praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Hoe hoog is jouw irritatie-quotient?

Irriteer jij mij of irriteer ik mijzelf?

“Ik heb een erg hoge irritatie-quotient” zei mijn broer dertig jaar geleden. Ik keek toen net zo vragend als jij nu, waarschijnlijk. Waarop hij uitlegde: “Ik kan mij erg goed irriteren”. Schitterend. Meestal vindt ‘men’ dat de ander irriteert. De mug. Het stoplicht. De snelheidscontrole. Maar NIEMAND kan jou boos maken. Of blij of verdrietig. Dat doe je namelijk helemaal zelf. En niemand kan jou irriteren. De irritatie ontstaat in jou. En jij laat dat gebeuren. Of niet.
 

Er zijn gradaties. Voorbeeld: De mug.

Zit er een mug in je slaapkamer te zoemen? Dan zul je eerst irritatie voelen. Dan gebeurt er verder nog niets. De irritatie kan overgaan in ergeren. Dan gaat het je denken beheersen. En tenslotte kan de ergernis overgaan in boosheid. Dan ga je ook handelen. Je draait je boos om. Je propt je kussen in je oor. Je doet het licht aan, en jaagt de mug met een krant achterna. Vastberaden om een eind te maken aan dat gezoem. Waarna je partner haar irritatie over je gezucht, voelt omslaan in ergernis, over al die drukte midden in de nacht.

De tweede nacht ben je direct boos, als je weer gezoem hoort.

Meestal word je gevoelig, voor datgene waar je je aan ergert. Erger je je aan muggen? Dan hoor je ze al, in de slaapkamer van de buren. Je irritatie-quotient wordt zogezegd steeds hoger, op bepaalde onderwerpen. Alsof het een allergie wordt. Je verwacht het al van tevoren… En wat je verwacht dat zie je ook. Is je eenmaal opgevallen, dat je schoonouders een irritant trekje hebben? Dan zie je dat irritante trekje steeds vaker. Vindt je dat je partner je niet genoeg helpt? Als je je daar aan begint te ergeren, dan krijg je daar dagelijks het bewijs van. Er valt elke dag wel wat te ergeren. Steeds meer zelfs.

In een relatie is vaak irritatie over kleine dingen. Terwijl de echte ergernis veel dieper zit. Maar die wil je niet voelen. 

Omdat er een behoefte is, waar niet aan voldaan wordt. Dat wil je niet voelen. Want dat gaat heel diep. Hij irriteert zich aan haar continue geklets. Maar eigenlijk ergert hij zich, omdat ze nooit wil vrijen. Dat geeft hem het gevoel, dat hij niet belangrijk is voor haar. Zij vind zijn rondslingerende sokken zo irritant. Maar de echte ergernis gaat over het niet krijgen van genoeg aandacht. De irritatie schept afstand. Voor je het weet leef je totaal langs elkaar heen. Omdat je niet praat, over waar het echt over gaat. Als je dan gaat kijken wáár je je aan irriteert, dan kom je echt niet dichter bij een oplossing.

Het is veel zinvoller om eerst te erkennen dat het JOUW irritatie is. Dat jij een behoefte hebt waar niet aan wordt voldaan.

Hallo Jackelien,
Het is nu ongeveer 2 maanden geleden dat ik een consult bij je had. Het is wonderbaarlijk, er is echt veel veranderd en zeker ook verbeterd hier in huis. Met mij en ook met mijn man. Daar ben ik heel blij om!
Af en toe doe ik de visualisatie of ik gebruik de supertip zoals je mij hebt geleerd en het helpt echt!
Ik wil je dan ook nog een keer hartelijk bedanken voor je hulp!

   

11 Tips om je minder te irriteren

Wat kun je zelf doen tegen irritatie?

 • Het is zo gemakkelijk om de vervelende dingen op te merken, om kritiek te hebben. Maar dat is negatieve energie en daar voel je je niet beter bij. Draai het om, zoek de leuke dingen in de ander. Complimenten zijn cadeautjes, geef ze maar weg. Zaai positiviteit om je heen.
 • Wat je uitstraalt trek je aan. Dus straal gezelligheid uit, tevredenheid, vriendschap, liefde, vertrouwen. Dan wordt je omgeving ook steeds leuker.
 • Wat je verwacht dat zie je ook. Dus verwacht goede bedoelingen, en sta er voor open om ze ook te zien in wat de ander doet.
 • Mensen die je vaak ziet (gezien hebt) irriteren het meest. Je partner, je collega’s en je ouders dus. Als je mensen vaak en lang ziet, dan zie je niet meer de mens die daar binnenin zit. Dan ga je je irriteren aan oppervlakkigheden. Bijvoorbeeld een kuchje, trommelen met de vingers op tafel, stopwoordjes, de manier waarop iemand de bril op de neus schuift. Probeer daar doorheen te kijken en zie weer de mens, die achter de uiterlijkheden zit...
 • Erger je je regelmatig aan je partner (collega, enz)? Draai de rollen eens om. Probeer jezelf eens te zien, zoals die ander jou dagelijks meemaakt. Hoe leuk ben jij zelf als partner (collega,enz)?
 • Iedereen heeft af en toe rust en ruimte nodig, om zichzelf te kunnen zijn. Heb je niet genoeg rust en ruimte? Dan ga je je ergeren, aan dat wat je rust verstoort. Of dat wat je ruimte inneemt (de mug, het geklets, de bekeuring, de lange rij, de vervelende baas en de drukke kinderen). Hooggevoeligen hebben daar nog meer last van. Mensen die vaak sacherijnig zijn, hebben gewoon meer rust en ruimte nodig. Zorg dat je aura vol zit, met je eigen rust en ruimte. Wat daarbuiten gebeurt, is dan niet meer zo storend.
 • Voel tot waar je aura komt, en maak hem kleiner. Stel je voor dat de grens van je aura van glas is. Daar komt niets doorheen wat jij niet wilt. Irritante collega? Boze schoonmoeder? Drukte en chaos? Binnen in jouw aura blijft het warm en vredig.
 • Irritatie waar je niets mee doet, gaat onderhuids zitten. Het kan zich uiten in eczeem. Evt kan het nog verder naar binnen slaan. Als de wereld ergerlijk bij je naar binnen komt, kun je benauwd worden, of het gevoel hebben dat er iets in je longen zit. Daar zit ergernis dus. Bij benauwdheid en bronchitis: Eerst naar de dokter natuurlijk. Maar kijk ook naar wat je zo ergert. Als je zorgt dat dat niet meer zo binnen komt, gaat het met de benauwdheid ook vaak wel beter. Bij eczeem gaat het er juist om, dat je je ergernis uit. Niet opkroppen. Word maar boos. Het moet eruit.
 • Pubers kunnen ook erg irritant zijn. Ze doen alles wat jij niet wilt. Of irriteer je je juist omdat jij dat ook zou willen?
 • De beste tip tegen irritatie is afleiding. Niet afleiding van datgene wat jou irriteert, maar afleiding van jouw gedachten daarover.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Hoe kan ik helpen bij irritatie?

 • Ik heb een Super-Tip tegen irritatie. Die kan ik hier niet even uitleggen. Je moet eerst zeker weten dat er geen onderliggende oorzaken zijn. Dus voor extreme gevallen van ergernis, waar geen andere oplossing voor is: Maak een afspraak. 
 • Ben je vaak sacherijnig, en weet je niet waarom? Dan zit de oorspronkelijke ergernis zo diep, dat het niet bewust is. Tijdens een consult krijgen we dat wel helder, en kunnen we het ook direct oplossen.
 • Ben je hooggevoelig, en heb moeite om rust en ruimte om je heen te voelen? Ik leer je hoe je dat doet. Ik krijg er alleen maar positieve reacties op.
 • Bij eczeem of benauwdheid waar een psychische kant aan zit, help ik de diepere oorzaak te vinden. En op te lossen.
 • Veel irritatie in je relatie? Een relatieconsult kan een hoop oplossen. Je komt maar één keer en je partner hoeft niet mee te komen!
 • Mensen met autisme communiceren anders. Heb jij, of heeft je partner autisme en geeft dat problemen? Ik kan je helpen elkaar beter te begrijpen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Inspiratie en Tips: Communicatie & Relaties

Jackelien, dankjewel voor deze prachtige mail. Ze zijn telkens weer van nut, alsof je ze speciaal voor mij maakt.

Wat een interessante mail heb je me gestuurd, allemaal zo herkenbaar.

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven