praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Waarom hebben hooggevoeligen vaak vage klachten waar de dokter niets van begrijpt?

“Een beetje hoog” en “een beetje laag” kan ook echte klachten geven. Als je daar gevoelig voor bent.

"Niets aan de hand" zegt de dokter. Daar word je niet blij van. Je bent toch geen hypochonder? Nee, je stelt je niet aan. Je hebt echte klachten. Je bent duizelig, je hebt hoofdpijn, je bent moe en je neus bloedt al drie weken. De dokter onderzoekt je. Hij vindt niets. Hij laat foto's maken en je bloed wordt onderzocht. "Niks bijzonders". Maar dat wil niet zeggen dat er niets ís.

Het is normaal dat alle ‘waarden’ in het lichaam schommelen.

Bloeddruk, suikerspiegel, Ph-waarde, cholesterol, melatonine, maagsap, gal, hormonen, alles is op het ene moment hoger of lager dan op een ander moment. Thuis is het anders dan die ene keer dat de dokter het heeft gemeten. Nou zijn er ‘normale’ waarden vastgesteld. Alles wat daar ver boven of onder zit is niet goed. Bv de suikerspiegel. Die schommelt normaal tussen de 4 en 8 mmol. Wordt het 11 mmol dan heb je officieel suikerziekte. Tussen de 8 en de 11 is het dus wel erg hoog, maar nog geen suikerziekte. En zo zijn er voor alle stofjes in het lichaam ‘normale waarden’ bepaald, en ‘ziekte’ waarden. Met daartussen een groot grijs gebied.

Als je van bepaalde stofjes teveel of te weinig hebt, dan raak je uit balans. 

En dat kan klachten geven. Maar de één voelt zich nog kiplekker bij grote afwijkingen, terwijl een ander zich al beroerd voelt bij schommelingen binnen het ‘normale’ gebied. Heb jij niet snel ergens last van? Als er er in je lichaam iets fout zit, heb jij dat nog niet direct in de gaten. Als je het wel begint te voelen, is het al ernstiger. Dat heeft voordelen. Je dokter ziet direct wat er aan de hand is. Omdat het al zichtbaar of meetbaar is.

Ben je hooggevoelig? Dan voel je eerder dat je uit balans bent. 

Veel hooggevoeligen voelen zich beroerd, gaan naar de dokter, en krijgen keer op keer te horen: “Niets aan de hand”. Ben je dan een aansteller? Een hypochonder? Of ben je gewoon hooggevoelig, en dus eerder uit balans? Eigenlijk is er gewoon geen naam voor jouw klachten. Het mag pas 'ziekte' genoemd worden, als je bloedwaarden of je aantal stofjes nog érger van de norm afwijken. 

Je kunt ook een tekort aan suikers in je bloed hebben. Bij mensen met suikerziekte kan de suikerspiegel zakken onder de 3,5. Als ze teveel insuline gebruiken of te weinig eten. Dat kan allerlei klachten geven. Concentratieproblemen, trillen, verwardheid en sufheid. (Als de suikerspiegel nog verder daalt zelfs coma). Opvallend is, dat veel hooggevoeligen met “allerlei vage klachten”, vergelijkbare verschijnselen hebben. Maar dan bij een ‘nog normaal’ lage suikerspiegel. 

Elk teveel of tekort kan klachten geven. HSP-ers hebben er eerder last van.

Ik heb nu weer de suikerspiegel als voorbeeld genomen. Maar ook voor andere stofjes en hormonen geldt: Elk teveel of tekort kan klachten geven. Begrijp me niet verkeerd: De medische wereld is ontzettend goed in het onderzoeken van de oorzaak van klachten. Maar vage klachten zijn helemaal niet vaag. Buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid enz zijn heel duidelijke klachten. Als er volgens de scorelijstjes “geen reden voor is”, dan zijn het dus onbegrepen klachten.

Misschien moeten we voor hooggevoeligen de scorelijsten aanpassen. Misschien dat deze klachten dan wel begrepen zouden worden. “Een beetje hoog” en “een beetje laag” kan ook echte klachten  geven. Als je daar gevoelig voor bent.

Hooggevoelig en vage klachten? Grote kans dat het energetisch is op te lossen.

Alle klachten beginnen in het energieveld. Ze worden pas later lichamelijk. Daarom is het nog niet meetbaar. Dat betekent dat jij er al snel bij bent. Als het in het energieveld in balans komt zijn de klachten ook weg. Beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak.

9 Tips bij hooggevoeligheid en klachten.

Wat kun je zelf doen?

 • Een beschermende cirkel om je heen visualiseren helpt alleen als die cirkel precies op de grens van je aura zit. Anders pik je nog prikkels op buiten je beschermende cirkel. Vandaar dat alleen een ballonnetje om je heen visualiseren niet voldoende werkt.
 • Voel tot waar je aura komt en maak hem kleiner. Stel je voor dat de grens van je aura van glas is. Daar komt niets doorheen wat jij niet wilt. Irritante collega? Boze schoonmoeder? Drukte en chaos? Binnen in jouw aura blijft het warm en vredig.
 • Ook hooggevoelige kinderen hebben baat bij een goede gronding. Het is dan veel makkelijker alle drukte weer los te laten. Help je kind te gronden door deze speciale grondings-massage: de yoghurt-massage*.
 • Natuurlijk moet je ook de oorzaak oplossen. En die oorzaak is je hooggevoeligheid!
 • Ben je hooggevoelig dan is gronden ook erg belangrijk. Op 5 manieren.**
 • Bescherm je aura tegen overprikkeling. Tegen herrie, drukte, emoties van anderen, en verwachtingen van anderen.
 • Leer stress van je af te laten glijden. Leren écht te ontspannen.
 • Leer als HSP-er met je wereld om te gaan. Met je agenda, je schoonouders, je baas, je gillende kinderen, de werkdruk, je perfectionisme, enz.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen bij onbegrepen klachten?

 • Ik kijk op een andere manier naar klachten. Ik zoek de oorzaak in het energieveld en in het onderbewuste. En daar kan het vaak ook opgelost worden.
 • Bij klachten door hooggevoeligheid leer ik je gronden en afsluiten voor overprikkeling.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven