praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Griep? Even resetten

Zo snel mogelijk van de griep af? Of juist even helemaal eraan toegeven?

Als er griep heerst, dan zit er een virus is de lucht. We ademen allemaal datzelfde virus in, maar de één wordt ziek en de ander niet. Hoe kan dat? Ik denk dat je ziek wordt als je het nodig hebt om even te resetten. Want dat is wat griep met je doet. Net als een computer zit je na verloop van tijd vol met allerlei programmaatjes (denkpatronen en gewoontes) en informatie (dingen die je 'moet' onthouden). Alsof je werkgeheugen vol zit. Gewoon even resetten.

 

De ‘drukte’ houdt zichzelf in stand en waar blijf jij dan?

We hebben hobby’s, weekenden en vakantie om even los te komen van die drukte. Maar vaak wordt ook deze tijd volgepland met van alles en nog wat. Je werkgeheugen wordt dan niet leeggemaakt, er komt juist nog van alles bij!

Als dat lang genoeg duurt dan ben je vatbaar voor griep.

Als je griep krijgt wil je alleen maar liggen en rusten. Je eet wat minder, lichter, gezonder. Koffie en alcohol laat je vanzelf staan. Je hersenen werken op een lager pitje, en je ligt op tijd in bed. Je lichaam is druk bezig het virus te bestrijden. Maar tegelijkertijd worden je programmaatjes (denkpatronen en gewoontes) en informatie (dingen die je 'moet' onthouden) opgeruimd.  Alle gewoontes worden doorbroken (want je doet even helemaal niets meer) en het hoofd is leeg. Alsof je fabrieksinstellingen worden teruggezet. Weer meer in  balans, dichter bij je gevoel, beter contact met je lichaam. Weer op het goede spoor.

Daarvoor is het wel nodig om je even helemaal aan het ziek-zijn over te geven.

Als je ziek wordt mag je dat zien als een signaaltje van je onderbewuste, dat je niet gezond bezig was. Misschien lag je tempo te hoog. Misschien vroegen bepaalde denkpatronen en gewoonten teveel energie van je. Misschien putte je leefstijl je uit? Je ziet het pas helder als je er niet meer middenin zit. Griep zorgt ervoor dat je er even helemaal uit stapt. Als je ziek bent, ben je even je masker kwijt, je speelt geen rollen meer en je hebt geen taken meer. Je bent niet meer de moeder, de werknemer, de echtgenoot. Je bent alleen nog jezelf. Je bent zachter, gevoeliger, even terug bij jezelf. Even ge-reset. Van daaruit kun je nieuwe, gezondere routines opbouwen. Zodat je ook ná de ziekte beter in balans blijft.

Even ziek zijn is dus heel nuttig.

 

8 Tips bij griep

Wat kun je doen om griep te voorkomen, of wat kun je doen als je griep hebt?

 • Zorg dat je niet ziek hoeft te worden door elke dag een beetje te resetten. Neem geen werk mee naar huis, doe 's avonds op tijd de telefoon en email uit. 
 • Spreek met jezelf af hoe laat je 'werk'dag is afgelopen. Na dat tijdstip doe je helemaal niets meer. Alles kan wachten tot morgen. Moet het echt gebeuren? zorg dan dat het vóór die tijd af is.
 • Maak regelmatig je hoofd leeg door sport, ontspanning of meditatie. Hier nog eens de cursus Eenvoudig Mediteren.
 • Luister naar je lichaam. Ben je moe gooi er dan geen koffie in maar neem rust.
 • Ziek zijn is heel nuttig. Dat zie je goed bij kleine kinderen. Na een kinderziekte kan een kind plotseling beter tellen, lopen, tekenen of praten. Tijdens het ziek-zijn wordt er een grote stap gemaakt in de ontwikkeling. Nóg een reden om eens goed na te denken over inenten.
 • Als je een beetje geluk hebt wordt je een beetje verwend als je ziek bent. Beschuitje, sapje, aandacht, dekentje, knuffel... Je mag weer even klein en afhankelijk zijn. Dat helpt je te resetten. Moet je het allemaal zelf doen? Verwen jezelf dan ook goed als je ziek bent!
 • Als je uit alle macht probeert door te werken terwijl je je ziek voelt, dan mis je de kans om te resetten. Grote kans dat je op een later tijdstip ernstigere signalen krijgt dat je moet stoppen met hoe je bezig bent. Mensen die een burn-out krijgen hebben daarvóór al heel wat van die signalen gekregen!
 • Iedereen heeft een eigen ideaal-tempo. Ga je sneller of langzamer dan word je moe. Laat je dus niet opjagen. Mooi Chinees spreekwoord: "Heb je haast, ga dan zitten". Andere versie: "Heb je haast, neem dan een omweg".

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Soms zit er meer achter. Gedachten, emoties of overtuigingen die in je onderbewuste leven kunnen je keer op keer onderuit halen. Ik kan je helpen die onbewuste dingen bewust te maken en op te lossen.
 • Ga je steeds over je grenzen heen? Ik kan je helpen de reden te vinden en op te lossen.
 • Als je griep hebt, maak dan GEEN afspraak, maar blijf thuis en rust uit.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven