praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Herfstdepressie door hooggevoeligheid? Wat kun je daar tegen doen?

Als je hooggevoelig bent overvallen de herfstgevoelens je misschien, maar je kunt er zelf een draai aan geven.

Als je hooggevoelig bent, ben je gevoelig voor de energieën om je heen. Voor de energie en emoties van andere mensen. Maar ook voor de energieën van de natuur, het weer of de seizoenen. Van een druilerige donkere herfstdag word je een beetje somber. De herfst heeft twee kanten. Aan de buitenkant lijkt alles dood, kaal en koud. Maar diep van binnen is het warm en veilig.

De herfst heeft twee kanten. Sprookjesachtig, maar ook naargeestig.

De herfst is sprookjesachtig. De bladeren kleuren in warme tinten. Het bos ruikt naar mos en vermolmd hout. ’s Morgens ligt er dauw op het gras en ’s avonds flarden mist. Je ziet overal paddenstoelen en nootjes: eikels, kastanjes, beukennootjes enz. Het is de tijd van boswandelingen, chocolademelk, open haard, warmte en gezelligheid. Aan de andere kant: De herfst is ook naargeestig. De natuur aan het afsterven. Het wordt steeds vroeger donker. De herfst brengt kou, mist, regen en duisternis.

 

Alles wat leeft heeft een energieveld. Jij voelt die energieën aan.

Mensen, dieren en planten. Ook de natuur zelf straalt energie uit. Als je hooggevoelig bent, ben je gevoelig voor de energieën om je heen. Voor de energie en emoties van andere mensen. Maar ook voor de energieën van de natuur, het weer of de seizoenen. Van een druilerige donkere herfstdag word je een beetje somber. Net als de natuur heb je geen fut, geen zin, geen enthousiasme. Je bent moe, je wilt alleen maar bankhangen of in bed liggen. Voor sommigen is de herfst een tijd van depressie.

De seizoenen zijn een kringloop van de levenskracht.

De levenskracht komt in de lente naar buiten en keert in de herfst terug naar binnen. Wat in de lente groeit is in de zomer rijp.  In de herfst wordt er gezaaid. Planten laten hun zaad vallen. Soms verpakt in vruchten. Het zaad valt op de aarde en zoekt zijn weg naar de diepte. De boom laat zijn blad vallen en trekt zijn levenskracht terug in de diepte. De kale takken zitten al vol knoppen. Ook daarin is de levenskracht diep verborgen. Veilig beschermd tegen de naderende vorst. Alle levenskracht keert naar binnen. Naar de diepte. In een winterslaap.

Ook mensen keren naar binnen.

In de zomer zitten we buiten. In de tuin of op terrasjes. Op de fiets of aan het strand. Grasmaaien, auto wassen, als we maar buiten kunnen zijn. In de herfst zijn we meer thuis. We trekken ons terug in ons huis, en in onszelf. Als je hooggevoelig bent zul je dat ‘terugtrekken’ sterker voelen dan anderen. Terugtrekken uit het sociale leven, terug naar jezelf. Zin in winterslaap.

De herfst heeft twee kanten. Aan de buitenkant lijkt alles dood, kaal en koud. Maar diep van binnen is het warm en veilig.

Als je met een dikke jas buiten loopt, voel je dan de kou of voel je de warmte in jezelf? Als je in het donker naar huis fietst, voel je dan de druilerige avond of zit je al met je gedachten bij de gezellige warmte thuis? Als je hooggevoelig bent overvallen de herfstgevoelens je misschien. Maar je kunt er zelf een draai aan geven. Jouw levenskracht, je enthousiasme, je warmte zit diep verborgen in jezelf. Het vindt daar rust en veiligheid.

9 Tips bij herfstdip en hooggevoeligheid.

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Haal de mooie kanten van de herfst in je huis, versier de ruimte met gekleurd herfstblad en kastanjes uit het bos, en met paddenstoelen, egeltjes, kabouters, enz. uit de winkel.
 • De kleur oranje heeft een verwarmende en verzachtende energie. Oranje kussens, kaarsen, bloemen maken het gezellig in huis.
 • Een oranje Calsiet heeft een goede werking bij herfstdip. Alsof je het zonnetje in huis haalt. Een kleine calsiet in je broekzak of een grote op de tafel.
 • De dagen worden korter maar de werkdagen niet. Logisch dat je moe bent. Zin in winterslaap? Neem genoeg rust en slaap. Of doe eens een dag helemaal niets. Ga eens een week lang een uur eerder naar bed.
 • Laat je eigen Zonnetje in je hart of borstkas schijnen. Stel je voor dat je hem ziet stralen. Voel de warmte en zie hoe het Licht alle schaduwen oplost. Voel je warm en Licht van binnen!
 • Visualiseer Licht in jezelf en om je heen... in je huis, in je slaapkamer, in je relatie, in je hoofd... Dat een speciale lichtlamp helpt tegen winterdip is bekend, maar het visualiseren van Licht werkt nog sterker!
 • Sommige groenten, kruiden en fruitsoorten lijken zonnewarmte op te slaan en werken hartverwarmend en troostend. Bijvoorbeeld pompoen, wortel, bonen en ui. Een soep of stoofpot van deze groenten werkt hartverwarmend. Ook veel kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) zijn verwarmend. Sinaasappelen zitten vol zonne-energie, kamille verzacht, kaneel, kerrie en kruidnagel verwarmen.
 • Ook herfstthee en bokbier (ééntje) geven een goed, warm gevoel.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen bij herfstdepressie?

 • Ik kan je helpen je energieveld schoon te maken, alle zwaarte eruit.
 • Samen vinden we de oorzaak. Die kan onbewust zijn. Die kan liggen in je jeugd of in een vorig leven. Als we hem vinden kunnen we hem ook oplossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

 

 

Hallo jackelien, ik heb erg gelachen om jouw inspiratiemail; ik begrijp nu waarom ik eigenlijk alleen van de lente hou! En waarom ik onder oranje, wollen dekens slaap, waxinelichtjes  brandt in oranje calciethouders [in de lente en zomer blijven deze in de kast staan..] en ik me nu al in mijn wat ik dekbed jas noem naar buiten begeef. Normaal draag ik deze jas alleen wanneer het vriest dat het kraakt maar voor mijn gevoel had ik hem nu al nodig; het voelt als een extra beschermend laagje wanneer ik naar buiten ga.
Het is altijd fijn om jouw stukjes te lezen; het zijn net kleine cadeautjes die je ontvangt. Ik kijk al naar je volgende mail uit en ga de lekkere recepten uit proberen! 
Bedankt voor al je positiviteit !

Hallo Jackelien,
Bedankt voor je prachtige en informatieve nieuwsbrief. En al je vorige natuurlijk ook! Deze komt wel erg gelegen: ik heb door het herfstweer wel last van deze
herfstdepressie gevoelens. Maar ik geniet er ook met volle teugen van. Ik ga iedere dag lekker in het mistige, koude, vochtige herfstweer wandelen en genieten van de prachtige natuur! Voor het eerst heb ik deze "dip"gevoelens weer, (heb het jaren niet meer gehad). Ik laat het maar zoals het is en geniet zoveel mogelijk van de prachtige kleuren en het novemberweer. Heerlijk!! Als het maar niet verder de diepte ingaat en echt (zware) depressieve gevoelens worden, dan is het natuurlijk niet meer genieten.
Ik neem je tips indd ter harte, dank je wel!!! Ik wens je veel succes met je praktijk en ik geniet van je nieuwsbrieven.

Ik wil je even bedanken dat je mij vrijblijvend van deze liefdevolle positieve mails voorziet. Soms worden we even helemaal teruggegooid op ons zelf, en dat is ook maar goed, maar dan is het wel heel erg fijn als er toch in stilte iemand is die dit vrijblijvend voor je doet.

Dankjewel voor je mooie mail. Het lukt mij dit jaar gelukkig om vooral te kunnen geníeten van de herfst.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven