praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wat doe jij op het toilet? Maak er een meditatief moment van!

Maak een afspraak met jezelf, nú, over wat jij vanaf nu gaat doen op het toilet.

We gaan allemaal wel een paar keer per dag naar het toilet. Maar wat doe je daar eigenlijk? Afgezien van het lozen van afvalstoffen…. Meestal zet je je verstand op nul. Sluimerstand. Alsof je de tijd even stilzet. Zodat je daarna direct door kunt gaan, waar je gebleven was. Maar het toilet is een mooie kans, om jezelf even positief op te laden.
Maak een afspraak met jezelf, nú, over wat jij vanaf nu gaat doen op het toilet. Maak er een meditatief moment van!

 

Die korte onderbreking, een paar keer per dag, haalt je even uit je routine.

Soms is het leven net een trein: Je dendert maar door. Uren achter elkaar. Dag in dag uit. Soms sta je even stil. Dan vraag je je af: "Waar ben ik nu eigenlijk mee bezig? Waar wil ik naartoe?" En vervolgens dendert het weer door. Vrij onbewust dus. Je wordt beziggehouden. Door die domme dagelijkse dingen. Wat jij écht belangrijk vindt verdwijnt naar de achtergrond.

Zie toiletbezoek eens, als een bezoekje aan jeZelf. Om je op te laden.

Wat is er nou verkwikkender dan een goed gesprek met jeZelf? Je kunt jezelf steunen, motiveren en complimenteren. Wat zou je willen dat mensen tegen je zeggen? Zeg dat tegen jezelf! Geef jezelf een boodschap van liefde, kracht of wijsheid. Geef je zelfvertrouwen een boost. Iedere keer weer. Iedere keer dat je op het toilet zit. Waarom niet?

Herinner jezelf aan de positieve dingen. Voel je dankbaar voor wat je hebt.

Wees dankbaar voor het bed waarin je slaapt. Voor de mensen die je om je heen hebt. Voor de zon en de regen. Je bent mooi, slim, lief. Je bent de moeite waard. Vertel jezelf dat. Keer op keer. Iedere keer als je op het toilet zit. Iets beters heb je daar toch niet te doen.

Waarom zou je in de sluimerstand gaan? Je kunt ook juist je bewustzijn verhogen.

Mediteer of affirmeer als je op het toilet zit. Doe visualisaties, die je helpen je goed te voelen. Wees even helemaal aanwezig in je lijf. Maak even contact met je hart. Of met je beschermengel. Voel het leven door je heen stromen. Voel de liefde die je hebt voor je hond, je kind, de natuur… en voel die liefde ook voor jezelf.

Maak een afspraak met jezelf, nú, over wat jij vanaf nu gaat doen op het toilet.

Houd je ook aan de afspraak. Hang iets op in die ruimte. Iets dat jou herinnert aan deze afspraak met jezelf. Dat kan een foto zijn. Of een tekening. Of een woord dat je uitprint. Als je binnenkomt, zeg dan “Hallo” tegen jezelf. Geniet van dat moment voor jezelf. Laad je op met positiviteit. Voor je het weet worden de toiletbezoekjes de mooiste momenten van de dag.  

8 Tips om je tijd op het toilet nuttig te besteden

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Hoe begin je? Alsof je een nieuwe vriend maakt. Kom binnen. Zeg "Hallo". Ga zitten, en zeg tegen jezelf: “Wat leuk dat je er bent”. En als je klaar bent zeg dan ook: “Tot volgende keer”. Zo start je een mooie gewoonte.
 • Je kunt jezelf vragen: “Wat kan ik voor je doen” Of “Wat heb je nodig”. Stel dat je antwoord is dat je rust nodig hebt. Visualiseer dan dat je die rust al hebt. Heerlijk luierend aan het strand. Wandelend in een bos. Of op de bank met een boek. Of visualiseer dat je in bed ligt, uit te slapen.
 • Stel je hoort jezelf zeggen, dat je liefde nodig hebt. Je kunt je ideale partner visualiseren, die stapeldol op je is. En voel dan ook dat je die liefde waard bent. 
 • Of je kunt je voorstellen dat je moeder (of een andere, ideale moeder) je vertroetelt. Waar het om gaat is, dat je dan VOELT dat je die liefde ontvangt op dat moment. Dát is wat je nodig had. Dat het niet écht is maakt niet uit.
 • Stel je hebt wat weinig zelfvertrouwen. Vertel jezelf dan dat je het kúnt. Praat jezelf moed in. Maar visualiseer ook dat je het dóét. Dat het heel goed gaat. Dat je het leuk vindt. Of het nou gaat om een sollicitatiegesprek, sociale contacten, je zelfbeeld of een lezing geven: Zie dat je het doet. En geniet ervan. Voel je maar trots op jezelf. Na een paar keer visualiseren, gaat het in het echte leven ook makkelijker.
 • Wees je eigen beste vriend. Dus blijf positief. Ga niet zeuren en klagen, maar help jezelf positief te blijven. Zie juist de mooie dingen in jezelf. Geef aandacht aan je positieve kanten. En stimuleer jezelf, om het beste uit jezelf te halen. Maar ook om rustig aan te doen, en vertrouwen te hebben.
 • Hier nog wat informatie over goede voornemens, zelfvertrouwen en aandacht.
 • En houd rekening met huisgenoten: Even een positieve gedachte is genoeg. Niet uren op het toilet blijven zitten natuurlijk...

 

Hoe kan ik je hier bij helpen?

 • Ik kan je helpen uit te vissen wat je precies nodig hebt.
 • En ik kan je helpen daar een goede visualisatie of affirmatie bij te vinden.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Het is wel heel erg treurig als toiletbezoek zo’n beetje de enige vrije tijd is waarin een mens nog tot zichzelf kan komen. Ik vind het heel mooi dat je het zo probeert en wellicht werkt het, maar het is ook wel een sneu beeld hoe het gesteld is met de westerse mens.

Top tip. Gelijk toegevoegd aan mijn leeslijst met nog een paar anderen. Dank je Jackelien Cerrone :)

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven