praktijk voor natuurlijk genezen

menu

"Niets van aantrekken", hoe doe je dat als je hooggevoelig bent?

6 Tips om minder kwetsbaar te zijn als je hooggevoelig bent

"Je moet je er gewoon niets van aantrekken". Krijg jij dat ook wel eens te horen? Of zeg je dat zelf vaak tegen je kind? Maar hoe doe je dat dan, je ergens niets van aantrekken? Er zijn  trouwens ook variaties op. Zoals: Stel je toch niet zo aan. Ik vind dat je kinderachtig reageert. Zo erg is het toch niet... Maar zo erg is het wél! Blijkbaar ben je hooggevoelig. En als het om je kind gaat, dan is je kind waarschijnlijk hooggevoelig.

Het is gemakkelijker om van een mug een olifant te maken, dan andersom.

Goedbedoelde adviezen zoals "trek je er maar niets van aan" hebben dus geen enkel effect. Behalve dan dat je je onbegrepen voelt. En machteloos. Waarom kunnen anderen het allemaal zo gemakkelijk naast zich neerleggen? Waarom raakt het jou tot diep in je ziel? Of het nu gaat om kritiek, lawaai, een onaardige opmerking, een pijntje ergens in je lichaam of enge dromen: Het raakt je. Het verwart je. Het haalt je uit balans.

Heb je zoveel last van prikkels (kritiek, lawaai, enz)? Je kunt leren je daarvoor af te sluiten.

Het is wel even oefenen. Soms gaat het beter dan andere keren. Maar het is iets wat je kunt DOEN. En daar heb je meer aan dan iets dat je moet laten.

Zie het eens op energieniveau.

Je hebt een energieveld om je heen. Ongeveer een meter naar alle kanten. Mensen houden altijd een beetje afstand. Je blijft uit het energieveld van de ander. Als iemand te dichtbij komt voelt dat niet prettig. Of zelfs onveilig. Als je hooggevoelig bent is dat energieveld groter. Daardoor komen anderen in jouw ruimte. Met al hun drukte en emoties. De buitenste rand is je grens. Daarmee scherm je je af van de buitenwereld. Is je energieveld veel te groot, dan is die grens zwak. Dan laat hij alle prikkels door. Je wordt dan onrustig van alle vreemde energieën die er door je energieveld komen waaien. Alles is energie. Ook boosheid of spanning van anderen. Als je daar aanleg voor hebt blijven die energieën nog in je energieveld plakken ook. Zoals die opmerking van je collega die je maar niet los kunt laten...

Je kunt je aura afsluiten door dat te visualiseren.

Dat is een onderdeel van wat ik hooggevoeligen leer in mijn praktijk. Veel hooggevoeligen kunnen met deze simpele visualisatie prima met de dagelijkse stress omgaan. Ook kinderen. Voor kinderen zijn dit soort visualisaties geweldig. Er zijn erg veel kinderen die op school moeite hebben zich te concentreren. Omdat ze worden afgeleid door elk geluidje, elke beweging, alles wat er gebeurt in de klas.

Alle kinderen moeten leren zichzelf te gronden en af te sluiten. Vind ik.

Ik help daar graag bij.

Een moeder:

"Het is fijn dat er ook op deze manier naar gekeken kan worden.  Ik dacht zelf "het zal allemaal wel", maar dat is ook omdat ik het zelf niet zie en voel natuurlijk. Ik zag wel aan mijn zoon dat hij het een opluchting vond, dat hij zich begrepen voelde en dacht: "Hee op die manier kan het dus ook!" Hij is er wel mee bezig, en op school kreeg hij een pluim omdat hij zo goed oplette en op zijn plek bleef zitten."

Voor tips om te gronden klik hier.

6 Tips om minder kwetsbaar te zijn als je hooggevoelig bent

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Stel je voor dat je de grens van je energieveld kunt zien. Voel maar waar de grens zit. Gewoon aftasten.
 • Om je af te schermen breng je het energieveld terug naar de normale grootte: ongeveer een meter om je heen. Gewoon door het je voor te stellen. Het energieveld volgt direct je gedachten.
 • Dan stel je je voor dat de buitenste rand een glazen wand is. Alles daarbuiten ze je wel en hoor je wel, maar nu hoef je het niet meer te voelen.
 • Kritiek, flauwe opmerkingen, drukte en emoties van anderen kaatsen op je glazen wand af. Zie dat maar gebeuren.
 • Gronden!*
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik laat je voelen hoe groot je energieveld is, waar de grens zit. Het energieveld bestaat uit verschillende lagen. Ik let erop, dat je de goede laag van de aura te pakken hebt. 
 • Ik zie of er ook chakra's te ver open staan. Ook die kunnen wat meer afgesloten worden.
 • En ik kijk waaróm je zo open staat. Vaak is er een reden te vinden in het verleden. En als die reden helder is ga je vanzelf minder open staan.
 • Is de oorzaak een probleem uit het verleden dan kunnen we dat oplossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven