praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Energie & je Energieveld

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over energie en je energieveld

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Help jezelf (en je huisdieren) met kleurentherapie: groen licht mag altijd.

Kleurentherapie is een vorm van energetische behandeling. In de reguliere geneeskunde wordt het fototherapie of lichttherapie genoemd, en daar wordt het ingezet bij winterdepressie, bij eczeem, en bij baby’s met geelzucht. In de complementaire zorg is de helende werking van licht al veel langer bekend, en wordt kleurentherapie ook veel breder gebruikt. Wit licht helpt tegen winterdepressie. Groen licht helpt bij benauwdheid. Hoe kun je zelf aan de slag met kleurentherapie?

Energetische smetvrees

Ben je hoogsensitief, en heb je smetvrees? Waarschijnlijk is dat geen ‘gewone’ smetvrees, maar energetische smetvrees. Je bent niet bang voor vuil of besmetting, maar je voelt energetische vervuilingen aan. Het is gewoon een bijverschijnsel van je hoogsensitiviteit. Hoogsensitieve mensen hebben een relatief zuivere energie. Alles wat minder zuiver is, voelt vies. Je wilt alle energetische sporen vermijden, of wegpoetsen. In dit artikel leg ik uit wat er aan de hand is en wat je er aan kunt doen.

Pas als je emoties tot rust zijn gekomen kom je bij je gevoel.

Emoties en gevoelens zijn heel verschillende dingen. Gevoelens brengen rust, emoties geven onrust. Emoties ontstaan in het reptielenbrein, het oudste gedeelte van de hersenen. Gevoelens ontstaan in het limbische systeem van de hersenen. Je emoties komen in het lichaam via de onderste chakra's, gevoelens via het hartchakra. Emoties raken je ego of innerlijk kind, gevoelens raken je ziel. Emoties trekken je uit balans. Gevoelens  helpen je om helemaal te zijn wie en waar je bent. Gevoelens zijn altijd harmonieus. Hoe kom je uit die rollercoaster van emoties, en terug naar gevoel?

Als iedereen energievelden zou zien... Dan zag de wereld er heel anders uit.

Als je aura's ziet, zie je direct wat er aan de hand is. Kijk eens naar de plaatjes van de aura's bij dit artikel. Drie keer dezelfde vrouw, drie keer steekt ze haar duim omhoog. "Alles oké." Maar de kleuren van de aura zijn op de verschillende foto's anders. En ook al heb je nooit aura's gezien, je voelt direct aan hoe deze vrouw zich voelt. Raad maar. Als je met je muis op de foto gaat staan, zie je de uitleg.
Als iedereen energievelden zou zien... Dan zag de wereld er heel anders uit.

Een blokkade is een verstopping in het energieveld.

Een blokkade is een verstopping in het energieveld. Vaak heeft dat een emotionele oorzaak. Een brok in de keel is ook een blokkade. Maar die is meestal weer snel weg. Een blokkade in een acupunt geeft jeuk. Als er een blokkade in een meridiaan zit, geeft dat pijn en stijfheid. Een blokkade in een chakra is een groot probleem. Chakra's maken een verbinding tussen het lichaam en het emotionele veld van de aura. Als een chakra verstopt zit kan dat lichamelijke én emotionele klachten geven. Wat is een blokkade? Hoe kom je eraan? Hoe kom je er vanaf?

Als oefeningen om te aarden niet werken, dan is daar een reden voor

Aarden of gronden is erg belangrijk. Als je goed gegrond bent zit je beter in je vel. Maar ook bij lichamelijke of emotionele klachten is gronden belangrijk. Ik begin een behandeling altijd met gronden. Je kunt alleen oude troep loslaten als je gegrond bent, anders blijft het bij je hangen. Vaak is na goed gronden al de helft van het probleem opgelost. het intenet staat vol grondingsoefeningen, maar vaak werken die oefeningen niet goed. Hoe komt dat, en hoe kun je wél goed gronden?

 

Examenvrees, sollicitatie-angst of podiumvrees? Goed gronden!

Je kunt het wel. Je weet dat je het kunt. Het lukt alleen niet, door de stress. Angst blokkeert je. Als dat een keer gebeurd is, dan ben je bang dat het weer gebeurt. De angst voor examenvrees maakt het alleen maar erger. Hetzelfde geldt voor sollicitatievrees, podiumangst of moeilijke gesprekken. Zie je er erg tegenop dan gaat het mis, door de zenuwen. Want bij angst blokkeert het denken. Wat kun je daar aan doen?

Je energieveld is een stress-magneet

Mensen, dieren, en alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen. dat energieveld bestaat uit verschillende lagen. Één van die lagen is het elektro-magnetische veld. Dat veld werkt als een magneet. Hier blijft alles in plakken, wat je onderbewuste bezig houdt. Dat zijn vaak de dingen die je zelf juist wilt loslaten. Je trekt als een magneet situaties en energieën aan. Welke dat zijn hangt van je eigen ‘programmering’ af. Maar als je stress hebt, dan blijft die stress in je aura plakken. Hoe raak je dat kwijt?

Hoe kun je jezelf beschermen tegen negatieve energie van anderen?

Sommige mensen zijn altijd negatief. Met hun kritiek, geklaag en gezeur. Sommigen praten alleen maar over zichzelf. Sommigen maken steeds weer kleinerende, seksistische of racistische opmerkingen. Sommige mensen hebben negatieve energie... Die mensen zou je het liefst uit de weg gaan. Maar als zo iemand nou net je schoonvader is, of je puberdochter, je leidinggevende of je directe collega? Tsja, dan móét je er wel mee omgaan. Maar hoe? Hoe zorg je dat hun negatieve energie niet bij je binnenkomt?

Energiegebrek door een blokkade in het energieveld

Zonder energie werkt niks. Je stofzuiger doet het niet, als de stekker niet in het stopcontact zit. Ook het lichaam heeft energie nodig. Alle organen. En alle functies, zoals denken, voelen en genezen. Dat zijn functies, ze kosten energie. Het energieveld zorgt ervoor dat alles genoeg energie krijgt. Dat energieveld bestaat uit acupunten, meridianen, chakra’s en auralagen. De energie moet daarin vrij kunnen stromen. Zit er een blokkade in het energieveld, dan werken functies en organen niet meer goed. Hoe los je dat op?

De lente is de ideale tijd om je zelfvertrouwen te laten groeien.

Het is weer lente! Bomen en struiken krijgen weer blaadjes. De bladknoppen zwellen op, en gaan open. En hoppa: een hele tak met nieuwe blaadjes rolt er uit. Ook bloemen springen tevoorschijn. Uit een knopje waarvan je niet zou geloven, dat ze er in gepast hebben. Uit een zaadje kruipt een wortel. En een stengeltje. Met eerst twee blaadjes. Maar al snel meer… Je kunt je niet voorstellen dat dat allemaal in dat zaadje verborgen zat.

Grondings-oefening met tomatensoep

Tomatensoep is geweldig! Tomatensoep helpt je tot rust te komen. Je kunt makkelijker spanning loslaten. En emoties. En gedachten. Tomatensoep helpt tegen stress. Het helpt je om beter in je vel te zitten. Het gepieker stopt. Je slaapt er beter door! En in sommige gevallen* helpt tomatensoep om zwanger te worden. En te blijven, 9 maanden lang.
En het mooiste is: Om van deze voordelen te genieten hoef je de tomatensoep niet eens te eten! Maar laat ik bij het begin beginnen: Gronden. 

Jij kiest waar je aandacht aan geeft. Positief of negatief. Wat laat jij groeien?

Ergens, tussen al die herrie in je hoofd, kun je het stil maken. Net zoals je een stukje van een plank leeg kunt maken, in een kast vol troep. Gewoon. Door even alle troep aan de kant te schuiven. Zo kun je ook in je hart een beetje blijheid of vrede vinden, tussen alle zorgen. Je bent nooit 100% verdrietig of ongelukkig. Geef aandacht aan die andere 10% of 20% die wél goed voelt, en laat het groeien! Want aandacht is energie, alles wat aandacht krijgt, groeit!

Hoe ziet je aura (energieveld) eruit?

Je straalt energie uit. Je kunt je energieveld voelen. Maar omdat het er altijd is, voelt het zo normaal, dat het niet meer opvalt. Je hartslag voel je ook niet meer. Tenzij er iets bijzonders aan de hand is. Of tenzij je erop let. Als ik jou op de rug tik, dan voel je dat met je lichaam. Maar als ik achter je ga staan zonder je aan te raken, dan kun je mij voelen in je aura. Sommigen zijn gevoeliger dan anderen. Net zoals sommigen scherper zien, of beter horen dan anderen. Wat is een aura en wat is er in te zien?

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven