praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Trauma oplossen: Je kunt het verleden herschrijven

Trauma's kun je oplossen door je herinnering eraan te veranderen in je onderbewuste.

Het verleden kun je niet veranderen. Of toch wel? Wat gebeurd is, dat is gebeurd. Maar het probleem is niet de gebeurtenis zelf. Het probleem is jouw emoties en gedachten erover. Of eigenlijk zit het probleem nog wat dieper: Een gevoel van onrechtvaardigheid, of machteloosheid, of er is een behoefte aan troost of erkenning die nooit vervuld was. Met visualisatie kun je dit allemaal oplossen, op verschillende niveaus van je bewustzijn. De herinnering wordt herschreven, en dan is de lading er af.

 

Een trauma kan je leven flink beïnvloeden.

De emoties die je hebt bij iets dat gebeurd is, kunnen op onverwachte momenten ineens weer opvlammen. Of ze blijven altijd onder de oppervlakte broeien. De gedachten die je hebt of had bij dat trauma, kunnen je in hun greep houden. Conclusies die je toen getrokken hebt (over mensen of over jezelf) zitten nu nog onwrikbaar in je onderbewuste.
 

Ben je boos over wat er vroeger gebeurd is? Dat is moeilijk los te laten.

Als je de boosheid los laat, komt dan het verdriet terug? Of de angst? Of is het dan net alsof je het allemaal niet meer erg vindt? Alsof het allemaal wel okee was? Want dat is het niet. Maar wat wil je dan? Wil je gewoon boos blijven? Of wil je dat de daders gestraft worden? Of dat het niet gebeurd zou zijn? Wil je het vergeten? Of wil je dat het je niet meer beïnvloedt?

Het probleem is niet de gebeurtenis zelf. Het probleem is jouw emoties en gedachten erover.

Want die houden het trauma in stand. Dus moet je die emoties verwerken. Je gedachten ombuigen. Zeggen ze. Maar die emoties en gedachten komen van veel dieper. Daar zit een behoefte aan gerechtigheid (of om erkend, gezien, gerespecteerd, geliefd te worden). Je kunt niet zomaar de knop omzetten, en iedereen vergeven. Dat voelt als verraad aan jezelf. Dus blijf je boos en verdrietig, omdat het verleden niet veranderd kan worden.

Want wat is het verleden anders, dan jouw herinnering ervan?

Mijn praktijk is zo succesvol omdat ik een manier heb gevonden, om het verleden te veranderen. Ik werk op verschillende niveaus tegelijk. Een trauma veroorzaakt blokkades in het energieveld. Die worden opgelost. De gedachten worden herzien (‘in een ander licht bezien’), en emoties worden opgelost. De behoeften die vanuit het onderbewuste blijven vragen om aandacht, worden vervuld. Want dat is de enige manier om behoeften op te lossen. En dan kan het verleden worden veranderd. Nou ja, niet de feiten veranderen. De herinnering eraan wordt anders. Alsof het wel gebeurd is, maar dan anders en niet problematisch. En dat voel je in alle lagen van je bewustzijn.

Wel heftig. Maar toch wel mooi dat je het zo kunt omtoveren.

Niet alleen die ene gebeurtenis wordt veranderd, maar ook alles wat daarna gebeurde voelt anders aan.

Soms heeft dat zo’n bevrijdend effect dat het voelt alsof je eindelijk jezelf kunt zijn. Lees hier een voorbeeld uit de praktijk.

Ik vond het fantastisch hoe ik met jouw visualisaties mijn verleden kan herschrijven. Dat voelt voor mij veel positiever dan sommige reguliere therapeuten die me mijn verleden tot in den treure laten herbeleven.

8 Tips als je een trauma hebt

Inzichten waar je iets aan hebt als je een trauma hebt

 • Waarom heeft de één veel meer last van iets uit het verleden dan de ander? Omdat niet de feiten, maar je herinnering eraan bepalend is. En die herinnering wordt gekleurd, door je eigen emoties erover. Broers en zussen kunnen heel verschillende herinneringen hebben, over dezelfde gebeurtenis. En dus heeft de één er meer last van dan de ander.
 • Realiseer je dat jouw herinnering niet de herinnering van een volwassene is, maar van het kind dat je toen was. Een 4-jarige of een 7-jarige ziet de dingen niet zo objectief. Dus jouw herinnering is misschien helemaal niet objectief.  Als je eraan terugdenkt voel je je weer datzelfde kind. Met dezelfde emoties en gedachten als tóén. Stap daar eens uit. Kijk ernaar als de volwassene die je nu bent. Misschien vallen de stukjes dan op hun plek, en valt de lading van de herinnering af.
 • Voorbeeld: Weet je nog die keer in het pretpark toen je viel en een bloedneus had? Je moeder zei dat het wel meeviel. Maar in jouw ogen gutste het bloed eruit. Het blééf maar bloeden. Je viel bijna flauw. Je ouders zeiden dat het je eigen schuld was. En die hele dag was een ramp. En je wilde nooooit meer naar een pretpark. Misschien herinneren je ouders zich de bloedneus helemaal niet. Want het stelde niets voor. Het was heel snel weer over. Of misschien herinneren je ouders zich de bloedneus wel Want je krijste de vogels uit de bomen. En je was zo boos dat ze zich schaamden voor jouw gedrag.
 • Bovenstaande kun je gebruiken om jouw herinnering aan te passen: Het viel wel mee, maar ik was erg geschrokken. Of: Ik wilde getroost worden, maar liet dat zelf niet toe door zo boos te doen. Of: Ik had een bloedneus, en ik kreeg nog op donder ook! Jij mag kiezen. Welke herinnering wil je meenemen, de rest van je leven?
 • Kinderen onthouden vaak alleen de negatieve dingen. Stel dat je altijd een koekje kreeg als je daarom vroeg. Alleen die ene keer zei  je moeder: “Nu niet want we gaan zo eten”. Dan kun je als kind onthouden hebben, dat je nooit een koekje kreeg, dat niemand je lief vond, en dat je nooit om iets moet vragen want je krijgt het toch nooit.
 • Sommige gebeurtenissen zijn niet echt. Stel je bent een kleuter. Je zit met je blokken te spelen. Je moeder praat met de buurvrouw. Over iets verschrikkelijks dat er is gebeurd, drie straten verderop. Je begrijpt maar half waar het over gaat. Maar je kleuterbrein vertaalt de woorden naar beelden. En die beelden heb je dan gezien. Dat kan later naar boven komen, als iets dat jou is overkomen. Want je hebt het gezien.
 • Sta er dus even bij stil: Wat gebeurt er als je een film voor volwassenen kijkt (of het journaal), en je kind komt naar beneden omdat het niet kan slapen. Jij vergeet de tv. Maar je kind ziet wel beelden, die kunnen blijven spoken. Ook als je kind alleen maar agressieve woorden hoort. Of enge geluiden. Hij ziet er beelden bij. Hij kan nachtmerries krijgen, van wat hij in feite zelf bedacht heeft.
 • Heb je last van dingen uit het verleden, en heb je daar een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Een trauma is een foutje in het verwerkingsproces van de gebeurtenis. We gaan kijken waar dat foutje precies zit. En dat gaan we oplossen met een gerichte visualisatie.
 • Ik help je de gebeurtenis te zien vanuit een ander perspectief. Daardoor gaat de lading er af.
 • Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je je innerlijke kind te troosten, kalmeren, begeleiden.
 • Sommige trauma's kun je alleen ontstoren door de herinnering te veranderen.
 • Het trauma heeft gevolgen op verschillende gebieden. Gaan we allemaal oplossen als daar tijd voor is.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld schoon gemaakt, oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • We gaan het eerst mentaal helder krijgen, dan de storende kern van het trauma oplossen, dan de traumatische gebeurtenis vanuit een ander perspectief zien. En als er tijd over is: de gevolgen van het trauma uitgummen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Inspiratie en Tips: Je verleden & je Onderbewuste

Nieuwste artikelen:

 

 

Heel mooi stuk en erg goeie tips!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven