praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Dat dóé je toch niet?!?

Gedraag je je zoals het hoort, of kun je weer spontaan en origineel zijn?

We leren als kind al, om emoties en spontaniteit te onderdrukken. Want anders ben je druk, raar, lastig of onfatsoenlijk.We zijn allemaal goed opgevoed, we weten precies hoe we ons horen te gedragen. Maar vaak betekent dat, dan je niet jezelf bent. Je past je aan, aan wat er van je verwacht wordt. Kun je dan nu zomaar weer spontaan zijn? Extravagant, artistiek, excentriek, origineel, leuk, blij, bijzonder? Hoe kun je weer spontaan en origineel zijn?

 

Van aanpassen wordt je ongelukkig

Ken je dat? Als je heel erg haast hebt, en iemand is een langdradig verhaal aan het vertellen... En je blijft geduldig en vriendelijk, maar van binnen begin je steeds ongeduldiger te worden... En je wilt zeggen dat je weg moet. Dat je haast hebt. En het verhaal gaat nog steeds nergens over, maar je krijgt er geen woord tussen... Dus van buiten blijf je rustig en fatsoenlijk, maar van binnen sta je stijf van de irritatie en ongeduld. En je voelt je gevangen. Je wilt ontsnappen. Je wilt weg. Maar van buiten blijf je kalm. Totdat je het gevoel krijgt dat je straks ontploft!


Je wilt niet onfatsoenlijk zijn, maar juist daarom voel je je gevangen in het gesprek.

Wat je dan voelt is machteloosheid. Jouw fatsoenlijkheid dwingt je, iets te doen wat je niet wilt. Je onderdrukt je eigen emoties, en past je aan aan de ander. Doen we dat eigenlijk niet heel vaak? Alsof die ander belangrijker is dan wij zelf? We willen die ander niet de indruk geven, dat we ongeduldig zijn. Maar we zijn het wel! Eigenlijk zouden we willen schreeuwen: “Houd je kop nou eens!”, maar dat doen we natuurlijk niet. Want we blijven fatsoenlijk.

Ander voorbeeld:

De zon schijnt. Iemand lacht naar je, en je bent helemaal blij. En dan begint de buurvrouw tegen je aan te klagen over haar eksterogen… Je onderdrukt je dans-neigingen. Je houdt je gezicht in de plooi. Je zegt begripvol: “Ach wat vervelend”. Waarna zij begint over haar andere kwaaltjes. En jij denkt: “Hoe kom ik hier weg?” Want je gedrag past niet bij je gevoel.

We leren als kind al, om emoties en je spontaniteit te onderdrukken.

Je moet je ‘fatsoenlijk’ gedragen. Zo, als men dat van je verwacht. Hebben we eigenlijk wel een keuze? Want als je 5 bent wil je niet stout zijn. Dus doe je wat mamma wil. Als je 8 bent wil je niet vervelend zijn. Dus doe je wat pappa wil. En als je 14 bent wil je geen buitenbeentje zijn. Dus gedraag je je zoals je vriendengroep van je verwacht.

En als je 30 bent wil je geen doorsnee-mens zijn. Maar heb je dan nog een keuze?

Kun je dan zomaar weer spontaan zijn? Extravagant, artistiek, excentriek, origineel, leuk, blij, bijzonder?

Het is net alsof je uit twee personen bestaat. Dat noemen we deelpersoonlijkheden.

De spontane, bijzondere kant mocht er nooit zijn. Die heb je jarenlang onderdrukt. Alsof je dat innerlijke kind hebt opgesloten in de kelder van je bewustzijn. Die mag er niet uit komen. Want dan ben je druk. Of raar, lastig, onfatsoenlijk. Wat zullen ze wel niet van je denken… De andere kant, de fatsoenlijke deelpersoonlijkheid, is het allemaal in zijn/haar eentje gaan doen. Volgens de regels. Netjes. Beschaafd. Saai.

Dat kan niet lang goed gaan.

Dat kind in de kelder heeft ook behoefte aan liefde en waardering. Hij/zij wil er óók mogen zijn. Daarom voel je diep van binnen (in de kelder van je bewustzijn) dat je iets mist. Je voelt diep van binnen verdriet. Of boosheid. Je hebt het gevoel dat je niet echt jezelf kunt zijn. Hoe langer je dat deel blijft onderdrukken, hoe erger het wordt.

Iedereen heeft verschillende kanten.

Iedereen heeft sterke deelpersoonlijkheden die altijd op de voorgrond staan, en onderdrukte (gevoelige, spontane, kwetsbare, originele, angstige, enz) deelpersoonlijkheden waarvan je zelf denkt dat ze negatief zijn. Omdat ze donker aanvoelen. Maar eigenlijk is het gewoon een verdrietig of boos innerlijk kind. Een heel leuk kind!

Als je dat deel van jezelf kunt bevrijden uit de kelder, dan ben jij weer heel.

 

7 Tips om je vrijer te voelen

Wat kun je zelf doen om je vrijer te voelen?

 • Probeer je te herinneren hoe je was als kind. Wat vond je leuk? Waar werd je blij van? Ga dat weer doen! Liggen in een weiland? Tekenen? Belletje trekken? Mag best.
 • Als je diep in jezelf verdriet voelt, wees dan lief voor jezelf, troost jezelf. Geef meer aandacht  aan het kind in jezelf.
 • Ben je diep van binnen boos? Vertel het kind in jezelf dan éérst dat het gelijk heeft. Je mag boos zijn. Vraag je dan eens af waaróm je boos bent, of op wie. Diep van binnen weet je het dus je hoeft alleen maar te luisteren naar jezelf. En zorg dan dat het probleem wordt opgelost.
 • Doe je niet wat je wilt doen? Wat wil je dan? Luieren? Ga luieren! Wil je gek doen? Ga gek doen! Wil je schreeuwen? Ga naar het bos of de zee, en schreeuw alle frustratie eruit!
 • Kun je niet doen wat je diep van binnen voelt dat je nodig hebt? Doe dat dan in gedachten. Stel je voor dat je op een tropisch eiland in een hangmat ligt te luieren. En voel hoe je ontspant. Stel je voor dat je midden in het dorp gek doet, schreeuwt, alles doet wat niet mocht. En voel ook hoe bevrijdend dat werkt!
 • Veel mensen zijn niet helemaal zichzelf, maar blijven steken in hun overheersende deelpersoonlijkheid. Dan ben je dus niet jezelf, dan ben je "wat je geworden bent". Het zal heel bevrijdend zijn om je uit je overheersende deelpersoonlijkheid los te maken.
 • Beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen ontdekken waarom je diep van binnen boos, angstig of verdrietig bent.
 • Ik kan je helpen je onderdrukte delen op een goede manier tot hun recht te laten komen.
 • Ik kan je helpen verschillende deelpersonen beter op elkaar af te stemmen.
 • Ik kan je helpen de overheersende deelpersoonlijkheid kleiner te laten worden, zodat jij zelf weer in je centrum staat en de controle hebt.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven