praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Trauma verwerken of trauma oplossen

Wat is een trauma?

Alles wat je meemaakt, verwerkt je brein. Je maakt er herinneringen van. Netje opgeslagen in je geheugen. Maar als er iets heftigs gebeurt, dan kan dat verwerken vastlopen. Je blijft dan hangen in emoties. In je hoofd blijft het onrustig. En in je lijf voel je spanning, pijn en onrust. PTSS is de zware versie van klachten door trauma. Maar ook kleinere trauma's kunnen klachten geven. Onrust, angst, somberheid, pijn, slecht slapen, enz. Soms weet je niet eens, dat het door een trauma komt. Onverklaarbare angsten? Daar zit meestal een onbewust trauma achter.

 

Als je iets schokkends meemaakt, zorg dan dat het geen trauma wordt, door het direct goed te verwerken.
Is het al langer geleden, dan zijn grote delen van het trauma al onderbewust geworden. Hoe los je dan het trauma op? Trauma-therapie is vaak 20 sessies pijnlijke herinneringen ophalen. Dat blijkt helemaal niet nodig te zijn. Na 1 sessie van een uur is de lading van het trauma af. En met visualisaties kun je het trauma verder zelf verwerken. Of wil je het trauma helemaal zelf oplossen?

 

Er zijn verschillende soorten trauma's.

Jeugdtrauma

Een trauma in de kindertijd. Toen het gebeurde, was je nog niet in staat alles mentaal te verwerken. Omdat je rationele denken nog niet zo goed ontwikkeld was. Bij trauma's op jonge leeftijd is er ook kans op het ontwikkelen van deelpersoonlijkheden. En vaak weet je niet eens meer wat er precies gebeurd is.

Trauma's uit vorige levens

Meestal de manier waarop je gestorven bent. Of de omstandigheden. Je bent overleden met heftige emoties. Die blijven hangen in het onderbewuste. En die kunnen klachten veroorzaken.

Onbewuste trauma's

Trauma's uit eerdere incarnaties zijn meestal niet bewust. Die komen pas aan het licht als ik een blokkade in je energieveld onderzoek. De klacht komt door de blokkade, de blokkade komt door een trauma. Maar ook kleinere trauma's uit je jeugd zijn vaak onbewust geworden. De klachten zijn er nog, maar de oorzaak is vergeten.

Lichamelijke trauma's

Ongelukken enzo. Maar ook als je alleen maar flink schrikt. Als je bijna wordt aangereden, bijvoorbeeld. Direct daarna denk je: "Gelukkig liep dat goed af". Maar de schrik zit nog in je lijf. En weken later schrik je nog steeds van auto's die van rechts komen.

Dubbele trauma's

Soms maak je twee keer hetzelfde trauma mee. Bijvoorbeeld mishandeling door je vriend, als je vader je ook al sloeg. Dan is de tweede keer dubbel geladen. Je moet dan beide trauma's oplossen. Alleen het laatste trauma oplossen is niet voldoende. Dit lijkt logisch. Maar als de eerste keer onbewust is, omdat het in een eerdere incarnatie gebeurde, dan snap je niet waarom dat laatste trauma niet is opgelost, na therapie. Als er sprake is van een dubbeltrauma, dan zie ik dat. En dan lossen we ze allebei op.

Voor de volledigheid: Een enkelvoudig trauma is iets dat eenmalig was, een meervoudig trauma is iets wat herhaald gebeurde. Misbruik bijvoorbeeld. Dat is iets anders dan een dubbel trauma.

Je kunt een trauma pas verwerken als het kern-probleem is opgelost.

Bij elk trauma is er een reden waarom je het niet direct kon verwerken. Het kern-probleem. Je kunt dagen blijven praten over wat er allemaal gebeurd is, en hoe dat voelde. En wat voor gevolgen dat allemaal had. Maar eigenlijk blijf je dan om de kern heen draaien. Die ene gedachte, op dat ene moment. Dáár ging het fout. Dáár blokkeerde het verwerken. Dus dat kern-probleem gaan we opzoeken. En oplossen.

Een trauma stoort op 3 niveaus.

Lees hier hoe een trauma invloed heeft op het drievoudige brein. Dat drievoudige brein heeft via de chakra's invloed op de drie niveaus hoofd- hart-buik. Anders gezegd: mentaal, emotioneel en in het onderbewuste. Dus we gaan het op alle drie niveaus oplossen.

Mentaal:

Er moet een logische verklaring zijn. Je moet snappen wat er gebeurd is, en waarom. Dan komt er rust in het hoofd. Ik help je daarbij. Ik laat je het trauma vanuit een ander standpunt zien. Je krijgt een geruststellende verklaring. Ook op vragen zoals: Waarom is mijn huis afgebrand?

Emotioneel:

Je hebt liefde en waardering nodig. Of troost. Je wilt gezien en gehoord worden. Je moet je goed voelen over jezelf. En je moet een goed zelfbeeld hebben. Dan pas voelt het goed in je borstkas. Gaan we allemaal regelen.

In het onderbewuste:

Je moet je emoties mogen uiten. Sterker nog, ze moeten eruit. Op een goede manier. In de goede richting. Je zult zien dat dan je lichaam ook ontspant.

 

We gaan het oplossen met visualisatie.

Visualisatie werkt het beste, om trauma's op te lossen. Want praten helpt niet. Met woorden bereik je alleen het verstand. Je kunt er je gedachten mee ordenen. Maar je emoties veranderen er niet door. Het onderbewuste is niet gevoelig voor woorden. Wel voor beelden. Daarvoor is beeldentaal nodig. Met de juiste beelden (visualisaties) kun je je onderbewuste beïnvloeden. Je kunt emoties loslaten, herinneringen ontladen, inprentingen veranderen. Door te visualiseren kun je je traumatische ervaringen anders bekijken. Of, als het niet anders kan, de herinnering veranderen. Daardoor gaat de spanning er af. Er komt rust in je lijf en in je emoties.

Met visualisatie kun je je beter gaan voelen. Over jezelf, over je ouders, over de wereld. Met de juiste visualisatie vallen ook in je hoofd dingen op hun plek. Je hoeft het NIET te herbeleven. Je hoeft NIET dóór de emoties heen. We gaan er juist met een bochtje omheen. We gaan het écht oplossen.

Een trauma heeft vaak sociale gevolgen.

Door agressie in je jeugd heb je misschien moeite om mensen te vertrouwen. Daardoor heb je moeite met relaties. Of je kunt absoluut niet tegen dominantie. Daardoor bots je steeds met leidinggevenden. Ook deze gevolgen kunnen verbeteren, als het trauma is opgelost. Soms lost dit vanzelf op, als het trauma is opgelost. Soms moeten we daar gewoon even aandacht aan geven. Met een goede visualisatie voel je, dat je je in die lastige situaties nu heel anders voelt. En anders reageert.

Hi ik had een sessie bij je. De dagen daarna moest ik eerst ff alles rustig tot me nemen. Het voelde nog niet goed om te doen wat je voorstelde. Maar doordat je vertelde dat alles in mijn bewustzijn was en omdat ik mijn inner kind recht wilde doen om te verwerken en los te laten heb ik de sessie van trauma verwerking herhaald. En deze keer heb ik me niet ingehouden. Ik ging door totdat het voelde dat het klaar was. Dit was idd echt nodig en het luchtte op. En nu is het rustiger in me. Meer zelfvertrouwen. Ik had de behoeft om dit naar je te schrijven en om je te bedanken voor je hulp.

Ook een beetje hulp nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven