praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Soms is pijn alleen maar een herinnering van het lichaamsgeheugen.

Het lichaamsgeheugen is gekoppeld aan het onderbewuste.

Je lichaamsgeheugen onthoudt dingen die je rationele brein vergeet. Handelingen die routine zijn geworden worden gedaan vanuit het lichaamsgeheugen. Maar je lichaamsgeheugen onthoudt ook pijn, angst en trauma. Soms is pijn een herinnering uit een vorig leven. En ook fobieën worden vaak veroorzaakt door een trauma uit een vorig leven. Jij bent het vergeten, je lichaamsgeheugen niet. Hoe overwin je een fobie? Door de oorzaak in het lichaamsgeheugen op te lossen.

Je lichaamsgeheugen onthoudt dingen die je rationele brein vergeet.

Handelingen die routine zijn geworden worden gedaan vanuit het lichaamsgeheugen. Mijn vingers weten waar de letters zitten op het toetsenbord. Mijn handen kunnen na jaren zomaar weer een liedje op de gitaar spelen. Ik niet. Ik zou je echt niet kunnen vertellen wat mijn pincode is. Ik weet het echt niet. Mijn vingers doen het vanzelf. Mijn lichaam kan autorijden. In noodgevallen trap ik al op de rem, voordat ik in de gaten heb dat dat nodig is. Hoef ik niet over na te denken. Maar goed ook.

Je lichaamsgeheugen herinnert zich ook traumatische ervaringen, en de emoties die daarbij horen.

Heb je ooit iets gebroken? Dan weet je lichaam dat nog. Ook als alles al hersteld is. "Het blijft een zwakke plek" zeggen we dan. En alles wat het lichaam heeft ervaren als 'gevaar', wordt ook herinnerd, maar dan als angst. Angst voor water, als je bijna verdronken bent. Angst om weer auto te rijden, na een aanrijding. Angst voor hoogte, als je ooit gevallen bent. Maar ook angst voor boze mensen, als je mishandeld bent. Of angst voor intimiteit na misbruik. Gelukkig wordt deze angst meestal na verloop van tijd minder heftig. Omdat je ook goede ervaringen hebt. Omdat het ook vaak goed afloopt als je zwemt/autorijdt/enz.

Je lichaamsgeheugen onthoudt ook pijnen en angsten uit een vorig leven.

Vooral als die wond de oorzaak van je dood was, blijft de pijn en de angst in het lichaamsgeheugen hangen. Dat gaf toen zo'n diepe emotionele indruk, dat de pijn in dit leven 'terugkomt'. Je had toen ook niet de tijd om het te verwerken. Vaak krijg je klachten op de leeftijd, waarop je in dat eerdere leven de wond opliep en stierf. Alsof je in dit leven de kans krijgt om het alsnog te verwerken. Want zo'n wapen in je lijf krijg je niet zomaar. Daar zit vaak iets achter. Zoals oorlog, bedrog, jaloezie, verraad. Of straf voor de misdaden die je toen begaan had. Dat zijn op zichzelf al traumatische ervaringen. Een soortgelijke situatie in dít leven kan de wond weer voelbaar maken.

Heb je onverklaarbare pijnen? Dan kan het zijn dat er een oude wond in het lichaamsgeheugen zit.

Natuurlijk ga je eerst onderzoeken of de pijn een medische of emotionele oorzaak heeft. Maar als de pijn echt onverklaarbaar is, dan kan het zinvol zijn om te kijken of het uit het lichaamsgeheugen komt. Als dat het geval is, dan zie/voel je de wond in het energieveld. Ik ben bij mijn klanten heel wat pijlen, messen en zwaarden tegengekomen, in het energieveld. Die gaven nog steeds stekende of brandende pijn.

Fobieën kun je verklaren vanuit het lichaamsgeheugen. De doodsangst uit een vorige leven is nu een fobie.

Het lichaamsgeheugen roept steeds weer dezelfde angst op, omdat die nog in het onderbewuste zit.

 • Angst voor muizen en ratten: Eeuwen geleden was angst voor muizen en ratten logisch, zij brachten immers de pest. Ons rationele brein weet dat het allemaal wel meevalt nu, maar het lichaamsgeheugen voelt totale paniek.
 • Angst voor spinnen: In warmere streken zullen er heel wat mensen overleden zijn door giftige spinnen.
 • Pleinvrees en straatvrees: Als je je in een vorig leven moest verstoppen omdat je gevaar liep (oorlog, vervolging, heksenjacht) dan kan het nu doodeng zijn om zomaar midden over een plein te lopen.
 • Angst voor kleine ruimtes: In het verleden zijn er heel wat mensen begraven, terwijl ze niet echt dood waren. Wakker worden uit een coma of bewusteloosheid, en dan beseffen dat je al begraven bent... Dat verklaart angst voor kleine ruimtes zoals liften. Je wordt er direct weer benauwd van!

Wat kun je doen aan pijn uit het lichaamsgeheugen?

De pijn voel je in het lichaam, maar hij is ontstaan in het energieveld. Daar in het energieveld kun je de wond helen met visualisatie. Daarbij is het belangrijk om ook de oorzaak op te lossen, namelijk het trauma dat de allereerste klachten liet ontstaan. Ook als dat in een eerdere incarnatie was. Die traumatische gebeurtenis kan met visualisatie worden opgelost. Daarna zullen de klachten ook verdwijnen.

Hoe overwin je een fobie? Door de oorzaak in het lichaamsgeheugen op te lossen.

Angsten en fobiën uit het lichaamsgeheugen kunnen op dezelfde manier worden opgelost als pijn. We vinden de oorzaak in het verleden, ook als dat in een eerdere incarnatie was. En die oorzaak is een trauma dat we kunnen oplossen. In het verleden had je geen tijd om het te verwerken, omdat je stierf. Met visualisatie kun je terug naar dat moment, en het netjes afronden. Dan komt er rust in het lichaamsgeheugen, rust in je lichaam, in het energieveld en in de emoties.

8 Tips bij onbegrepen klachten en pijn

Wat kun je zelf doen als je pijn hebt zonder oorzaak?

 • Bij pijn ga je natuurlijk eerst naar de huisarts. Is er geen logische oorzaak te vinden dan kan het energetisch zijn. Dan kun je kijken of je er zelf wat aan kunt doen.
 • Zie de pijn als een warme/koude/zware/harde plek. Geef het in gedachten een kleur en probeer of je de plek een beetje kunt verplaatsen. Als dat lukt kun je ook proberen de pijnlijke plek helemaal naar buiten te verplaatsen. Vergeet niet hem dan ook in de grond te laten wegzakken.
 • Meestal wil je pijn niet voelen. Daarom ga je met je aandacht van de pijnlijke plek weg. Je probeert het te negeren. Maar zie je lichaam eens als een kind. Heeft je kind pijn, dan geef je het toch juist aandacht en troost? Geef ook je lichaam aandacht en troost. Wrijf liefdevol over de pijnlijke plek in plaats van erop te mopperen.
 • Ga eens met je aandacht naar de pijn toe, voel het. Vraag je lichaam in gedachten wat de pijn je wil zeggen. En kijk dan eens welke gedachten er in je opkomen.
 • Voelt het heet? Stel je voor dat je die plek afkoelt met koud water. Voelt het koud? Visualiseer warm water.
 • Wees creatief!
 • "Dat rotbeen doet weer pijn"... Ik zou ook pijn gaan doen als ik jouw been was en je moppert alleen maar. Wees dankbaar voor wat je lichaam voor je doet. Hier een mooie oefening.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen de oorspronkelijke inprenting bewust te worden. En te ontkrachten. We vervangen hem door een betere inprenting.
 • Ik help je de situatie te herinneren waarin je toen zat. Meestal een traumatische. Dat lossen we op met visualisatie.
 • Ik kan kijken of je klacht een oorzaak heeft in het verleden. Of in een vorig leven.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven