praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Als oefeningen om te aarden niet werken, dan is daar een reden voor

Gronden of aarden is belangrijk.

Aarden of gronden is erg belangrijk. Als je goed gegrond bent zit je beter in je vel. Maar ook bij lichamelijke of emotionele klachten is gronden belangrijk. Ik begin een behandeling altijd met gronden. Je kunt alleen oude troep loslaten als je gegrond bent, anders blijft het bij je hangen. Vaak is na goed gronden al de helft van het probleem opgelost. het intenet staat vol grondingsoefeningen, maar vaak werken die oefeningen niet goed. Hoe komt dat, en hoe kun je wél goed gronden?

Wat zijn de gevolgen van een slechte gronding?

Als je niet goed gegrond bent is je energiesysteem verstoord. Die verstoring heeft gevolgen: Koude voeten, stress, boze buien, machteloosheid, angsten, onrust, slecht slapen en allerlei andere klachten kunnen het gevolg zijn van een slechte gronding. Zelfvertrouwen hebben is ook lastig als je niet goed gegrond bent. Hoe kun je stevig in je schoenen staan, als je niet voelt dat je voeten hebt? Sommige mensen zitten maar half in hun lijf. Als je energetisch niet in je buik zit, dan wordt het ook lastig om zwanger te worden.

Er zijn 5 manieren om te gronden. 5 Niveaus.

Dus er zijn 5 verschillende manieren waarop je slecht gegrond kunt zijn. MET het lichaam, IN het lichaam, met het basis-chakra, met het energieveld, en met het bewustzijn. Als in 1 van deze 5 een verstoring zit, dan wordt dat meestal wel opgevangen door de andere manieren. Als je op verschillende niveaus slecht gegrond bent is het beter voor al die methoden oefeningen te doen.

Aarden lukt alleen, als je de goede oefening voor het goede grondingsniveau doet.

het heeft geen zin om oefeningen te doen om je basis-chakra te gronden, als die al gegrond was. Wortels uit je voeten laten groeien heeft geen zin als je alleen in je hoofd zit, en niet in je lijf. Lees hier meer over de 5 manieren om te gronden.

Werken de oefeningen om te aarden niet goed genoeg? Dan is er iets anders aan de hand

Als er ergens iets niet goed werkt, dan heeft dat een oorzaak. Ook bij gronding. Die oorzaak moet ook worden opgelost. Die oorzaak kan lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel zijn. Of door een trauma uit een eerdere incarnatie. Ik kom het regelmatig tegen. Bv als je rug gebroken is in een eerder leven, dan kan op die plek nu nog een blokkade zitten. Je hebt een nieuw lichaam, maar voelt nog dezelfde pijn. Door de blokkade stroomt de energie niet meer goed naar je onderlijf.

Dan helpen grondingsoefeningen niet. Dan moet je eerst dat trauma oplossen.

Een klant na een consult:

Jackelien, jij kunt echt toveren! Ik heb ineens weer benen!

7 Tips om te gronden

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Gronden MET je lichaam: Gewoon met je blote voeten op de grond staan, liefst op zand op gras. Tuinieren is ook goed. Graven en harken. Met je kinderen in het gras, in de zandbak of gewoon op de vloer liggen. Of met je hond.
 • Een goede grondingsoefening om IN je lichaam te komen is de tomatensoep-visualisatie.
 • Je kunt je kind helpen gronden met de yoghurtmassage. Die werkt op de eerste drie niveaus.
 • Het basis-chakra kun je zo gronden: Ga op de vloer zitten, de armen om de knieën, en til de voeten van de vloer. Je balanceert dan op het heiligbeen. Het helpt ook je gedachten tot rust te brengen. Gaat vanzelf.
 • De aura gronden is lastiger. Dan moet je eerst weten waar die zit.
 • Het bewustzijn kun je gronden door het met je lichaam te verbinden. 
 • Wil je wel hier aanwezig zijn? Heb je wel een doel? Waar wil jij je voor inzetten, wat wil je bijdragen? Dat weet je best. Zet je teleurstelling en vermoeidheid overboord en ga wat leuks doen!
 • Gronden bij stress: Honden kunnen met hun staart kwispelen en raken zo hun spanningen rond de ruggengraat kwijt. Wij hebben helaas geen staart en moeten het anders doen. Ga met je aandacht langs de ruggengraat omlaag, van je nek tot aan je heiligbeen. Laat van daar uit een dikke zware ketting de grond in zakken, volg hem met je aandacht heel diep de aarde in, en maak daar een groot anker aan je ketting vast. Dit anker is nu je bliksemafleider. Alle stress en spanning stroomt langs je ruggengraat en langs je ketting naar het anker.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

Ik merk dat het gronden aanslaat, hij is rustiger zonder zwaarte. Hij doet nu al meer dingen uit zichzelf: huiswerk, een boek lezen, de schuurdeur achter zich op slot doen: eerst moesten we dat hem elke dag weer vertellen, nu komt het uit hem zelf. Al een hele verbetering wat ook hier meer rust geeft. De yoghurt-massage 's avonds vind hij hartstikke fijn, er is ook geen kans dat we dat vergeten, hij vraagt er zelf wel om!

Hoe kan ik helpen gronden?

 • Ik kan je nog betere grondingsoefeningen leren, maar die hebben wat meer uitleg en begeleiding nodig. Daarvoor moet je even een afspraak maken.
 • Ik kan je leren gronden op alle niveaus tegelijk.
 • Er is een reden waarom je niet goed gegrond bent. Die reden kunnen we vinden en op lossen.
 • Is je kind niet goed geaard? Ik kan je kind via een foto op afstand behandelen zodat hij/zij beter gegrond is.
 • Ik kan je helpen gronden in noodsituaties zoals examens of sollicitaties.
 • Je krijgt de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Inspiratie en Tips: Energie & je Energieveld

Nieuwste artikelen:

Leuke, helpende inspiratiemails trouwens. Die tomatensoep leek me ècht te helpen met aarden. En met mijn humeur. 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven