praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Sinterklaas, wilt u het alstublieft niet te spannend maken?

Hoe kunnen we onze kinderen beschermen tegen Sinterklaasstress?

Ik heb het in mijn praktijk altijd lekker druk in deze tijd van het jaar. Dankzij Sinterklaas. Sinterklaas is leuk voor volwassenen maar een ramp voor kinderen. De eigen verjaardag is al zo spannend dat ze die nacht wakker liggen, maar de Sinterklaas-stress duurt veel langer en is veel heftiger. Kinderen zijn druk, rusteloos, moe, en luisteren niet. Zindelijke kinderen plassen weer in bed. Hoe kunnen we onze kinderen beschermen tegen Sinterklaasstress?

 

Veel kinderen zijn bang

Op school leren ze weinig meer omdat niemand de aandacht erbij kan houden. En veel kinderen slapen slecht omdat ze bang zijn. Komt zwarte piet in ons huis? Sommige kinderen durven niet meer alleen naar het toilet omdat zwarte Piet er misschien rondloopt. Sommige kinderen zijn bang omdat ze wel eens een beetje stout zijn geweest. Wat zou Sinterklaas daarvan zeggen?

Op elke televisiezender is een dagelijks Sinterklaas-journaal, en er is altijd spanning.

Op de ene zender is de boot kwijt, op de andere zender zijn de cadeautjes gestolen en op weer een andere zender is Sinterklaas zelf verdwenen.

Sinterklaas is niet eerlijk

Leg je kind maar eens uit waarom kinderen die toch altijd al het meeste, mooiste en nieuwste speelgoed hebben veel mooiere cadeaus krijgen van Sinterklaas. Waarom kreeg de buurjongen vannacht een wii-spel in zijn schoen en ik een mandarijn? En waarom krijgen de kinderen die uit een ander land gevlucht zijn niks?

Sinterklaas brengt onrust en chaos

Natuurlijk is Sinterklaas leuk. Dus op scholen maken we Sinterklaas-mijters en als het even kan gaan we zelf pepernoten bakken. En natuurlijk vertellen kinderen elkaar elke dag wat ze in hun schoen gekregen hebben. Maar ik hoor ook van scholen waar elke dag het Sinterklaas-journaal wordt gekeken (Waarom?). En soms komt de Rommelpiet langs, en maakt een enorme chaos in de klas. Alles staat op de verkeerde plek! Sommige kinderen kunnen daar niet goed tegen. Stel dat die Rommelpiet ook thuis komt?

Teveel snoep, teveel suiker, daar worden kinderen druk van

Elk kind krijgt een zak pepernoten mee naar huis waar de hele klas van had kunnen delen, en die zak is bijna leeg als ze thuis komen. Je kunt als school natuurlijk niet zeggen: “Wij vinden dat Sinterklaas maar bij de kinderen thuis moet komen, maar niet op school want wij willen lezen en rekenen”. En dat kun je natuurlijk wel vergeten als iedereen een pond snoep op heeft en op de stoel staat te joelen.

Kinderen zijn niet dom.

Hoezo mogen volwassenen tegen kinderen blijven liegen? Kinderen hebben op een gegeven moment best in de gaten dat de Sinterklaas op televisie een andere Sinterklaas is dan die op school. Op dat moment zouden we ze de waarheid moeten vertellen, en niet met allerlei leugens over hulpsinterklazen  je kind voor de gek (blijven) houden. Ken je zelf dat gevoel dat iemand je wat voorliegt, dat jij dat in de gaten hebt, en dat ze jou blijven bedriegen met méér leugens? Hoe voel je je dan?

En Sinterklaas komt OVERAL

Vroeger kwam Sinterklaas alleen bij kinderen thuis. Tegenwoordig komt hij ook op school, bij opa en oma, op de sportclub, op het werk van vader én moeder, op de muziekschool, enz. Er is geen ontkomen aan. En als je je kind hiervoor wilt beschermen krijg je te horen dat je je kind tekort doet. Sinterklaas, mag het alstjeblieft een beetje rustiger?

 

Tips: Hoe houd je de Sinterklaastijd leuk?

Wat kun je als ouders doen?

 • Laat de tv zoveel mogelijk uit. Wil je je kind toch iets laten volgen, let dan op dat het steeds op dezelfde zender is. Kijk mee, dan kun je zien waar je kind van schrikt, bang van wordt, vragen over heeft. Leg dingen uit en stel gerust waar nodig. Eventueel kun je je kind vertellen dat alles op tv niet echt is, dat de echte Sinterklaas hier nooit aan zou meedoen.
 • Zet de schoen bij de buitendeur en vraag Sinterklaas en vooral de Pieten om niet in huis te komen. Alleen deur open, iets in de schoen doen, en weg gaan. Vooral Rommelpiet in Spanje laten.
 • Vraag de school om matig te zijn met Sinterklaas.
 • Waarom krijgen andere kinderen mooiere cadeaus? Iemand had een mooie oplossing: “ik vertel mijn kinderen dat Sint niet genoeg geld heeft om alle kinderen cadeautjes te geven. Dus gaan papa en mama heel hard werken om Sint geld te geven voor cadeautjes.” Op die manier waren haar kinderen ook haar nog een beetje dankbaar.
 • Houd eens in de gaten hoeveel pepernoten en chocolade je kind krijgt. Van jou, bij vriendjes, van oma, op school, in de winkels… Chocolade bevat stimulerende stoffen, veel kinderen worden er druk van.
 • Gebruik geen dreigementen (mee naar Spanje, geen cadeautjes krijgen, enz). Sinterklaas zou dat nooit doen.
 • Zet niet de hele dag in het teken van Sint en Piet, maar doe vooral ook de gewone dingen, dat geeft rust.

Ik wens je een leuke Sinterklaastijd!

Hoe kan ik helpen bij Sinterklaas-stress?

Als je een afspraak maakt voor je kind, dan doen we eerst een intake. Stuur ook foto's mee van de slaapkamer, als het om angsten gaat of slecht slapen.

 • Kinderen met angsten durven vaak niet te gaan slapen omdat ze dan weer aan "dat enge" denken. Dat zien ze dan weer in hun hoofd. Afleiding geven helpt niet, praten ook niet. Dat plaatje in het hoofd moet veranderd worden. Ik help er graag bij.
 • Ik help je kind een beter zelfbeeld te krijgen.
 • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
 • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
 • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

  

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven