praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Lang leve PMS!

Ben je tijdens die pms dagen niet jezelf, of juist veel méér jezelf?

Lang leve PMS! Die paar heerlijke dagen dat je gewoon zegt wat je ervan vindt. Die dagen dat je moppert en klaagt over alles wat je niet bevalt. Die dagen dat je je strijdlust inzet en voor jezelf op komt. Je grenzen aangeeft! Tenminste, als je dat mag van jezelf. Veel vrouwen hebben diep van binnen een onvrede, die ze zelf niet begrijpen. En die ze ook niet wíllen voelen. En dat komt er opeens allemaal uit, vlak voor de menstruatie. Probeer het eens andersom te zien. Tijdens die PMS-dagen kun je juist méér jezelf zijn.


 

 

Vrouwen passen zich over het algemeen veel te veel aan.

Houden veel te veel rekening met anderen. Zetten zichzelf vaak op de tweede plaats. Dat zal wel in de genen zitten. Of in de opvoeding. Dat is vast handig, als je kinderen moet opvoeden. Maar daar word je niet blij van. Veel vrouwen hebben diep van binnen een onvrede, die ze zelf niet begrijpen. En die ze ook niet wíllen voelen. En dat komt er opeens allemaal uit, vlak voor de menstruatie.

Elke natuurlijke cyclus komt op hetzelfde neer: Een afwisseling van opbouwen en loslaten.

Of het nu gaat om de jaargetijden, het dagritme, de levensfasen of de ademhaling: De eerste helft is altijd opbouw, groei, expansie, en de laatste helft is loslaten en weer tot de kern komen.

De vrouwelijke hormonen zorgen voor opbouw van de baarmoederwand. Het hele lichaam wordt klaargemaakt voor een zwangerschap. Tot aan de eisprong. Komt er dan geen bevruchting, dan komt de fase van loslaten: de rommel wordt opgeruimd.

Alles wat niet meer nodig is wordt losgelaten. Lichamelijk en emotioneel.

Lichamelijk wordt de baarmoederwand losgelaten. En het eitje, dat niet bevrucht is. Maar we hebben het nu over de emotionele kant: Weggestopte emoties zoals ergernis en frustratie komen naar de oppervlakte. Die kunnen dan losgelaten worden. De rest van de maand wil je eigenlijk niet weten wat je dwars zit. Je past je aan. Je gaat gewoon dóór. Maar die dagen vóór de menstruatie ben je je behoorlijk bewust van wat jou irriteert. En dus ook van hoe je het anders wilt. Dus mopper je.

Probeer het eens andersom te zien. Tijdens die PMS-dagen kun je juist méér jezelf zijn.

PMS is niet die irritante tijd dat je niet lekker in je vel zit. Je zit altijd al niet lekker in je vel. Tijdens die PMS-dagen kun je juist méér jezelf zijn. Zonder je aan te passen of emoties weg te stoppen. PMS is juist de uitlaatklep voor je frustratie, waardoor je er de rest van de maand weer tegen kunt. Laten we het Persoonlijke Maandelijkse Strijdlust noemen! Doe er iets mee! Je bent je méér bewust van wat je wilt. Maak daar gebruik van. Zorg dat dingen veranderen. Maak afspraken. Zet ze aan het werk.

Bijt maar van je af! Laat zien wie je bent.

Zeg wat je denkt, en vertel ze wat je wilt. Dat mag. Elke dag van de maand.

 

6 Tips bij PMS

Wat kun je zelf doen aan PMS klachten?

  • Check het zelf: Is het echt zo onredelijk wat je zegt/wilt op PMS-dagen? Of zijn ze het gewoon niet van je gewend dat je er iets van zegt?
  • 24 Dagen zit je met een zucht de rommel van je gezin op te ruimen, en daarna ben je 4 dagen boos over die rommel. En dan zeggen ze dat jij chagrijnig bent? En dan zeg jij sorry? Wat klopt hier niet?
  • Niemand is perfect, ook je partner niet. Maar als je 24 dagen zijn fratsen verdraagt, dan zijn die 4 dagen dat je je eraan ergert heel gezond. Juist als je het even van de andere kant ziet, en erover kunt mopperen, kun je er daarna weer vol frisse moed tegenaan.
  • De onvrede zat er al, misschien al jaren. Doe iets aan die onvrede! Dat is beter dan iets aan je hormonen doen. Zorg dat je leven leuk wordt, dat je relatie weer leuk wordt. Zorg dat je gehoord wordt.
  • Zie PMS als jouw Persoonlijke Maandelijkse Strijdlust. Waar wil jij voor strijden? Ga de strijd maar aan. Maak een actie-plan. Voer nieuwe regels in. Bedenk een nieuwe taakverdeling. Zorg dat je krijgt wat je nodig hebt: meer vrije tijd, meer waardering, meer aandacht, meer rust, meer liefde...
  • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult.

 

Wat kan ik voor je doen?

  • Ik kan je helpen de echte reden van je frustratie helder te krijgen. En dat kunnen we oplossen.
  • Bij rugpijn of menstruatieklachten: Ik kan eventuele blokkades oplossen waardoor de energie weer beter stroomt.
  • Ik kan je helpen een persoonlijke oplossing te vinden voor jouw specifieke situatie.
  • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

Dag Jackelien,
Zo kijk ik er ook precies tegenaan! Dat vind mijn man heel jammer. Want ik zeg gewoon dat de boodschap misschien wat chagrijnig verpakt is, maar de inhoud wel degelijk mijn blijvende mening is. Al draag ik dat de rest van de maand misschien wat minder voortvarend uit.

Na lang nadenken over hormoonspiegels, heb ik mij afgevraagd of voor mannen de wereld er misschien wel altijd zo uit ziet als voor vrouwen tijdens die PMS-dagen?

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven