praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wie is jouw beschermengel?

Over engelen, gidsen en lichtwezens

Wie is jouw beschermengel? Je oma? Ik werk niet alleen, ik heb hulp vanuit de geestelijke wereld. Bij mijn werk helpt mijn eigen gids mij, en de gids van de klant, en er zijn altijd twee lichtwezens bij. Of zijn dat engelen? Wat er met het woord “Engel” bedoeld wordt is een beetje vaag, als vrijwel niemand ze echt gezien heeft. Daarom hieronder een uitleg van de termen: Is je oma nu een engel? Wat is een Lichtwezen nou precies? Wat is het verschil tussen engelen, gidsen en begeleiders? Wat is een beschermengel?

 

Zie ook Over geesten, entiteiten en astrale resten.

Met 'beschermengel' wordt meestal je Gids bedoeld

Gidsen zijn ooit mens geweest, en nu helpen ze mensen op aarde.

Omdat ze hun ‘opleiding’ op aarde hebben afgerond, maar hoeven ze niet meer te incarneren. En nu hebben ze de taak, mensen op aarde te helpen. Je hoofdgids helpt je bij je ontwikkeling, hij wijst je de weg op je levenspad. Dat doet hij door je inspiratie, troost en hoop te geven. Dat voel je alleen als je er ook voor openstaat. Dat gaat via je intuïtie. Maar of je ernaar handelt, is je eigen keuze natuurlijk.

Het contact met je gids is telepathisch.

De stem van je gids hoor je, als een stem in jezelf. En dat is altijd een liefdevolle stem. Hij zal je nooit zeggen wat je moet doen. Als je iets hoort zoals: “Hier linksaf", of "Ga eens aan het werk, joh", dan is dat niet je gids.

Naast je hoofdgids, heb je gidsen met een bepaalde taak.

Waarschijnlijk heb je een gids, die je helpt met je werk. En daarnaast heb je een gids die je inspireert bij het schilderen of pianospelen. Stel je voor dat Rembrandt van Rijn niet meer terug hoeft naar de aarde. Dan zal hij graag vanaf de andere kant schilders inspireren. Mozart componeerde al toen hij 5 was, op hoog niveau. Dat is verklaarbaar met reïncarnatie en inspiratie: Omdat hij vast al eerder pianist was geweest. Ongetwijfeld was hij ook geïnspireerd door een muziek-gids, een overleden meester. Gidsen met een taak zijn als een leraar of mentor. Zij zijn niet je beschermengel.

 

Met 'beschermengel' wordt soms een begeleider bedoeld.

Begeleiders zijn overleden dierbaren. Begeleiders willen gewoon bij je zijn.

Als je relatie met hen goed is, kunnen ze heel erg warm en liefdevol aanvoelen. Zij geven ze je steun en troost met hun aanwezigheid. Je mag je oma best je beschermengel noemen. Maar overleden dierbaren zijn geen Gidsen. Begeleiders begeleiden je verder op je levensweg, zoals ze dat ook deden toen zij nog leefden. Je overleden ouders zijn bij je diploma-uitreiking geweest, en bij je bruiloft. Ook als ze al voor die tijd overleden waren. Ze kennen je kinderen ook als die pas na hun dood zijn geboren. En als je kind iemand naast zijn bedje ziet staan, dan is dat vaak een begeleider, meestal je overleden opa of oma.

Begeleiders kunnen je niet beschermen. Zij mogen niet ingrijpen.

Begeleiders mogen zich niet bemoeien met je keuzes of met je ontwikkeling. Want dat is echt een taak voor gidsen. Daarvoor zijn begeleiders niet gekwalificeerd. (Jij mag ook geen operaties uitvoeren als je geen chirurg bent.) Als ze zich wel met je keuzes bemoeien dan gedragen ze zich als entiteiten. Om het verhaal niet al te lang en ingewikkeld te maken lees je alles over entiteiten, geesten en astrale resten hier.

Begeleiders kun je kennen uit het huidige leven, maar ook uit een eerdere incarnatie.

Je bent verbonden met een heleboel zielen, dat is je zielsfamilie. Die kunnen allemaal af en toe bij je zijn. Je moeder uit een vorig leven houdt nog steeds van je. En juist als je je eenzaam voelt, zijn je begeleiders bij je.

 

Lichtwezens

Lichtwezens zijn nooit mens geweest. Zij zijn beschermengel voor de aarde en de mensheid.

Mensen zijn gebonden aan de aarde, lichtwezens werken in de hele kosmos. Lichtwezens hebben geen vaste vorm. Ze laten zich aan mij zien, als een menselijke gestalte van bijna verblindend licht. Vaak met kleuren. Zij communiceren telepathisch, maar zonder woorden. Het is directe overdracht van weten en voelen. De sfeer in de ruimte is zuiverder, van een hogere trilling, zodra zij er zijn. Lichtwezens hebben een specifieke energie waarmee ze werken, bijvoorbeeld genezing, liefde, gerechtigheid, kracht of wijsheid. Ik zie ze nooit iets doen. Toch gebeurt er veel, als zij aanwezig zijn.

Lichtwezens zijn geen beschermengel.

Lichtwezens zijn niet verbonden aan een persoon. Zij werken grootschaliger, ze werken met groepen mensen. Lichtwezens geven inzicht en inspiratie op een heel zuiver niveau.

Je oma is dus geen gids. En gidsen zijn geen lichtwezens. Het grappige is: Je beschermengel is dus geen engel.

Of zouden de lichtwezens, die mij helpen met behandelingen, engelen zijn? Ik weet het niet. Ik heb het ze gevraagd. Tot nu toe heb ik nooit een antwoord gekregen. Of niet gehoord. Zal wel aan mij liggen.

 

8 Tips: Hoe ontmoet je je beschermengel of Gids

Wat kun je zelf doen om beter contact te krijgen met je beschermengel of Gids

 • Je beschermengel (je gids dus) kan je niet altijd beschermen.
  Je beschermengel (je gids dus) zal je beschermen, voor zover dat kan en mag. Als beschermengelen je overal tegen konden beschermen, dan zouden er geen ongelukken meer gebeuren.

 • Als je iets wilt kun je je beschermengel er om vragen.
  Vraagt en je zult gegeven worden. Dat is niet helemaal waar, je krijgt namelijk wat goed voor je is, en niet altijd (maar vaak ook wel) wat je wilt.

 • Maar als je het niet vraagt, krijg je ook niet veel.
  Gidsen mogen alleen handelen in opdracht. Die opdracht, dat kan jouw vraag zijn, of je levensplan, of iets dat 'van boven' bepaald wordt.

 • Vraag liever om kracht en wijsheid, dan om een makkelijke oplossing van al je problemen.
  Het leven is een avontuur. Het is de bedoeling, dat je steeds méér jezelf wordt, steeds méér in balans, steeds steviger in je eigen schoenen.

 • Vraag je gids niet om te helpen een keuze te maken.
  Moet je de knoop doorhakken? Bij hem weggaan? Deze baan aannemen? Linksaf of rechtsaf? Je gids zal daar geen antwoord op geven. Jouw keuze, jouw verantwoordelijkheid. Maar uiteindelijk is het altijd goed. Of je links kiest of rechts, je komt uiteindelijk altijd waar je wezen moet. Of je blijft of weggaat, of je dit doet of dat... de gevolgen zullen verschillend zijn. Maar daarom is de ene keuze niet beter of slechter dan de andere. Weet je echt niet wat je moet doen? Wacht dan tot je het wel weet.

Visualisaties om je beschermengel te ontmoeten

 • Hoe krijg je beter contact met je gids of beschermengel?
  Doe je ogen dicht. Visualiseer dat je een berg oploopt. Een trap op van 7 treden, en weer verder omhoog. Op de top van de berg zal je gids bij je zijn. Nu kun je hem/haar alles vragen. Ook zijn naam. Meestal hoor je die niet in een keer. Je kunt vragen om de eerste letter van zijn naam, en daarna de tweede, enz. Vergeet niet je gids te bedanken. En vergeet niet de berg en de trap weer af te lopen. Omhooggaan in een visualisatie verhoogt de trilling van je bewustzijn. Dus je moet ook weer omlaag. Anders kun je moeite krijgen, met de overgang naar je dagelijkse leven. Daar word je knorrig van. Ga dus altijd ook de berg weer af.

 • Als je je beschermengel eenmaal ontmoet hebt, wordt het daarna gemakkelijker.
  Als je een paar keer de berg op bent geweest, voel je je gids ook in je dagelijkse leven naast of achter je staan, als je aan hem denkt. Dan hoef je die berg niet meer op.

 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig?
  Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Hoe kan ik je helpen je beschermengel te ontmoeten?

 • Ik kan je helpen contact te maken met je gids.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Als je iets op te lossen hebt met een overleden persoon, dan kan ik daar bij helpen. Ik ben geen paragnost, je kunt bij mij niet kletsen met je overledene. Ik maak contact met gidsen, niet met overledenen.
 • Je krijgt de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning laten we wegstromen uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven