praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Zwanger worden en miskramen

Beste Jackelien,
Anderhalf jaar geleden was ik bij je, omdat ik maar niet zwanger kon worden. De doktoren vertelden me dat ik bijna in de vervroegde overgang zou zitten en dat zwanger worden nagenoeg onmogelijk was. Dat bleek ook uit tests. Ik had al een ICSI behandeling achter de rug en ze gaven ons maar een paar procent kans op een succesvolle behandeling. In die tijd ben ik bij je geweest en heb je me geholpen met visualisaties. De tweede en laatste ICSI poging resulteerde in 1 bevruchting en deze bevruchting is uitgegroeid tot een heel mooi, lief en tevreden meisje. Een wonder! Ik wil je hierbij heel erg bedanken voor de hulp die je me gegeven hebt!

Angst voor de verantwoordelijkheid van moeder-zijn

In vroegere tijden zijn veel vrouwen verstoten of vermoord omdat zij zwanger raakten, en veel vrouwen zijn gestorven tijdens de bevalling. Geen wonder dat veel vrouwen angsten voelen. Angst om zwanger te raken, angst om het kind te verliezen, angst voor de bevalling, angst om het kind alléén op te moeten voeden... Die angst kan komen vanuit een vorig leven of vanuit het collectief onderbewuste.  

Saskia kwam bij mij met onzekerheid tijdens de zwangerschap. Ze was bang dat het mis zou gaan en eigenlijk zag ze ook wel erg op tegen de verantwoordelijkheid om een kindje op te voeden. Saskia zat meer in haar hoofd dan in haar lichaam. Ze was net zwanger na een eerdere miskraam, en ze vertelde dat haar moeder een doodgeboren kindje had gehad. Ik 'zag' een 'broertje' van 4 maar zij zei dat het een meisje was geweest. Toen Saskia jong was was ze erg bezig geweest met dat kindje. Ze had zo graag een broertje gehad... Ik vertelde Saskia dat ik het 'broertje' zag voetballen. Saskia vertelde dat zij zelf vroeger dol was op voetballen en boompje klimmen. En ik zag het jongetje van 4 samen met haar voetballen. Hij was heel erg blij dat ik hem zag en dat ik Saskia kon vertellen dat hij er was! Maar Saskia zei nogmaals dat dat kindje een meisje was geweest. Dus ik liet het los en richtte mij weer op Saskia's energieveld. Daar voelde ik in de nek een energie-klodder die niet van Saskia zelf kwam... En toen kwam het hele verhaal boven:

In een vorig leven zag ik Saskia als kind met een broertje op haar zij lopen. Toen zij 6 was overleed haar moeder. Saskia moest nu voor haar kleine broertje zorgen. Hij klampte zich letterlijk en figuurlijk aan haar vast. Voor haar was hij een broertje, voor hem was zij zijn moeder. De verantwoordelijkheid voor haar broertje viel haar erg zwaar. In het huidige leven klampte het broertje zich nog steeds aan haar vast. Hij had met haar gespeeld, hij was altijd bij haar. Saskia "miste" een broertje omdat ze hem niet kon zien en vasthouden. Maar tijdens dit consult had ze hem gevonden.

Is dit nu zomaar een mooi verhaal? Niet voor Saskia. Want in haar onderbewuste had ze dit al geweten en gevoeld. De reden van haar angst voor de verantwoordelijkheid werd nu duidelijk. Toen ik haar vertelde over dit broertje zakte zij in haar lichaam, haar angst verdween, alle spanning gleed van haar af, voor haar viel alles op de plek en ze zei stralend: "Ik voel me hélemaal gelukkig nu ik mijn broertje heb gevonden!"   

 

Zwanger worden

Een jonge vrouw probeert al jaren zwanger te worden maar is het nog nooit geweest. Allerlei onderzoek levert niets op. Verschillende inseminaties leveren niets op.

Ze vertelt dat haar ouders niet genoeg aandacht en liefde voor haar hadden. En ik hoor haar als driejarig kind boos denken “…dan moet je geen kinderen nemen!” . Als ik dat zeg barst ze in tranen uit en weet ik dat het raak is. En die ene gedachte heeft haar al die jaren geblokkeerd. Als driejarig kind zie je het allemaal niet zo genuanceerd. Terwijl ze bedoelde: “Als je niet genoeg aandacht en liefde voor je kind hebt, dan…” maar wat ze zich heeft ingeprent was alleen: “Je moet geen kinderen nemen”. Met een visualisatie wordt dit boze stemmetje uit haar onderbewuste aangesproken en het wordt rechtgezet. Daarna mailde ze mij: “Ik heb je nog wat bijzonders te melden. Wij hebben hier een poes in huis die erg angstig is, mijn vriend kan nog redelijk met haar, en kan haar aanhalen. Mij is het in de drie jaar dat ik nu samenwoon met poes en vriend nog niet gelukt. Ik ben toen ik na het consult thuis kwam even lekker warm gaan douchen. Toen ik de cabine uitkwam zat de poes in de badkamer op me te wachten, ik mocht haar aanhalen en zelfs even optillen. Ik werd hier emotioneel van, de poes likte de tranen van mijn wangen. We hebben vanmiddag duidelijk iets veranderd in mijn uitstraling en aura!”.

 

Miskramen

"Dank je wel voor je hulp, ik ben nl. 11 weken zwanger van een 2-eiige tweeling!!!! Echt super gaaf! Ik doe nog wel af en toe (niet elke dag) de visualisaties en ik moet zeggen dat het werkt!"

Ik krijg regelmatig vrouwen in mijn praktijk die verschillende miskramen hebben gehad. Elke zwangerschap lijkt verkeerd af te lopen. Lichamelijk is alles onderzocht en vaak werden er geen afwijkingen gevonden. Ik zie bij hen vaak emoties of overtuigingen die de zwangerschap in de weg zitten. Eerst wil je koste wat het kost voorkomen dat je zwanger wordt, en nu wil je wél een kind, maar werkt je lichaam er niet (meer) aan mee. Dat werkt nog met de opdracht "niet zwanger worden!".

Met een visualisatie kun je je lichaam en je onderbewuste bevrijden van die oude emoties. De meeste vrouwen zijn na 1 of 2 consulten zwanger en blijven dat ook 9 maanden.

Zwanger worden algemeen

Sommige vrouwen die niet zwanger lijken te kunnen worden hebben angsten of spanningen in de buik. Of ze zitten juist teveel in hun hoofd en hun buik voelt leeg en koud. Dan is je buik geen warm nest voor een zwangerschap. Met visualisaties breng ik ze met de aandacht in de buik. Daar maken we het warm, zacht en liefdevol. Ik heb al een mooie stapel geboortekaartjes ontvangen!

Twee jaar geleden ben ik langs geweest ivm mijn kinderwens. Vlak na de behandeling werd ik eindelijk zwanger. Inmiddels heb ik een zoontje van 1 die ik graag nog een broertje of zusje "geef". Ik hoop dat een nieuwe afspraak met u daarbij weer zal helpen...

Verwerken van een miskraam

(Door de cliënte geschreven)

Ik ben een vrouw van bijna veertig met kinderen in de tienerleeftijd. In februari ontdekte ik dat ik zwanger was. Na de eerste schok was ik er heel blij mee, en ik fantaseerde hoe het zou zijn als ons kindje geboren was. Ik zou er helemaal voor gaan, de oudere kinderen hebben niet veel zorg meer nodig en ook met mijn werk kwam het allemaal prima uit.

Maar na bijna 7 weken kreeg ik een miskraam… Ik werd heen en weer geslingerd tussen mijn gevoelens, ik vond het vreselijk dat ik het kindje verloren had. Maar van de andere kant… het gewone leven kon zijn gang weer gaan. Ik had nog niemand verteld dat ik zwanger was dus kwamen er ook geen reacties omtrent de zwangerschap. Vooral tegen de negatieve reacties (nu weer zwanger op jouw leeftijd?) had ik erg opgezien. Maar naarmate de tijd verstreek kwam ik mezelf steeds meer tegen. Niemand wist het, dus ik kon mijn verdriet met niemand delen. En of de hormonen ook meespeelden weet ik niet, maar ik was mezelf totaal kwijt. Ik was heel emotioneel (terwijl ik mijn emoties altijd onder controle heb) en had nergens meer zin in. Ik zat hele dagen op de bank en alles was me te veel.

Tijdens de lichtyogales had Jackelien in de gaten dat het niet goed met me ging en ze vroeg me een keer langs te komen in haar praktijk. Dat heb ik gedaan.

Vanaf het moment dat ik bij haar zat, kwam er een enorme rust over me heen. Het voelde alsof ik weer in mijn eigen lichaam kwam, in plaats van ernaast te zweven. Jackelien hielp me met mijn emoties: “laat ze maar komen”, zei ze. Ik stelde me voor hoe ik ons kindje in mijn armen had, en hoe dat voelde. Ik kreeg op al mijn vragen antwoord, en heb het kindje daarna los kunnen laten. Maar ik heb wel de zekerheid dat ons kindje altijd bij me zal zijn, ook al is het niet in vlees en bloed.

Jackelien heeft me geholpen om het verlies van ons kindje een plaats te geven. Ze heeft me begeleid zodat ik weer mezelf ben. Ik ben haar echt enorm dankbaar, zonder haar zat ik nu nog steeds in de put! Ze is echt heel bijzonder!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven