praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Trauma therapie zonder de emoties weer te voelen? Dat kan met Symbolische Rescripting.

Je kunt een trauma oplossen zonder er over te praten, zonder het te herbeleven.

Visualisatie wordt veel gebruikt bij trauma therapie. Meestal in de vorm van Imaginaire Exposure, en dat is erg pijnlijk. Traumatherapie is veel praten, door de pijn heen gaan, de emoties weer helemaal toelaten...  En dan pas visualisatie. Ook bij EMDR moet je blijven kijken naar de pijnlijkste beelden. Maar met symbolische Rescripting kun je van je trauma af komen zonder die pijnlijke herinneringen steeds weer te moeten herbeleven.

 

Het verschil tussen hotspots en trauma-kern

Gebruikelijke traumatherapie werkt met hotspots: De aller pijnlijkste punten van je trauma. Dáár gaat de therapeut naar op zoek, daar ga je met alle aandacht naar kijken en voelen, en daar moet je met je aandacht blijven tot de emoties uitblussen. En dat is pijnlijk.
Ik werk met de kern van het trauma: De punten die niet te verwerken waren voor het rationele brein. Met visualisatie lossen we de kernpunten op, en dat doen we op een heel snel tempo. Je hoeft niet stil te staan bij emoties en herinneringen. Dit is niet pijnlijk, maar geeft juist opluchting. Die hotspots, daar gaan we met een bochtje omheen. En dat werkt perfect.

Je hoeft het trauma niet te her-beleven. We gaan er met een bochtje omheen.

Ik ben je gids. Ik leid je aandacht om de hotspots heen, naar de oplossing van de kernpunten. Dus je staat niet stil bij pijnlijke herinneringen of heftige emoties. Ik laat je juist stilstaan bij het gevoel van opluchting en ontspanning. Ik ben paranormaaltherapeut, Ik voel het als je lichaam ontspant bij bepaalde woorden of beelden. En dan richt ik jouw aandacht daar op. Ik voel het ook als je lichaam verstijft als je in de buurt komt van iets wat spannend is. En dan leid ik je er makkelijk doorheen.

Om een trauma goed op te lossen moet ik wel weten hoe het trauma is jouw bewustzijn is opgeslagen. Dus je moet me wel vertellen wat er gebeurd is, maar we gaan er niet uitgebreid over praten.

Maar je kunt een trauma blijkbaar ook oplossen zonder er ook maar iets over te vertellen

Ik heb onderzoek gedaan. Ik wilde onderzoeken of je met visualisatie een trauma kunt oplossen ('terug stoppen in het onderbewuste'), zonder er over te praten. Dit is vooral interessant voor mensen die een jeugdtrauma hebben en daar gewoon mee konden leven, tot het plotseling weer naar boven kwam. Als je er al die jaren mee kon leven, dan wil je het gewoon weer terug stoppen.

Conclusies uit het onderzoek: Ja. Met alleen visualisatie kun je een trauma oplossen/wegstoppen.
Reacties van deelnemers:

Ik ben enorm verbaasd over het resultaat! Daar waar ik in het verleden al vele therapieën had besteed aan het trauma leek het al vanaf de eerste keer dat ik met jou telefonisch contact had gehad dat het trauma naar de achtergrond verdween. Tot op heden is het resultaat blijvend gebleven. Ik ben niet of nauwelijks meer met het trauma bezig.

Ik ben verrast en blij dat het zó goed werkt! Zo veel jaren heeft het me dwars gezeten en nu lijkt het echt weg te zijn (of in ieder geval flink verminderd)! Heel erg fijn! En zo snel ook, geen eindeloze gesprekken met hulpverleners, maar gewoon een paar keer per week de opname luisteren en voor me zien wat je vertelt. Visualiseren is een prachtige techniek die ik zeker blijf inzetten. Dank voor deze waardevolle ervaring!

Deze resultaten bleken blijvend te zijn.
Lees het onderzoek hier: : Hoe effectief is visualisatie bij trauma therapie?

Hoe kun je een trauma oplossen zonder er over te praten?

Met symbolische Rescripting. Gewone Imaginaire Rescripting is een visualisatie-techniek waarmee je herinneringen en emoties van het trauma 'verandert'. Dat werkt erg goed. Maar dan moet je wel eerst je therapeut alles vertellen, en dan ga je met die herinneringen aan het werk. En dat wil je niet.

Met Symbolische Rescripting kun je direct op onderbewust niveau het trauma opruimen. Symbolische Rescripting werkt niet met de echte herinneringen, maar met de betekenis van symbolische beelden. Daarmee kun je rust brengen in het onderbewuste. Je lichaam en je gevoel komen tot rust. Het voelt alsof het probleem is opgelost, en daardoor kun je het loslaten. De herinneringen komen niet meer zo vaak terug.

Reactie van een klant:

Ik vond het fantastisch hoe ik met jouw visualisaties mijn verleden kan herschrijven. Dat voelt voor mij veel positiever dan sommige reguliere therapeuten die me mijn verleden tot in den treure laten herbeleven.

Symbolische rescripting werkt ook bij nachtmerries, angsten en verslavingen.

Ook een beetje hulp nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven