energetische therapie en visualisatie

menu

Verwijten maken is een zeer succesvolle techniek om je relatie om zeep te helpen.

Waarom er met sommige mensen gewoon niet te praten valt.

Er zijn 12 technieken om een goed gesprek uit de weg te gaan. Gebruikt je partner ze? Je zus, je zoon, je ouders? Dan begrijp je nu waarom een gesprek met hen niet lukt.
De meeste van deze trucjes gebruik je onbewust. Misschien gebruik je ze zelf ook wel, zonder dat je het in de gaten had. Soms heb je gewoon geen zin in gezeur. Wat doe je dan? Verwijten maken helpt altijd. Maar met deze technieken ga je niet alleen een goed gesprek uit de weg, maar help je ook je relatie om zeep.

Dit zijn de 12 technieken om niet te hoeven communiceren

Gebruik je dooddoeners?
Heb je manieren om een gesprek direct te beeindigen? (Ik heb nu geen tijd. Ja, ik weet het wel. Ach, jij altijd... Jij bent het er weer niet mee eens, natuurlijk...) Dooddoeners zijn een goede manier om een gesprek direct te beëindigen. De ander staat met de bek vol tanden, jij wint. Je hoeft niet meer serieus te reageren op wat de ander zegt.

Een andere techniek is afleiding.
Richt de aandacht op een onbelangrijk detail. Haal een dode koe uit de sloot, of begin gewoon ergens anders over. Je brengt de aandacht naar een zijspoor. En aangezien de ander die kant niet op wil, is dat zijspoor altijd een dood spoor. Als je dat twee keer doet, is de discussie afgelopen.

Zit je, terwijl de ander praat, al te bedenken wat je terug kunt zeggen?
Dan luister je niet echt. Je hoort alleen je eigen kant van het verhaal. Grote kans dat jullie langs elkaar heen praten. Begint elke reactie met "Nee, want..." of "Ja, maar..."? Als je het gevoel hebt dat je de ander moet overtuigen, dan sta je niet open voor wat je partner wil zeggen.

Je kunt ook in de tegenaanval gaan.
Hij heeft kritiek? Hij doet zelf ook van alles verkeerd. Zij heeft ergens last van? Ze is zelf nog veel irritanter. Elke opmerking zie je als een aanval, en je mept nog veel harder terug. Alsof het een tenniswedstrijd is. Het voordeel is, dat je niet hoeft te luisteren naar wat je partner dwars zit. Je hoeft dus ook niet te veranderen.

Schiet je direct in de emoties?
Voel je je snel aangevallen? Kun je niet tegen ruzie? Vaak is dat een onbewuste manier om de aandacht naar jezelf te trekken. Naar jouw emoties. Voel je snel zelfmedelijden of schuldgevoel? Je partner heeft een probleem, maar jij raakt overstuur. Dus laten we er maar over ophouden. Dat is ook een effectieve manier om kritiek niet te hoeven horen.

Of schiet je direct in je hoofd?
Sta je boven je emoties? In je hoofd kun je niet geraakt worden. Daar voel je je beter. Tijdens een ruzie blijf je rationeel. De ander vindt je kil en afstandelijk. En dat klopt. Je bent niet bereikbaar. Je bent er met je hart niet bij.

Sommigen willen elke gedachte en elke emotie met hun partner delen.
Waarom? Heb je bevestiging nodig, of moet je partner het allemaal voor je oplossen? Als je zoveel praat, wil je partner het allemaal wel horen? Bij alles wat je zegt moet je partner je volgen met zijn aandacht. Dat is enorm vermoeiend. Dat houdt hij niet lang vol. Dan zeg jij: "Je luistert nooit", en dan zegt hij: "Je zeurt alleen maar".

Altijd ontkennen.
Al heeft je partner helemaal gelijk, geef nooit toe. Je hebt pas verloren als je toegeeft. En als je er echt niet onderuit kunt, zeg dan gewoon dat je het niet zo bedoeld hebt. Of dat het een grapje was. Dan stopt elke discussie. (Ja echt, er zijn mensen die dit doen)

Probeer de ander te overtuigen.
Jij hebt gelijk, dat moet je partner toch inzien. Jij hebt altijd gelijk, toch? Eigenlijk?

Of doe gewoon geen moeite.
Ga er van uit dat je partner het toch niet snapt. Dan hoef je het ook niet uit te leggen. Het signaal dat je geeft is: Jij bent te dom om het met mij eens te zijn. En alles wat jij zegt is te dom om er op te reageren.

Niet luisteren.
Alle bovenstaande technieken helpen, de discussie uit de weg te gaan. Je luistert niet naar de klachten van de ander. Kritiek komt niet binnen. Natuurlijk is het niet erg bevorderlijk voor je relatie. Je partner voelt zich niet gehoord. Grote kans dat hij/zij je binnenkort zat is.

Maar de allerbeste techniek om je relatie om zeep te helpen is: Verwijten.
Met een goed verwijt kwets je de ander, en het is tegelijkertijd een afleiding, een tegenaanval en een dooddoener. Succes gegarandeerd!

Tips

De basisprincipes voor een goed gesprek: 12 tips

  • Beste tip? Voor je gaat praten, eerst even afstemmen op de ander. Zorg dat je allebei op dezelfde golflengte zit: in het hartchakra.
  • Lees dit artikel: Wil je beter communiceren? Zorg dan dat je in het goede chakra zit.
  • Als je ergens over wilt praten, doe dat dan niet als je boos bent. Wacht tot je gekalmeerd bent, en begin er dan pas over. Werkt veel beter.
  • Zeg wat je bedoelt. Als iemand zegt: “Wij moeten even praten”, dan bedoelen ze meestal: “Ik ga iets zeggen en jij moet luisteren”. (En gehoorzamen. Dat is ook iets anders dan luisteren.) Als je schreeuwt: “Waarom heb je dat gedaan?”, ben je dan geïnteresseerd in de reden? Of wil je eigenlijk zeggen: “Dat had je niet mogen doen”?
  • Je kunt alleen communiceren, als je ook oprecht open staat voor de ander. Als je echt geïnteresseerd bent in de ander. Die ander kan een heel andere denkwijze of motivatie hebben dan jij. Als je daar niet voor open staat, kun je niet uitwisselen. Dan praat je niet mét iemand, maar tégen iemand.
  • Klaagt je partner dat je niet echt luistert? Misschien zit je teveel in je hoofd? Kom eens naar beneden.
  • Veel ouders zijn zo druk dat ze alleen nog in het hoofd zitten. Kinderen leven juist vanuit de buikchakra’s. Die kinderen voelen zich onbegrepen. De ouders vinden, dat hun kind niet luistert. Ik heb vaak volwassenen in de praktijk, die nog steeds boos en verdrietig zijn, omdat hun ouders 40 jaar geleden niet op hun emoties gereageerd hadden.
  • Geef de ander een beetje aandacht. Wat je in ieder geval NIET moet doen: Als iemand een beetje aandacht nodig heeft, een link leggen naar anderen.
    Laat je kind zijn tekening zien? Vertel dan niet hoe goed opa kon tekenen. (Maar geef je kind een compliment.)
    Zegt je zus dat ze suikerziekte heeft? Zeg dan niet dat je buurvrouw dat ook heeft. (Maar geef troost.)
  • Reageer positief. Kritiek is maar zelden opbouwend.
    Laat je vriend zijn nieuwe auto zien? Zeg dan niet dat je dáár een roestplekje ziet. En dat je broer ook zo'n auto had... die roestte ook zo snel... Als hij er blij mee is, laat hem dan blij zijn.
  • Neem de tijd om iets te bespreken. Als je haast hebt, geef je daarmee aan dat je de ander niet belangrijk vindt.
  • Heb je een moeilijk gesprek? Praat dan altijd vanuit jezelf. Ik vind, ik voel, ik wil...
    Niet: Jij zegt, jij doet altijd, jij wil, jij kan niet...
  • Als iemand de woorden 'altijd' of 'nooit' gebruikt, dan zit het héél diep! Het is dus erg emotioneel. Ga dan niet in discussie, maar neem zijn/haar emoties serieus.
  • Hetzelfde geldt voor de woorden 'iedereen' en 'niemand'. Jij weet dat het overdreven is, rationeel gezien. Maar dit zijn woorden waarbij jij weet: Die ander zit heel diep in de emoties nu.
  • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Wat kan ik voor je doen?

  • Ik kan je helpen je relatie leuker te maken.
  • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
  • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.
  • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
  • Stress en spanning laten we wegstromen.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei? Doe de test

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Nieuwste artikelen:

Inspiratiemails: Ik wil jou inspireren.

Met inzichten vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Mét tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt. Die artikelen staan onder de knop Inspiratie. Nieuwe artikelen met tips verstuur ik als Inspiratiemails.  Direct in je mailbox, 1x per maand.  Gewoon gratis.

Schrijf je in voor de Inspiratiemail, en ik leg je uit hoe je in 60 seconden ontspant.

Je kunt ontspannen in 1 minuut. Je wilt iets dat direct verlichting geeft. Iets dat snel en makkelijk is, altijd en overal kan, en direct helpt. En dat heb ik voor je.

Bovendien krijg je bij aanmelding gratis:
*de beste Inspiratiemail-tips van de afgelopen 5 jaar
*de cursus Eenvoudig Mediteren!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven