praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je verleden en je onderbewuste

 

Je lichaam heeft een eigen geheugen. Soms is pijn alleen maar een herinnering.

Heb je onverklaarbare pijnen of angsten? Dat kan een 'herinnering' zijn uit een vorig leven.

Vroeger had ik een Rubics Cube. Nu, 30 jaar later, heb ik er een voor mijn kinderen gekocht. Maar ik was de formules vergeten. Rechts-boven-achter...en dan?? En welke formule deed wát? Ik wist het niet meer. Ik begon wat te draaien en steeds weer ging het fout. Totdat ik er niet meer over nadacht. Toen deden mijn handen het vanzelf! Mijn geheugen, mijn hersenen, mijn verstand wisten het niet meer. Mijn lichaam wel.

Je lichaam heeft een eigen geheugen, gekoppeld aan het onderbewuste.

Mijn vingers weten waar de letters zitten op het toetsenbord. Mijn handen kunnen na jaren zomaar weer een liedje op de gitaar spelen. Ik zou je echt niet kunnen vertellen wat mijn pincode is. Ik weet het echt niet. Mijn vingers doen het vanzelf. Mijn lichaam kan autorijden. In noodgevallen trap ik al op de rem, voordat ik in de gaten heb dat dat nodig is. Hoef ik niet over na te denken. Maar goed ook.

Je lichaam herinnert zich handelingen, die routine zijn geworden. Maar ook traumatische ervaringen.

Heb je ooit iets gebroken? Dan weet je lichaam dat nog. Ook als alles al hersteld is. "Het blijft een zwakke plek" zeggen we dan. En alles wat het lichaam heeft ervaren als 'gevaar', wordt ook herinnerd. Maar dan als angst. Angst voor water, als je bijna verdronken bent. Angst om weer auto te rijden, na een aanrijding. Angst voor hoogte, als je ooit gevallen bent. Maar ook angst voor boze mensen, als je mishandeld bent. Of angst voor intimiteit na misbruik. Gelukkig wordt deze angst meestal na verloop van tijd minder heftig. Omdat je ook goede ervaringen hebt. Omdat het ook vaak goed afloopt als je zwemt/autorijdt/enz.

Het lichaamsgeheugen gaat zelfs terug tot vorige levens.

Ik ben heel wat pijlen, messen en zwaarden tegengekomen, in het energieveld. Die gaven nog steeds stekende of brandende pijn. Vooral als die wond de oorzaak van je dood was. Dat gaf toen zo'n diepe emotionele indruk, dat de pijn in dit leven 'terugkomt'. Je had toen ook niet de tijd om het te verwerken. Vaak krijg je klachten op de leeftijd, waarop je in dat eerdere leven de wond opliep en stierf. Alsof je in dit leven de kans krijgt om het alsnog te verwerken. Want zo'n wapen in je lijf krijg je niet zomaar. Daar zit vaak iets achter. Zoals oorlog, bedrog, jaloezie, verraad. Of straf voor de misdaden die je toen begaan had. Dat zijn op zichzelf al traumatische ervaringen. Een soortgelijke situatie in dít leven kan de wond weer voelbaar maken. Heb je onverklaarbare pijnen? Dan kan het zijn dat het om een oude wond gaat. Niet alleen de pijn moet opgelost worden, maar ook het trauma dat er de oorzaak van was. Hier een voorbeeld.

De meeste fobieën kun je verklaren vanuit vorige levens. De doodsangst van toen is nu een fobie.

Eeuwen geleden was angst voor muizen en ratten logisch. Zij brachten immers de pest. In warmere streken zullen er heel wat mensen overleden zijn door giftige spinnen. Als je je in een vorig leven moest verstoppen omdat je gevaar liep (oorlog, vervolging, heksenjacht) dan kan het nu doodeng zijn om zomaar midden over een plein te lopen. En je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn begraven, terwijl ze niet echt dood waren. Wakker worden uit een coma of bewusteloosheid, en dan beseffen dat je al begraven bent. Dat verklaart angst voor kleine ruimtes zoals liften. Je wordt er direct weer benauwd van!

 

 

8 Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Bij pijn ga je natuurlijk eerst naar de huisarts. Is er geen logische oorzaak te vinden dan kan het energetisch zijn. Dan kun je kijken of je er zelf wat aan kunt doen.
 • Zie de pijn als een warme/koude/zware/harde plek. Geef het in gedachten een kleur en probeer of je de plek een beetje kunt verplaatsen. Als dat lukt kun je ook proberen de pijnlijke plek helemaal naar buiten te verplaatsen. Vergeet niet hem dan ook in de grond te laten wegzakken.
 • Meestal wil je pijn niet voelen. Daarom ga je met je aandacht van de pijnlijke plek weg. Je probeert het te negeren. Maar zie je lichaam eens als een kind. Heeft je kind pijn, dan geef je het toch juist aandacht en troost? Geef ook je lichaam aandacht en troost. Wrijf liefdevol over de pijnlijke plek in plaats van erop te mopperen.
 • Ga eens met je aandacht naar de pijn toe, voel het. Vraag je lichaam in gedachten wat de pijn je wil zeggen. En kijk dan eens welke gedachten er in je opkomen.
 • Voelt het heet? Stel je voor dat je die plek afkoelt met koud water. Voelt het koud? Visualiseer warm water.
 • Wees creatief!
 • "Dat rotbeen doet weer pijn"... Ik zou ook pijn gaan doen als ik jouw been was en je moppert alleen maar. Wees dankbaar voor wat je lichaam voor je doet. Hier een mooie oefening.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen de oorspronkelijke inprenting bewust te worden. En te ontkrachten. We vervangen hem door een betere inprenting.
 • Ik help je de situatie te herinneren waarin je toen zat. Meestal een traumatische. Dat lossen we op.
 • Ik kan kijken of je klacht een oorzaak heeft in het verleden. Of in een vorig leven.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Ik help je inzicht te krijgen in jezelf, in emotionele of mentale dingetjes waar je last van hebt.
 • En ook dat lossen we op.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Één consult is meestal genoeg.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.

 

Meer lezen?

Inspiratiemails: Je verleden & je Onderbewuste


 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven