praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Kinderen & Opvoeding

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over kinderen en opvoeding

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Autisme-veilig opvoeden vanaf de geboorte is ook goed voor kinderen zonder autisme.

Veel ouders hebben eigenlijk geen idee wat autisme is, en hoe je een kind met autisme opvoedt. Pas als je kind de diagnose krijgt ga je je er in verdiepen. Maar dan is het eigenlijk al te laat. Kinderen met autisme zouden vanaf hun geboorte een veilige opvoeding moeten krijgen, zodat ze minder gefrustreerd raken, en een minder slecht zelfbeeld krijgen. Eigenlijk zouden we álle kinderen vanaf de geboorte een autisme-vriendelijke opvoeding moeten geven. Autisme-vriendelijk opvoeden, hoe doe je dat?

Help! Mijn kind ziet geesten!

Kan je kind niet slapen, omdat hij bang is voor 'geesten'? Dan wil je hem geruststellen: Er zijn geen geesten. Kijk maar. Maar als je kind iemand in zijn kamer ziet staan, dan helpt het niet om te zeggen dat geesten niet bestaan. Je kind ziet iets, neem dat serieus. Het is alleen de vraag of de geesten in zijn kamer zitten, of in zijn verbeelding. Soms zijn er echt geesten. Ook als jij er niet in gelooft. Wil je geesten verjagen, dan moet je wel weten om welke soort geesten het gaat. Want elke soort geest vereist een andere aanpak.

Sinterklaas, wilt u het alstublieft niet te spannend maken?

Ik heb het in mijn praktijk altijd lekker druk in deze tijd van het jaar. Dankzij Sinterklaas. Sinterklaas is leuk voor volwassenen maar een ramp voor kinderen. De eigen verjaardag is al zo spannend dat ze die nacht wakker liggen, maar de Sinterklaas-stress duurt veel langer en is veel heftiger. Kinderen zijn druk, rusteloos, moe, en luisteren niet. Zindelijke kinderen plassen weer in bed. Hoe kunnen we onze kinderen beschermen tegen Sinterklaasstress?

Hoe help je je hoogsensitieve kind, niet overprikkeld te raken op de middelbare school?

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor hoogsensitieve kinderen soms zo overweldigend dat ze klachten krijgen. Angsten, slecht slapen, uitputtingsverschijnselen. Op de middelbare school is het zó anders; hoogsensitieve kinderen kan het soms teveel worden. Logisch. Want elke verandering kost tijd en moeite, om te verwerken. Wat kun je doen om de overgang naar de middelbare school wat makkelijker te maken voor je hoogsensitieve kind?

Wat alle ouders zouden moeten weten: De yoghurtmassage

"Hoi Jackelien, Eva is na jouw behandeling als een blad aan een boom omgedraaid. Ze is weer de oude vrolijke Eva, zoals we haar altijd gekend hebben. Eva staat vrolijk op, en gaat 's avonds vrolijk en tevreden weer naar bed. Onder één voorwaarde: Papa, doe je nog even dat over m'n rug aaien van Jackelien?"
Help je kind beter te slapen, te ontspannen en te gronden met een simpele, fijne massage: De yoghurtmassage.

Hoe krijg je respect van je kind? Met respect!

Trek nú je schoenen aan, nú opruimen, schiet op en houd je mond. Hoe zou je het vinden als je baas dit tegen jou zou zeggen? Super-nanny maakt korte metten met ongewenst gedrag. Hup op de time-out-stoel, geen discussie. Je moet gewoon doen wat je gezegd wordt. Opvallend is, dat zij de ouders zelf op een hele voorzichtige manier duidelijk maakt dat zij hun gedrag zouden moeten veranderen. Ouders hoeven nooit op de time-out-stoel. Dit artikel gaat over opvoeden, luisteren, gehoorzamen en respect.

Maken je kinderen altijd ruzie? Wat kun je doen?

Opgroeien met een broer of zus is lastig. Moet je altijd lief zijn voor je broer of moet je voor jezelf opkomen? Moet je alles delen met je zusje of moet je je eigendommen beschermen? Gelden voor jou andere regels omdat jij een meisje bent, of de oudste, of slimmer/liever/drukker dan je broer of zus? Dat is toch niet eerlijk?
Ruzies tussen broers en zussen zijn normaal, tot op zekere hoogte. Maar als ruzies helemaal uit de hand lopen, dan is er meer aan de hand.

"Ach, hij is gewoon jaloers."

Ach, hij is gewoon jaloers… Ach, zij heeft altijd wel wat te zeuren… Ach, ze wil gewoon aandacht… Negeer hem maar, dan houdt hij wel op. 
Hoe zou je het vinden als iemand dit over jou zei? Je zou je miskend voelen waarschijnlijk. Want hier wordt je gedrag veroordeeld zonder dat iemand je vraagt wat er in je omgaat. ‘Vervelend’ gedrag heeft altijd een oorzaak. Je kind kan niet duidelijk onder woorden brengen wat er in hem omgaat. Hoe help je je kind met zijn emoties?

Stop pesten!

Ik zie hier in mijn praktijk vaak kinderen die gepest worden. Leuke kinderen, lieve kinderen, vriendelijke kinderen. Ze worden ongelukkig en denken vaak dat het aan henzelf ligt. Maar het is niet hun schuld! Ik ontmoet in mijn praktijk ook vaak mensen die vroeger gepest zijn. Het heeft hun hele verdere leven beïnvloed. Hun zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn beschadigd en ze voelen zich nog steeds onzeker of angstig. Het is dus belangrijk dat pesten zo snel mogelijk gestopt wordt. Hoe doe je dat?

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven