praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Je kunt toveren met complimenten.

Een compliment is een berg positieve energie, verpakt in lieve woorden. Daar kun je mee toveren!

Een compliment is een berg positieve energie, verpakt in lieve woorden. Kun je zelf wel complimenten ontvangen? Of wil je ze niet laten binnenkomen? Een compliment kan een steun in de rug zijn. Een aanmoediging. Het kan je ook nét dat zetje geven dat je nodig had, om over je eigen drempel te stappen. Dan groei je. Maar met een welgemeend compliment kun je iemand ook behoorlijk kwetsen...

 

 

Wat je het eerste ziet in mensen, is niet wie ze van binnen zijn.

Wat ze goed kunnen, is niet waar ze om gewaardeerd willen worden. Ik zie vaak mensen, die ontzettende doorzetters zijn. Ze hebben een fantastische carrière. Ze werken hard, om hoge doelen te bereiken. Mannen en vrouwen die nooit opgeven. Maar waarom doen ze dat? Als je zegt: “Wat kun jij hard werken zeg!”, dan vinden zij dat geen compliment. “Wat heb jij veel bereikt” ook niet. Want ze moeten nog veel meer bereiken, voordat het voor henzelf genoeg is. Deze mensen horen veel liever dat ze lief zijn. Of mooi. Of een fijne vriend... Dan pas voelen ze zich gewaardeerd.

De mooie vrouw wil niet horen dat ze mooi is, maar dat ze iets goed kan.

De succesvolle man wil niet horen dat hij succesvol is, maar dat hij gewaardeerd wordt.
De grapjas wil niet horen dat hij zo leuk is, maar dat hij waardevol is.
Je slimste kind wil ook horen dat hij lief is. En je liefste kind wil horen dat hij slim is.

Sommige mensen vinden het heel moeilijk, om een ander een compliment te geven.

Omdat ze er zelf zo graag een zouden krijgen. En je kunt niet weggeven wat je zelf zo hard nodig hebt, toch? Of voel je je minder dan de ander, als je die ander een compliment geeft? Dat hoeft niet hoor. Hoe meer complimenten je gééft, hoe meer je er ook zult terugkrijgen. En sommige uitspraken over jou zijn misschien niet echt als compliment bedoeld, maar daarom kun je ze nog wél zo opvatten! (Bijvoorbeeld het feit dat iemand 730 km rijdt voor een consult bij mij (heen en terug) en dan vrolijk zegt over drie weken terug te komen...)

Wat zou jij zó graag willen horen? Diep van binnen?

Voelde je je niet geliefd en gewaardeerd door je ouders? Dan blijf je hopen op iemand, die je vertelt dat je geliefd en gewaardeerd wordt. Maar als jouw emotionele wond te diep is, dan zal zelfs dát niet genoeg zijn. Dan blijf je rondlopen, met het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn. Geen enkel compliment kan je dan bereiken. Omdat je er zelf niet in gelooft. Je hebt dan argwaan, als iemand iets aardigs tegen je zegt.

Kun je wel complimenten ontvangen? Of wil je ze niet laten binnenkomen?

Ik vind dat zelf ook heel moeilijk. De laatste tijd krijg ik erg veel positieve reacties. En complimenten. Ik vraag dan maar direct, of ik dat op mijn site mag plaatsen. Weggeparkeerd. Dan hoef ik het niet te laten binnenkomen. Maar toen een vriendin van mij me vroeg: “Zeg eens eerlijk, al die uitspraken van klanten op jouw site... Zijn die echt, of heb je er daar ook zelf wat van verzonnen?” Toen drong het pas echt tot mij door. Ja, ik krijg heel veel complimenten. Ik word gewaardeerd. “Zijn die echt of heb je er daar ook zelf wat van verzonnen?” Je kunt het natuurlijk ook anders opvatten. Maar ik vond dat een prachtig compliment!

(Ja alle reacties die op de site staan zijn echt en ik vraag toestemming om het op de site te plaatsen.)

6 Tips en inzichten over complimenten

Hoe kun jij toveren met complimenten?

 • Een compliment is een berg positieve energie verpakt in lieve woorden. Daar kun je mee toveren! Strooi ze maar in het rond en zie hoe mensen ervan opfleuren. Is je baas knorrig? Geef hem een compliment! Is je kind aan het drammen? Geef het een compliment.
 • Complimenten zijn cadeautjes, geef ze maar weg. Zaai positiviteit om je heen. Het is zo gemakkelijk, om de vervelende dingen op te merken. Om kritiek te hebben. Maar dat is negatieve energie. Daar voel je je niet beter bij. Draai het om! Zoek de leuke dingen in de ander.
 • Geef alleen gemeende complimenten! Maak er een hobby van. Zoek de wat minder voor de hand liggende dingen, om een compliment over te maken. Elk kleinigheidje telt. Elk compliment telt.
 • Vergeet jezelf niet! Heb je vaak kritiek op jezelf? Waarom doe je jezelf dat aan? Geef jezelf regelmatig een goed compliment. Bedenk elke avond even wat je die dag goed gedaan hebt. En sta ook even stil bij je mooie eigenschappen.
 • Heb je een 'moeilijk' kind? Ongemerkt krijgt dat kind vaak meer kritiek dan je beseft. Doe eens twee dagen je best, de positieve dingen te noemen. Zie wat voor uitwerking dat op je kind heeft.
 • Kijk eens diep naar binnen bij jezelf. Wat zou je zo ontzettend graag willen horen? (Dat je goed bent zoals je bent? Dat je waardevol bent?) Kun je dat ook tegen jezelf zeggen?
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik je helpen?

 • Heb je een slecht zelfbeeld? Ik kan je helpen je mooie eigenschappen te zien.
 • Ik help je je negatieve zelfbeeld los te laten.
 • Heb je een lastig kind? Jouw beeld van je kind zit in jouw hoofd. Ik help je je kind weer positief te zien.
 • Blijf je streven naar waardering? Ik help je te zien waarom je die drang hebt. En ik help je dat op te lossen.
 • Kun je geen complimenten ontvangen? Dat komt vanuit je jeugd. Ik help je dat op te lossen.
 • Heb je het geprobeerd, maar kún je echt geen complimenten geven? Dat komt vanuit je jeugd. Ik help je dat op te lossen.
 • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
 • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.  

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven