praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hooggevoeligheid is een auraprobleem.

Als je hooggevoelig bent, is de aura te groot. Daardoor ben je snel overprikkeld.

Hooggevoeligheid is 'voelen met je energieveld'. Mensen die hooggevoelig zijn voelen storende invloeden in hun aura. Hun energieveld is te groot. Daardoor krijg je veel te veel prikkels binnen. Dat geeft onrust en vermoeidheid, en soms zelfs angsten. Je kunt wel leren je energieveld te beschermen. Je kunt hem afsluiten voor die storende invloeden. De aura is een afspiegeling van je emotionele en mentale staat op dat moment. Dus jijzelf bent de enige die daar iets aan kan veranderen.

Als er 1 iemand is die je kan leren effectief met hooggevoeligheid om te gaan, dan ben jij het wel! Bedankt voor alles!

 

Alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen.

Het menselijk energieveld bestaat uit verschillende aura-lagen, en chakra's die de aura-lagen met het lichaam verbinden. Een gezonde aura is 'je eigen ruimte'. Je kunt het energieveld niet zien. Tenminste niet met je ogen. Ik kan je laten voelen hoe het voelt als iemand je energieveld binnen komt. Dat is al duizenden keren gebeurd natuurlijk. Maar je was je nooit zo bewust wat er precies gebeurde op energieniveau. Ik kan je ook laten voelen hoe het voelt als je energieveld goed is afgesloten. Een heel verschil!

Hoe ziet de aura er uit als iemand hooggevoelig is?

Bij hooggevoeligen is de aura niet goed is afgesloten. De aura is te ruim. De buitenrand van de aura is dan wazig. Alles komt binnen. Soms staat een chakra te ver open. Dat geeft ook meer onrust. Mensen met adhd hebben vaak een aura die te groot is, én niet tot aan de grond komt. Dan krijg je te veel prikkels binnen, én je kunt ze niet meer kwijtraken. Daar word je heel onrustig van! Meestal uit zich dit in concentratieproblemen, drukte en woede-uitbarstingen, of emotionele pieken en dalen. Sommige HSP-ers voelen het energieveld van een ander, en nemen dat helemaal over. Zij zijn niet meer zichzelf maar worden een spiegelbeeld van iemand anders. Vaak de partner of een vriend. Die HSP-ers zijn hun eigen identiteit een beetje kwijt. "Ik weet eigenlijk niet wie ik zelf ben".

Ik wist niet dat mijn aura zó groot was! Wel heel bijzonder om het verschil zo te voelen, voor en na het kleiner maken!

Bij hooggevoeligheid ben je snel overprikkeld, doordat het energieveld te open is.

Voel je niet zoveel van die prikkels in je energieveld? Misschien valt het je niet zo op. Misschien voel je je alleen wat ongemakkelijk tussen andere mensen. Maar de onrust die je voelt kan komen door de emoties of zorgen van die ander. Of gewoon doordat de energie van de ander zo anders aanvoelt dan die van jezelf. Zo kun je ook last hebben van de straling van elektrische apparaten, computers, wifi. Soms neem je emoties over. Als een ander verdrietig is, dan voel je dat verdriet in je eigen lichaam. Heb je last van wisselende stemmingen? Misschien zijn die stemmingen niet van jou maar neem je ze over uit je omgeving.

Je voelt je nog eens extra overprikkeld door je irritatie over de overprikkeling.

Het probleem is dat de buitenwereld zo anders aanvoelt dan je eigen energie. Je wilt rust voelen. Zodra er iemand anders in de buurt is voel je je onrustig. De irritatie daarover maakt het erger. Tot nu toe wist je niet dat het aan je energieveld lag. Dus waarschijnlijk dacht je dat het aan jou lag. Jij kunt de stress niet aan. Jij voelt je onzeker. Jij bent niet opgewassen tegen je baas, je collega of je schoonvader.  Je kunt situaties proberen te ontvluchten. Je kunt boos op jezelf worden en jezelf dwingen 'sterk te zijn'. Maar daar word je ook niet blij van.

Als je je bewust bent van je energieveld, dan kun je er ook iets aan veranderen.

De aura is een afspiegeling van je emotionele en mentale toestand op dat moment. Als je je teen stoot verandert je aura net zo snel als je humeur. Dus als je energieveld eenmaal in orde is, zul je dat zelf in stand moeten houden. Ik leer je eenvoudige technieken om chakra's minder open te zetten, de aura te gronden, zwakke plekken sterk te maken. Zo leer je jezelf te beschermen tegen overprikkeling. En je leert de drukte te laten 'wegstromen'. Maar het belangrijkste is dat je je energieveld klein houdt. Nou ja niet te groot maar ook niet te klein. Precies zoals het goed voelt voor jou.

Dankzij jouw behandelingen en heldere kijk op mijn hooggevoeligheid leer ik mijzelf steeds beter begrijpen. Ik ben me nu veel bewuster van de invloed van andermans energie op die van mijzelf. En met jouw hulp en met behulp van de door jouw aangeleerde visualisaties kan ik me hier sneller van ontdoen. Ik voel me veel energieker en vrijer in mijn doen en laten; er is een wereld voor mij open gegaan. Eindelijk weet ik wie ik zelf ben!
Bedankt voor alles Jackelien!

 

5 Tips om de aura te beschermen

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Je voelt je beter als je energieveld kleiner is. Minder open en minder alert.
 • Je kunt hem kleiner maken door dat te visualiseren. Niet door een beschermende cirkel van licht om je heen te visualiseren! Daar wordt je energieveld niet kleiner van. Visualiseer hoe je je energie dichter bij je lichaam houdt. En voel dat ook gebeuren.
 • Je kunt je energieveld minder open maken door te beseffen dat je geen spons wilt zijn. Vul je energieveld met je eigen energie. Hoewel... je zult merken dat je energieveld al steviger wordt, als je hem alleen maar kleiner maakt.
 • Je kunt je energieveld minder alert maken door de aandacht bij jezelf te houden. Voel je veilig en rustig. Dan is de buitenwereld ook niet zo boeiend meer.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen de oorzaak van jouw hooggevoeligheid (jouw beslissing dat je alles in de gaten moet houden) te vinden en op te lossen. Daardoor verdwijnt de drang om super-alert te zijn. En de neiging om alle prikkels binnen te laten en vast te houden.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Stress en spanning halen we uit je lijf.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Inspiratie en Tips: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit

Nieuwste artikelen:

 

 

Bedankt voor de fijne mooie warme mail die je altijd stuurt. Alleen het lezen ervan zet de boel al aan het stromen. Ik  ben ooit een keer bij je geweest. Mijn consulten worden niet vergoed vandaar dat ik je mails goed lees en mijn best doe om er veel uit te halen. Dank je nog maals.

Ik ben geabonneerd op je nieuwsbrief. Ik lees ze altijd met veel interesse en haal er veel nuttige en bruikbare tips uit. Dat geldt trouwens ook voor de informatie op je website. Misschien heel ongewoon, maar ik wil je bij deze een complimentje geven. Je steekt er toch iedere keer veel tijd en energie in.

Jouw laatste inspiratiemail was weer zo ontzettend raak en kwam weer precies op het juiste moment!! Super! Ik hoop dat je ook komend jaar veel inspiratie hebt en velen zo kunt ondersteunen/raken als dat je mij doet en hebt gedaan!!!


Meer reacties van lezers...

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven