praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe kun je zien wat er werkelijk is?

Wat je ziet in een ander, is jouw interpretatie. Jouw beeld. Kun je de ander weer helemaal zien zoals hij is?

Alles wat we zien bestaat uit vlekken, lijnen en kleuren. Een pasgeboren baby moet nog leren, daar dingen in te zien. Uiteindelijk zie je de dingen zo duidelijk, dat je de lijnen en vlekken niet meer ziet. Je ziet dan niet meer, wat er werkelijk IS. Je ziet alleen maar, wat je DENKT dat er is. Zo zien we de hele wereld: Je ziet wat je in jezelf hebt.
Wat je ziet in een ander, is jouw interpretatie. Jouw beeld. Kun je de ander weer helemaal zien zoals hij is?

 

Wat zie jij in het schilderij hierboven?


Kijk eens naar het schilderij hierboven. Een plat beeld van lijnen, vlekken en kleuren krijgt ineens diepte. Je herkent vormen, dingen, wezens die je eerder niet zag. Kijk eens wat jij erin ziet.
 

Wat je ziet, komt uit je eigen onderbewuste.

Ik had als kind gele gordijnen. Met bloemen erop. Maar als de lamp uit ging, zag ik er soms enge gezichten in. In het donker zie je zwart-wit. Er wordt een ander deel van het oog gebruikt, en dus van de hersenen. Je kunt niet scherp zien. Je ziet eerder schimmen en monsters. Je ziet meer je innerlijke wereld, dan de buitenwereld. Sommige kinderen zien echt geesten. De meeste kinderen zien alleen hun eigen angsten. Éénmaal een schim gezien? Dan verwacht je ze elke avond weer. En verhip, daar zijn ze weer!

Zo zien we de hele wereld: Je ziet wat je in jezelf hebt.

Wil je een auto van een bepaald merk, omdat die zo bijzonder is? Dan zie je die auto ineens overal rijden. Wil je zwanger worden? Dan zie je ineens overal kinderwagens. Heb je een duur jurkje gekocht, en verwacht je dat je man daar boos om is? Als je boosheid verwacht (omdat je zelf boos zou worden als HIJ veel geld uit zou geven) dan zie je het ook. “Je zal wel…” zegt meer over jezelf dan over de ander.

Wat je ziet in het gedrag van een ander, is jouw interpretatie.

Je ziet iemand aan zijn neus wrijven. Je interpreteert dat. Je denkt: Die is zenuwachtig. Of: Hij denkt na. Of: Hij liegt. Dit zijn onbewuste processen. Je vertrouwt die vent niet, en je weet niet echt waarom. Omdat hij aan zijn neus wreef dus. Omdat jouw onderbewuste denkt, dat dat betekenis heeft. Daar komt nog bij, dat je alleen in een ander kunt zien, wat je ook in jezelf hebt. Stel dat je nog nooit een olifant hebt gezien. En je moet een tekening maken van een grijs dier, met 4 poten, een dikke buik, enorme oren, 2 grote tanden en een hele lange neus waarmee hij eten kan pakken? Wat je dan krijgt is geen olifant. Wij weten niet hoe het is om iets meegemaakt te hebben, als we het niet zelf meegemaakt hebben. We kunnen ons wel een voorstelling maken. Maar die klopt niet met de werkelijkheid.

Wat de ander zegt, is alleen een reeks woorden. Klanken, geluiden. Wil je echt horen wat de ander wil zeggen? Dan moet je je afstemmen op de ander.

Echt geïnteresseerd zijn in de ander. Vooral als je iemand al langer kent, sla je dat afstemmen over en ga je interpreteren vanuit jouw ervaring. Dat gaat bijna vanzelf. Veel ouders denken dat ze hun volwassen kind kennen. Maar hun oordeel is vaak gebaseerd, op de ervaringen van 30 jaar geleden. Wie hun volwassen kind NU is weten ze niet. En andersom net zo. Kinderen zien niet wie hun ouders zijn. Zien ze niet. Omdat ze ooit in hun onderbewuste hebben  opgeslagen: “Jij bent…  jij wilt altijd…  jij denkt altijd…  “. En zo reageren wij waarschijnlijk ook, op de mensen die we dagelijks om je heen hebben.

Probeer eens terug te gaan naar de kleuren, lijnen en vlekken die je ziet. Kun je weer onbevangen zijn?

 

Tips om het weer helder te zien

Hoe krijg je weer een objectieve blik?

 • Kun je je hele verzameling ervaringen even naast je neer leggen? Kun je weer alleen zien wat er IS? Kun je de zon op je huid voelen, naar een liedje luisteren, naar je kind kijken, alsof het allemaal nieuw en vreemd voor je is?
 • Kun je weer door de buitenkant heen kijken, naar de mens die je collega of partner daarbinnen is?
 • Zie personen eens in een andere rol. Als je moeder nou je buurvrouw was. Als die collega je broer was... Kun je je ouders zien als mensen, zonder verplichtingen aan jou?
 • Kun je naar jezelf kijken, alsof je een nieuwe vriend of vriendin bent? Hoe zou dat zijn?
 • Ruik de lente, de zomer of de herfst. Adem de lucht in, en voel wat die geuren met je doen.
 • Kun je nog spontaan in de wereld staan, als je denkt dat je alles al weet en gezien hebt? Als je er voor open staat, kun je elke dag iets nieuws leren. Sla bv eens een boek open en lees de eerste zin waar je oog op valt. Betekent dit iets voor jou?
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen je zelfbeeld te verbeteren.
 • Jouw beeld van de wereld is misschien gebaseerd ervaringen in je jeugd. Ik help je dat op te lossen, waardoor je de wereld veel positiever ziet.
 • Ik kan je helpen het beeld dat je hebt van je ouders te verbeteren.
 • Verwacht je altijd het ergste? Dat gaan we oplossen door de oorzaak op te ruimen.
 • Zijn er beelden (trauma's) die blijven terugkomen in dromen of in je hoofd? Ik kan je helpen die beelden te ontladen. Dan zullen ze verdwijnen.
 • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
 • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • En ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

 

Hoi  Jackelien.
Dank voor de mooi inspiratiemail.
Ik krijg er iedere keer weer een blij gevoel van!

Hoi Jackelien....wat een mooie verhelderende mail... dank je wel.

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven