praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe ziet je aura (energieveld) eruit?

Alles wat leeft, heeft een energieveld.

Jij dus ook. Je straalt energie uit. Je kunt je energieveld voelen. Maar omdat het er altijd is, voelt het zo normaal, dat het niet meer opvalt. Je hartslag voel je ook niet meer. Tenzij er iets bijzonders aan de hand is. Of tenzij je erop let. Als ik jou op de rug tik, dan voel je dat met je lichaam. Maar als ik achter je ga staan zonder je aan te raken, dan kun je mij voelen in je aura. Sommigen zijn gevoeliger dan anderen. Net zoals sommigen scherper zien, of beter horen dan anderen. Wat is een aura en wat is er in te zien?

Met je aura tast je je omgeving af.

Je tast de mensen om je heen af. Waarschijnlijk onbewust. Maar als je erop let voel je, dat iedereen een andere ‘uitstraling’ heeft. Sommigen trekken je aan. Anderen stoten je af. De vierde laag van de aura is de grens van jouw 'eigen ruimte'. Als daar iemand in gaat staan, dan voel je dat. Als je met iemand praat, houd je altijd een bepaalde afstand. Komt de ander dichterbij, dan is dat niet prettig. Hij staat in jouw aura! Als je van iemand houdt, wil je juist helemaal in de aura van de ander kruipen. Kinderen klimmen bij ouders op schoot voor bescherming. Hun aura is nog heel open. Als het te druk wordt, kunnen ze zich niet zelf afsluiten. Daarom kruipen ze bij pappa en mamma in de aura. Ook mensen die hooggevoelig zijn kunnen zich vaak niet goed afschermen.

Het energieveld bestaat uit verschillende aura-lagen, en 7 energiecentra (chakra’s).

De aura-lagen worden naar buiten toe steeds fijnstoffelijker. De chakra's naar boven toe. De chakra’s verbinden de aura-lagen met het fysieke lichaam. Elk chakra en elke aura-laag heeft een eigen functie. Elk chakra voorziet een eigen deel van het lichaam van levensenergie. Hiernaast zie je een tekening, van een perfecte aura. Meestal is het niet zo mooi. De aura-lagen kunnen afwijkend van vorm zijn. In de chakra's kunnen blokkades zitten. Een brok in de keel is een (tijdelijke) blokkade in het keelchakra. Andere voorbeelden van chakrablokkades: Een steen in de maag, beklemming in de borstkas, en vaak ook rugpijn en menstruatiepijn. Lichamelijk is er niets te zien. Het probleem zit alleen in het energieveld. Maar je voelt het wel.
Fantoompijn is pijn in een lichaamsdeel dat geamputeerd is. Het been is weg, maar toch doet "dat been" pijn... de aura dus. 'Spanning' is ook in eerste instantie het energieveld dat samentrekt. Pas later gaat het in de spieren zitten. Als een blokkade in het energieveld lang blijft bestaan, worden de klachten ernstiger. Vrijwel alle klachten beginnen als een blokkade in de aura, en zijn later lichamelijk geworden. Bijvoorbeeld: De gedachte dat je minder waard bent dan een ander. Dat blokkeert de levensenergie in het hartchakra. Daardoor krijgen hart en longen minder levensenergie. Daardoor zullen ze minder goed gaan functioneren. 

Een arts onderzoekt je lichaam, om de oorzaak te vinden. Ik onderzoek je energieveld.

Ik kom in de aura vaak oude wonden tegen. Als jij met klachten in mijn praktijk komt, dan bekijk ik jouw aura om te zien/voelen wat er precies aan de hand is. Als jouw enkel 20 jaar geleden ernstig verstuikt is geweest, dan voel ik dat nu nóg. Wat jou als kind heel erg gekwetst heeft, zit nu nog als een blokkade in je aura. Misschien ben je het zelf al vergeten. Maar in je energieveld stroomt de energie niet goed door. Dat veroorzaakt klachten. Ik help je, die blokkades op te lossen.

De levensenergie in je aura kan weer gaan stromen. Daardoor zullen de klachten verminderen.

 • Hooggevoeligheid wil zeggen:  "Erg gevoelig zijn in de aura”.
 • Hooggevoeligen voelen emoties van anderen in het eigen energieveld. Als moeder allang niet boos meer is, is het hooggevoelige kind nog steeds van slag. Omdat die 'klodder' boze energie van moeder nog steeds in de aura van het kind hangt.
 • Onzekere mensen zijn ook vaak hooggevoelig. Zij maken hun aura heel erg klein, om de ander niet binnen te laten. Of juist veel te groot, om iedereen in de gaten te houden.
 • Bij adhd komt de aura niet tot onder de voeten. Daardoor ben je slecht gegrond.
 • ASS (aan autisme verwant): de aura staat veel te open. Je krijgt dan veel te veel informatie binnen. Je bent dan heel snel overprikkeld.
 • Klassiek autisme: Iemand met autisme is hooggevoelig en sluit zich daarom helemaal af. Hij/zij heeft de aura als een muur om zich heen gebouwd.
 • Bij overspannenheid stroomt de energie de verkeerde kant op (omhoog). Om tekorten in het hoofd aan te vullen. Of de energiebanen stromen juist dwars door elkaar. Vandaar eventuele verwardheid.
 • Bij burn-out is er nog maar weinig energie, de reserves zijn al op.
 • Bij depressie is er wel genoeg energie in de aura, maar het stroomt niet meer. Alles zit vast.

Meer aura's:

4 Tips

Wat kun je zelf doen?

 • Afschermen: Houd je aura klein, tot ongeveer een meter om je heen. Stel je voor dat die auragrens van glas is. Daar komt niets doorheen wat jij niet wilt. Irritante collega? Boze schoonmoeder? Drukte en chaos? Binnen in jouw aura blijft het warm en vredig.
 • Loslaten: of het nu gaat om spanning, emoties, herinneringen, stress of situaties die je raken: Je kunt je voorstellen dat het een kleur en een vorm heeft, en dat het naar beneden glijdt, uit je aura, de aarde in.
 • Je aura bestaat uit (onzichtbare) lichtenergie. Hoe meer licht je in je aura laat stromen, hoe meer energie je hebt. Dus stel je voor dat het zonlicht naar binnen stroomt in je aura, vul hem helemaal met schitterend licht.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen je aura gezond te houden.
 • Ik help je blokkades op te lossen.
 • We gaan alles energetisch in balans brengen.
 • Ik leer je af te sluiten voor ongewenste overprikkeling.
 • Ik leer je goed te gronden.
 • Je mag drukte, stress en spanning los laten.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven