praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Dubbel trauma: Twee keer dezelfde ellende

Dubbel trauma: twee keer hetzelfde trauma meemaken. In verschillende levens, meestal.

Een dubbel trauma is dus iets heel anders dan 'meerdere trauma's'. Bij een dubbel trauma gaat het om twee keer hetzelfde thema. Bij sommige thema's is dat niet zo vreemd. Dat zijn gewoon dingen die veel voorkomen. Dodelijke bevallingen, verlaten worden, een geliefde verliezen. Dat gebeurde aan de lopende band. Maar soms is het heel opvallend: Twee keer de rug gebroken, op dezelfde plek. Of twee keer totaal overgeleverd zijn aan een agressieve, bezitterige man.

Bij een dubbel trauma is het probleem pas opgelost, als beide trauma's zijn opgelost.

Op een goede manier. In de goede volgorde. Bovendien is er een link tussen die twee trauma's. Die moet ook genoemd, herkend en ontstoord zijn. Als het eerste trauma ontstoord is, dan kun je ánders in het tweede trauma staan. En dan gaan we die ook oplossen natuurlijk.

 

Een verslag van een trauma-consult: Een driedubbel trauma

Ik heb al heel wat therapieën gehad. Maar ik heb nog steeds angst voor artsen en ziekenhuizen. En dat komt waarschijnlijk door een operatie, toen ik 4 was. Ik had staan krijsen tot ik geen adem meer had, toen mijn moeder weg ging. Waarschijnlijk is het verlatingsangst.

Dit klinkt logisch. Maar waarom is het dan niet al lang opgelost, na al die therapieën?

Ik legde mijn handen op haar schouders en ik zag haar staan, in haar bedje, toen moeder weg ging. Ze was panisch. Dat ziekenhuis was niet de oorzaak van haar trauma. Ze hád toen al een trauma. Ik keek waar die angst vandaan kwam, en ik kreeg onsamenhangende beelden. Een martelkamer, en een bevalling.

Langzaam werd duidelijk wat er gebeurd was. Het waren twee verschillende incarmaties.

Eerst woonde ze alleen, buiten het dorp. Ze was misbruikt, en zwanger. Toen werd ze beschuldigd van hekserij. Ze werd gemarteld. Ze zeiden dat ze zwanger was van de duivel. Haar kind moest gedood worden. Mannen met allerlei gereedschap beschadigden haar lichaam. En dat ging door, tot ze stierf.

In een ander leven was ze zwanger, maar het kind kwam maar niet. Toen de bevalling eindelijk begon, was het kind al veel te groot. Ze zou dit niet overleven. Er kwam een arts. Die wilde haar kind er uit halen. Met een roestig mes, en tangen. Deze arts triggerde haar trauma van de marteling, in het leven daarvóór. Helemaal overstuur schreeuwde ze, dat de arts haar met rust moest laten. Maar dat deed hij niet. Zij stierf tijdens deze middeleeuwse keizersnee.

Toen ze in het huidige leven geopereerd moest worden, zaten daar al twee trauma’s onder.

Ze was al panisch. En toen begonnen artsen en verpleegsters van alles te doen. Temperatuur meten, en allerlei andere onderzoeken. Er werd niets uitgelegd. Deden ze niet in die tijd. Het moest gewoon. Het ging dus niet om verlatingsangst. Het ging om ongewenst gedoe aan haar lichaam. Dat herinnerde haar aan de marteling. En de keizersnede.

 

 

Dit is een duidelijk verhaal. Het verklaart haar angsten volledig. Dus toen gingen we deze drie trauma's oplossen.

Eerst het eerste trauma. De marteling. Dat werd met een visualisatie ontladen. Ze gaf zich aan de marteling over en stierf vredig. Daarna de bevalling. Ze visualiseerde dat ze er stiekem vandoor ging. Geen artsen in de buurt. Want ze voelde dat dat was, wat ze nodig had. Gewoon de natuur zijn gang laten gaan. Ze stierf vredig, samen met haar kindje.

Daarna visualiseerden we dat ze als 4-jarige de operatie zou krijgen. Met een goede uitleg van de verpleegsters voelde ze daar helemaal geen angst meer bij. Ze was zelfs helemaal emotioneel, toen ze zag dat alle mensen in het ziekenhuis zo vriendelijk waren. En dat ze allemaal klaar stonden, helemaal voor haar.

 

Ook een beetje hulp nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost. Eén consult is meestal genoeg.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven