praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wie is jouw beschermengel?

Over engelen, gidsen en lichtwezens

Is je beschermengel je oma, of je Gids, of een Lichtwezen? Ik heb nog nooit een engel gezien. Wel gidsen, lichtwezens, overledenen, geesten, entiteiten en astrale resten. Misschien is het alleen spraakverwarring. Wat de een een engel noemt, noemt de ander “mijn oma”. Wat is een Lichtwezen nou precies, en wie waakt er over jou?
Zie ook Over geesten, entiteiten en astrale resten.

 

Ik werk niet alleen. Ik heb hulp vanuit de geestelijke wereld.

Mijn eigen gids helpt mij, de gids van de klant helpt mij, en er zijn altijd twee lichtwezens bij. Of zijn dat engelen? Wat er met het woord “Engel” bedoeld wordt is een beetje vaag, als vrijwel niemand ze echt gezien heeft. Hieronder een uitleg van de termen zoals ik ze zelf gebruik:

 

Gidsen

Gidsen zijn ooit mens geweest. Maar zij hoeven niet meer te incarneren.

Omdat ze hun ‘opleiding’ op aarde hebben afgerond. En nu hebben ze de taak, mensen op aarde te helpen. Je hoofdgids helpt je bij je ontwikkeling. Hij wijst je de weg op je levenspad. Hij geeft inspiratie, troost en hoop. Dat voel je alleen als je er ook voor openstaat. Dat gaat via je intuïtie. Of je ernaar handelt, is je eigen keuze natuurlijk.

Het contact met je gids is telepathisch.

De stem van je gids hoor je, als een stem in jezelf. Maar dat is altijd een liefdevolle stem. Hij zal je nooit zeggen wat je moet doen. Als je iets hoort zoals: “Hier linksaf", of "Ga eens aan het werk, joh", dan is dat niet je gids.

Naast je hoofdgids, heb je gidsen met een bepaalde taak.

Bijvoorbeeld een gids, die je helpt met je werk. Of met schilderen. Of pianospelen. Stel je voor dat Rembrandt van Rijn niet meer terug hoeft naar de aarde. Dan zal hij graag vanaf de andere kant schilders inspireren. Mozart componeerde al toen hij 5 was. Op hoog niveau. Dat is verklaarbaar met reïncarnatie en inspiratie. Hij was vast al eerder pianist geweest. En hij werd ongetwijfeld geïnspireerd. Door een muziek-gids, een overleden meester.

 

Begeleiders: Overleden dierbaren

Begeleiders willen gewoon bij je zijn. Ze willen zien hoe het met je gaat.

Als het goed is, geven ze je steun en troost met hun aanwezigheid. Je overleden ouders zijn bij je diploma-uitreiking geweest, en bij je bruiloft. Ook als ze al voor die tijd overleden waren. Ze kennen je kinderen ook als die pas na hun dood zijn geboren. 

Begeleiders mogen zich niet met je keuzes bemoeien.

Of met je ontwikkeling. Dat is echt een taak voor gidsen. Begeleiders zijn niet gekwalificeerd. (Jij mag ook geen operaties uitvoeren als je geen chirurg bent.) Doen ze dat wel dan gedragen ze zich als entiteiten. Om het verhaal niet al te lang en ingewikkeld te maken lees je alles over entiteiten, geesten en astrale resten hier.

Begeleiders kun je kennen uit het huidige leven, maar ook uit een eerdere incarnatie.

Je bent verbonden met een heleboel zielen. Die kunnen allemaal af en toe bij je zijn. Je moeder uit een vorig leven houdt nog steeds van je. En juist als je je eenzaam voelt, zijn je begeleiders bij je.

 

Lichtwezens

Lichtwezens zijn nooit mens geweest.

Mensen zijn gebonden aan de aarde, lichtwezens werken in de hele kosmos. Lichtwezens hebben geen vaste vorm. Ze laten zich aan mij zien, als een menselijke gestalte van bijna verblindend licht. Vaak met kleuren. Zij communiceren telepathisch, maar zonder woorden. Het is directe overdracht van weten en voelen. De sfeer in de ruimte is zuiverder, van een hogere trilling, zodra zij er zijn. Lichtwezens hebben een speciale energie waarmee ze werken, zoals genezing, liefde, gerechtigheid, kracht of wijsheid. Ik zie ze nooit iets doen. Toch gebeurt er veel, als zij aanwezig zijn.

Je oma is dus geen gids. En gidsen zijn geen lichtwezens. Het grappige is: Je beschermengel is dus geen engel.

Of zouden de lichtwezens, die mij helpen met behandelingen, engelen zijn? Ik weet het niet. Ik heb het ze gevraagd. Tot nu toe heb ik nooit een antwoord gekregen. Of niet gehoord. Zal wel aan mij liggen.

 

7 Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Je beschermengel (je gids dus) zal je beschermen, voor zover dat kan en mag. Als beschermengelen je overal tegen konden beschermen, dan zouden er geen ongelukken meer gebeuren.
 • Vraagt en je zult gegeven worden. Dat is niet helemaal waar, je krijgt namelijk wat goed voor je is, en niet altijd (maar vaak ook wel) wat je wilt.
 • Maar als je het niet vraagt, krijg je ook niet veel.
 • Vraag liever om kracht en wijsheid, dan om een makkelijke oplossing van al je problemen. Het leven is een avontuur. Het is de bedoeling, dat je steeds méér jezelf wordt, steeds méér in balans, steeds steviger in je eigen schoenen.
 • Wil je beter contact met je gids? Doe je ogen dicht. Visualiseer dat je een berg oploopt. Een trap op van 7 treden, en weer verder omhoog. Op de top van de berg zal je gids bij je zijn. Nu kun je hem/haar alles vragen. Ook zijn naam. Meestal hoor je die niet in een keer. Je kunt vragen om de eerste letter van zijn naam, en daarna de tweede, enz. Vergeet niet je gids te bedanken. En vergeet niet de berg en de trap weer af te lopen. Omhooggaan in een visualisatie verhoogt de trilling van je bewustzijn. Dus je moet ook weer omlaag. Anders kun je moeite krijgen, met de overgang naar je dagelijkse leven. Daar word je knorrig van. Ga dus altijd ook de berg weer af.
 • Als je een paar keer de berg op bent geweest, voel je je gids ook in je dagelijkse leven naast of achter je staan, als je aan hem denkt. Dan hoef je die berg niet meer op.
 • Moet je de knoop doorhakken? Bij hem weggaan? Deze baan aannemen? Linksaf of rechtsaf? Je gids zal daar geen antwoord op geven. Jouw keuze, jouw verantwoordelijkheid. Maar uiteindelijk is het altijd goed. Of je links kiest of rechts, je komt uiteindelijk altijd waar je wezen moet. Of je blijft of weggaat, of je dit doet of dat... de gevolgen zullen verschillend zijn. Maar daarom is de ene keuze niet beter of slechter dan de andere. Weet je echt niet wat je moet doen? Wacht dan tot je het wel weet.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Hoe kan ik je helpen je beschermengel te ontmoeten?

 • Ik kan je helpen contact te maken met je gids.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen, als je iets op te lossen hebt met een overleden persoon. Ik ben geen paragnost, je kunt bij mij niet kletsen met je overledene. Ik maak contact met gidsen, niet met overledenen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
Met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven