praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Energetische smetvrees

Energetische smetvrees: Je hebt last van energetische sporen

Ben je hoogsensitief, en heb je smetvrees? Waarschijnlijk is dat geen ‘gewone’ smetvrees, maar energetische smetvrees. Je bent niet bang voor vuil of besmetting, maar je voelt energetische vervuilingen aan. Het is gewoon een bijverschijnsel van je hoogsensitiviteit. Hoogsensitieve mensen hebben een relatief zuivere energie. Alles wat minder zuiver is, voelt vies. Je wilt alle energetische sporen vermijden, of wegpoetsen. Bij energetische smetvrees kun je dus wel poetsdrang hebben, en vermijdingsdrang. Toch is dit een heel andere vorm van smetvrees. In dit artikel leg ik uit wat er aan de hand is en wat je er aan kunt doen.

 

Herken je dit?

 • Je eigen handen zijn energetisch schoon en sensitief, en juist daardoor voel je de ‘vieze’ energie van iemand anders op de deurkruk. En die zit dan ook aan je handen. Daarom wil je die deurkruk niet aanraken. 
 • Als je negatieve buurvrouw langs komt voel je haar negativiteit nog, als ze al weg is. Die energie wil je niet op jouw bankstel, dus je gaat poetsen en alle ramen moeten open.
 • Als je in een kringloopwinkel bent voelt alles ‘vies’ aan, omdat die spullen vol zitten met energieën van mensen die veel hebben meegemaakt.

Wat ben ik blij om over het energetische smetvrees te lezen. Ik wist al van het bestaan in mezelf, twijfelde zo erg, want hoe breng je dit over naar je familieleden die hier niets van snappen of (nog niet) ervaren. Het is zo’n bevestiging voor mezelf. Dank je wel, een cadeau voor mij.

Wat zijn energetische sporen?

Mensen laten een energetisch spoor achter. Kleine kinderen hebben een gloednieuw lichaam en een schoon energieveld. Maar je energieveld wordt ‘vervuild’ door je levens-ervaringen. Een scheiding, misbruik, ontslag, verlies van een geliefde, enz veranderen niet alleen je leven, maar ook je grondstemming en je energieveld. De energie die je uitstraalt blijft hangen in je huis, je matras, je auto, je sieraden, je kleding, op meubels, overal. Als een spoor dat je achterlaat.

Als je energetische smetvrees hebt, ben je té gevoelig voor energetische sporen.

De meeste mensen voelen die energetische sporen niet. Mensen die hoogsensitief zijn voelen die vervuilde energie wel. Met hun handen of met hun energieveld. Zij voelen het ook direct als een deurkruk vies of plakkerig is. Maar dat is nog geen energetische smetvrees. Pas als je er last van krijgt, en je gedrag aanpast, dan is er sprake van energetische smetvrees. Als je niets meer durft aan te raken, niet aangeraakt wilt worden door anderen, of als je je handen móét wassen, als je iets hebt aangeraakt.

Wat is het verschil tussen energetische smetvrees en gewone smetvrees?

Gewone smetvrees begint met een gedachte. De gedachte dat er bacteriën of onzichtbare viezigheid op je handen zit. Die gedachte gaat een eigen leven leiden, het wordt buitenproportioneel en daardoor irrationeel. Als gewone smetvrees uit de hand loopt ontstaat er dwanggedrag: dwangmatig wassen, douchen en poetsen om de onzichtbare viezigheid weg te krijgen. Gewone smetvrees wordt gezien als dwangneurose. Het wordt behandeld met cognitieve therapie, om de irreële buitenproportionele gedachte weer onder controle te krijgen. Het probleem zit in het denken, niet op de handen.

Energetische smetvrees begint met iets dat je voelt. Bij energetische smetvrees ben je niet bang voor bacteriën of bacillen, maar je vindt de energetische lading vies. Als energetische smetvrees uit de hand loopt wordt je steeds gevoeliger voor het aanvoelen van energieën. Dan ontstaat er ook vermijdingsgedrag (niets willen aanraken) en soms dwangmatig poetsen, maar dat gaat minder ver dan bij gewone smetvrees, omdat het niet irreëel is. Hier zit het probleem in je sensitiviteit, niet in het denken.

Energetische smetvrees is een energetisch probleem. Dat kun je energetisch oplossen.

Energetische smetvrees is geen irreële gedachte die op hol geslagen is. Het is je sensitiviteit die buitenproportioneel raakt. Die energetische sporen zijn echt. Paragnosten zijn getraind om die energetische sporen te voelen. Zij kunnen een heleboel informatie krijgen via de energie die bleef hangen in een kledingstuk, een sieraad of een ruimte. Bij jou gebeurt eigenlijk hetzelfde. Alleen voel je minder specifiek wat voor energie het is, je vindt het gewoon vies. En je hebt er echt last van.  
Cognitieve therapie helpt niet, jij hebt iets anders nodig. Je bent gewoon te gevoelig voor energetische sporen. Omdat je hoogsensitief bent. Wat je hier aan kunt doen, lees je hier onder in de Tips.

 

 

 

TIPS en visualisaties bij energetische smetvrees

Wat kun je zelf doen tegen energetische smetvrees?

 • Negatieve (vieze) energie blijft plakken, tenzij je jezelf daartegen beschermt. Dat kan met echte lavendelolie. (Niet met chemische geutjes.) Doe een druppeltje op je polsen en je neemt geen energieën van anderen meer over. Lavendelgeur zuivert ook je energieveld en je huis.
 • Visualiseer een wervelwind die door de kamer raast. Alle negatieve energie wordt weggezogen en alles voelt weer fris aan.
 • Als je buiten je huis bent, visualiseer dan een beschermende laag om je aura, die alle energieën van anderen buiten je aura houdt.
 • Als je eigen energieveld sterk is, heb je minder last van energieën van anderen. Hier staat hoe je je energieveld kunt beschermen.
 • Bij energetische smetvrees kan het ook lastig zijn als je partner je aanraakt, als hij zich niet lekker voelt. Zijn/haar energie plakt in jouw aura. Samen in een bed liggen is dan ook lastig. Zorg daarom dat je leert je aura af te sluiten.
 • Als je deurkrukken aanraakt, en je voelt restanten energie, dan is het helemaal niet verkeerd om je handen te wassen. Even afspoelen is genoeg om de energie er af te krijgen. Schrobben hoeft niet.
 • Je kunt je handen ook energetisch wassen: Alleen visualiseren dat je je handen wast. Omdat het om energie gaat, werkt dit prima. Maak er iets moois van: Visualiseer dat je je handen wast, of dat je doucht, in een watervalletje in de bergen. Je raakt dan niet alleen die negatieve energie kwijt, maar je laadt je energieveld ook weer op met sprankelende energie.
 • Visualiseer elke keer als je thuiskomt dat er een waterval in de deuropening is. Als je naar binnen gaat, loop je daar doorheen. Het water spoelt alle energieën van je af dus je komt 'schoon' thuis.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult leer ik je gronden en afsluiten, wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost..

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik leer je, hoe je je eigen energie anders kunt gebruiken, zodat deurkrukken en andere dingen geen probleem meer zijn.
 • Het gevoel dat 'vieze' dingen oproepen gaan we veranderen in je onderbewuste. Je voelt dan tot diep in je lijf dat je géén last hebt van smetvrees of negatieve energieën.
 • Heb je ondertussen ook last van dwangmatige handelingen of dwanggedachten? De oorzaak is een gevoel van onveiligheid in het onderbewuste, en dat kunnen we oplossen met visualisatie.
 • Heb je wel de 'gewone' smetvrees? Dat heeft een onderbewuste oorzaak, en die kunnen we oplossen. Daarnaast is het een gewoonte geworden. Ook dat kunnen we met visualisatie veranderen.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven