praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Het vuilnis buiten zetten

Hoe houd je je lichaam schoon van binnen?

Vandaag wil ik het hebben over snot, oorsmeer, zweet, puisten, vieze adem en zweetvoeten. En plas en poep. En ik vergeet er vast nog wel een paar.
Tips en visualisaties om je lichaam van binnen schoon te maken.

 

 

 

Het lichaam is net een huis. Als je niet regelmatig het vuilnis buiten zet, dan wordt het binnen een zootje.

Tassen vol boodschappen gaan naar binnen. Niet alleen voeding, zoals groenten fruit en granen. Maar ook van alles dat de tong streelt en de maag vult, maar waar volgens het etiket weinig voedingsstoffen in zitten. Als je kunt kiezen tussen een gezonde, vrij kleurloze appel (onbespoten, dus met een wormpje erin)... of een glimmende felgekleurde appel, welke kies je dan? Eva en Sneeuwwitje hadden al moeite met die keuze. Ook al ruikt en smaakt een onbespoten appel veel beter. We gaan meer op onze ogen af, dan op andere zintuigen. Vandaar dat we onze voeding ‘verrijken’. Met kleurstoffen, zoetstoffen, smaakstoffen en allerlei andere chemicaliën. Die zorgen ervoor, dat voeding mooier en beter LIJKT. (en langer houdbaar is).

Voor het lichaam zijn al die toevoegingen afval. Dus dat moet er ook weer uit.

Er zijn verschillende soorten afval. Die worden netjes gescheiden. Overblijfselen van de voeding wordt poep. Afval in het bloed wordt uitgeplast. Gassen gaan via de adem naar buiten. Of rechtstreeks vanuit de darm. De huid is ook een uitscheidingsorgaan. Via talg- en zweetkliertjes kan het lichaam de vuilnis buiten zetten. Snot en oorsmeer zijn nodig, om de slijmvliezen en de gehoorgang te beschermen tegen uitdroging. Maar het is voor het lichaam ook een extra mogelijkheid, om de vuilnis buiten te zetten.

Schoon zweet stinkt niet. Het stinkt pas als er veel afvalstoffen in zitten.

En dat geldt ook voor oorsmeer, de adem, de huid, de voeten, enz. Een mooie huid en een frisse geur zijn tekenen van gezondheid en schoonheid. Maar als je met poeders en cremes probeert je huid mooier te laten LIJKEN, dan smeer je juist allerlei chemicaliën naar binnen. En die moeten er ook weer uit. Een mooie stralende huid krijg je, door niet al teveel rotzooi naar binnen te brengen.

Een ander soort afval zijn de zuren. Dan heb ik het over de Phwaarde, niet over een zure smaak.

Phwaarden onder de 7 noemen we zuren, en boven de 7 noemen we basisch. Het lichaam werkt het beste, als het bloed licht basisch is. Met een voeding met veel groenten en fruit lukt dat wel. Maar met de voeding die wij gewend zijn, verzuurt het bloed. Vooral vlees, ei, kaas, koffie en alcohol verzuren. Met behulp van mineralen worden de zuren in je lichaam onschadelijk gemaakt. Die zuur-mineraal-verbindingen noemen we slakken. Dat is afval! En die moeten ook naar buiten, maar een groot deel ervan wordt opgeslagen in het lichaam.

Een goede schoonmaakkuur voor het lichaam: 

Eet 3 tot 5 dagen véél groenten en fruit. Weinig brood. Géén suiker, vlees, kaas, eieren en koffie. En geen kant-en-klaar, koek en snoep natuurlijk. Drink ook even wat meer water, die dagen. Je zult merken dat je lichaam aan alle kanten de vuilnis buitenzet. Poep, plas, adem, zweet, voeten: alles stinkt! Met een keer extra douchen is dat ook weer opgelost. En dan ben je schoon van buiten en van binnen!

(bij ernstige lichamelijke klachten eerst even overleggen met de huisarts, of met mij.) 

 

6 Tips om je lichaam van binnen schoon te maken

Tips en visualisaties om ballast los te laten

 • Spanning is energie die vastzit in je spieren. Ook afval dus. Spanning kun je losmaken door die spieren te strekken. Yoga is daar heel geschikt voor maar ook gewoon flink uitrekken maakt spanning los. De oude vastzittende energie stroomt weg en alles stroomt weer!
 • Stel je voor dat je onder een waterval staat en laat het water dóór je lichaam spoelen. Voel het langs je spieren stromen, en door je gewrichten. Spoel zo alle pijntjes en kwaaltjes weg.
 • Laat het water door je lever stromen, door je nieren, door alle organen en spoel alle gifstoffen eruit. Laat het door je darmen stromen en voel alle afval van je af spoelen (gifstoffen, stress, spanning, vermoeidheid, boosheid, enz). Spoel water door je hersens en spoel alle negatieve gedachten eruit, alle zorgen, alle gepieker, ach spoel gewoon alle gedachten weg. Lekker opgeruimd!
 • Adem alle rotzooi uit je lijf! Adem je longen schoon! Adem je hoofdpijn weg. Stel je voor dat je bij iedere inademing nieuwe, frisse lucht inademt, vol levenskracht. En stel je voor dat je bij iedere uitademing spanning, vermoeidheid, enz uitademt. Adem de lente in, adem de vermoeidheid van de winter uit! 
 • Ook je overgewicht kun je afval noemen. Laat het maar wegsmelten in de zon!
 • Buiten wandelen of fietsen. Je ademt dieper en je ademt de rotzooi uit.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik help je je energieveld schoon te maken. Alle stress, spanning en vastzittende emoties ruimen we op.
 • Ook je hoofd kunnen we schoonmaken. Angsten, trauma's en dwanggedachten kunnen we opruimen. Watten in je hoofd ruimen we op. Druk en spanning mag er uit.
 • Voel je dat alles vastzit in je borstkas, maagstreek, of op de schouders? Ook dat is afval en het kan weg.
 • Ook organen kunnen afval en emoties vasthouden. Ik help je dat schoon te maken.
 • Dit alles heeft wel een oorzaak en natuurlijk help ik je ook die oorzaak op te lossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

Jackelien,
Je schrijft altijd mooie stukken maar deze is wel heel beeldend en erg duidelijk. Mijn complimenten,

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven