borstoperatie goed is verlopen en dat ik geen uitzaaiingen heb. Ik ben schoon en heb geen nabehandeling nodig. Je begrijpt dat ik heel erg blij hier mee ben! Ik heb de kanker overleefd!! En ben je dankbaar dat ik zo rustig de operatie in ben gegaan en er ook weer rustig uit ben gekomen.....

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven