praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Resultaten in praktijk Leven in Licht

 

   

Migraine

Hallo Jackelien,

Ongeveer een half jaar geleden ben ik bij jou geweest in verband met mijn migraine-aanvallen. Deze waren van dien aard dat ik vaak 3 tot 4 dagen geen licht, geen geluid kon verdragen. Zelfs eten of drinken niet. Alleen maar in een donkere kamer liggen wachten totdat het over zou gaan.

Jij vertelde dat het, bij mij, te maken had met een vorig leven. De energie uit een vorig leven zat nog in mijn hoofd en veroorzaakte daar migraine.

Ik kreeg van jou visualisaties mee. Telkens als ik een beginnende migraine voelde opkomen kon ik die visualisaties doen en zo proberen de aanval te stoppen. In het begin (na jou advies) kreeg ik nog vaak aanvallen die ik echter binnen 5 minuten kon stoppen. De aanvallen werden steeds minder.

En nu kan ik zeggen dat ik sinds die sessie bij jou geen ernstige migraine-aanval meer heb gehad. Natuurlijk zullen er nog vele andere oorzaken van migraine zijn. Maar energie uit een vorig leven! Daar had ik nog nooit van gehoord.

Ik ben heel blij en dankbaar voor je hulp. 

 

Hoofdpijn na narcose

Een jonge vrouw had hoofdpijnklachten sinds ze een operatie had ondergaan. Ik voelde stress op de schouders, nek en rug, en het voelde als ‘verzet’. Alsof ze zich nog steeds aan het verzetten was tegen de operatie die ze eigenlijk niet wilde. Ik voelde dat ze van binnen een krachtige persoonlijkheid had, maar door haar opvoeding was ze iemand geworden die doet wat er van haar verwacht wordt. Ze had haar eigen kracht onderdrukt. Als je je zo anders probeert te gedragen dan je je van binnen voelt, dan wordt de innerlijke boosheid steeds groter, en dat uitte zich bij haar als verzet, verkramping, en hoofdpijn.

Ik merkte dat dat verzet al veel ouder was, al als kind was ze boos en opstandig van binnen. Ik had het gevoel dat dat te maken had met misbruik. Ik wilde dat niet zeggen omdat ik geen dingen wil wakker maken die misschien al vergeten zijn, maar zij noemde het zelf, ze zei dat er in een andere therapiesessie beelden van misbruik naar boven waren gekomen, maar dat ze zich dat niet bewust herinnerde.

Ik heb haar in een visualisatie bij die situatie (die misschien helemaal niet heeft plaatsgevonden) teruggebracht en in die visualisatie heeft ze de ‘herinnering’ veranderd. Ze voelde dat ze nee kon zeggen en dat voelde al als een bevrijding.

Omdat de klachten pas begonnen na de narcose hebben we ook een visualisatie gedaan voor die situatie. Het verzet is opgelost, en ze kreeg het gevoel dat er naar haar geluisterd werd. Door zichzelf ook vooral. Met nog een paar oefeningen om te gronden en spanning los te laten kan ze hier zelf mee aan de slag.

 

Ondersteuning bij operatie en bestralingen.

Fred mailde mij:

...Er is bij mij in mijn hals een kwaadaadig melanoom ondekt... het is een lang verhaal, ik heb veel pijn, veel zorgen... Misschien kun je, wil je me helpen...

Ik mailde terug: "Natuurlijk help ik je graag, voor zover ik dat kan. Ik verricht geen wonderen, over het algemeen, maar elke verbetering is welkom neem ik aan. Je zorgen en je pijn kan ik misschien wel helpen verlichten. En een positieve instelling helpt veel bij elk genezingsproces. Kom maar eens langs, dan zien wel wat ik voor je kan doen." Fred  zou geopereerd worden en vertelde dat het een riskante operatie zou worden, want om de zieke cellen weg te snijden zouden er zenuwen kunnen beschadigen. Daarna zou hij nog bestraling krijgen.

Ik werk met energieën en met visualisatie. Ik leerde Fred hoe hij zelf kon visualiseren dat de 'foute' cellen kleiner werden en dat de 'goede' cellen gespaard bleven. De spanning en pijn werden direct minder. We deden ook een visualisatie om de operatie beter te laten verlopen. Later mailde hij:

De operatie is achter de rug en is perfect verlopen. Geen zichtbare schade aan het gelaat. Het visualiseren heeft zijn werk geleverd, want de arts heeft nog wat dingen laten zitten die te mooi waren om weg te halen. Ik ga zeker met deze weg van visualiseren verder.

Zes weken later wilde hij een tweede consult:

Over 2 weken start ik de bestralingen, in totaal 30 keren. Ik zie tegen de bijwerking op, ik wil me graag alvast hier tegen wapenen... Het heeft me HEEL goed geholpen bij de operatie.... Dus waarom nu niet ! Wil je me hierbij helpen !

We deden visualisaties om de gevolgen van bestraling zo positief mogelijk te maken. Wordt vervolgd.
Mijn behandelingen kunnen nooit de behandelingen van artsen vervangen, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

  

Onbestemde angsten

Een jonge vrouw, Masja, kwam bij mij met de vraag of ik haar van haar onbestemde angsten kon afhelpen. Ze had zelf geen idee waar deze angsten vandaan kwamen. Toen ik contact maakte met Masja’s energieveld en onderbewuste zag ik dat ze in een vorig leven een jongen was geweest die in de oorlog in een concentratiekamp had gezeten. Ik zag deze jongen met grote ogen om zich heen kijken. Hij begreep de volwassenen en de oorlog niet. Deze angstige jongen was nog steeds een deel van haar bewustzijn, vanuit Masja’s onderbewuste beïnvloedde hij haar. Ik vertelde Masja wat ik zag en stelde voor dat zij dit deel van haar persoonlijkheid ‘buiten zichzelf’ zou zetten. Zo kon zij zich losmaken van dit oude deel van het onderbewuste. We deden een visualisatie waarin Masja de jongen uit de oorlog haalde en in veiligheid bracht. Nu kon zij haar angsten ook loslaten.

Tevreden ging zij naar huis, met als ‘huiswerk’ een visualisatie oefening  waarin zij contact zou maken met de jongen en hem zou proberen te geven wat hij in zijn korte leven gemist had. Het lukte haar niet deze oefening zelfstandig te doen; het verhaal van de oorlog had haar erg aangegrepen en er kwamen herinneringen boven. Na twee dagen nam zij telefonisch contact op en zochten we een andere oplossing: Masja stelde zich voor dat ze de jongen opnieuw uit de oorlog haalde, maar nu bracht ze hem in veiligheid bij ‘pleegouders’. Liefdevolle mensen die goed voor hem zouden zorgen. Dat voelde goed.

Hieronder Masja’s brief aan mij:

Hallo Jackelien,

Nooit had ik kunnen vermoeden dat een consult van 1 uur zo’n enorme impact zou hebben..! Hoewel ik altijd heb gezegd dat een oplossing voor mijn probleem in de ‘spirituele hoek’ lag had ik nooit kunnen bedenken dat dit met een stuk vorig leven te maken zou hebben. Het hele verhaal heeft er bij mij behoorlijk in gehakt en ik ben heel blij geweest met het feit dat ik altijd contact met je kon opnemen; dat voelde in ieder geval als een stuk veiligheid.
Soms ging je voor mij iets te snel met uitleg en visualiseren waardoor vaak uren of dagen later bij mij de munt pas leek te vallen. Maar ik ben blij dat je heel alert bent geweest en ook een gedeelte van de visualisatie later nog een keer hebt over gedaan.
Het jongetje voelt nu heel ver weg en ik ervaar voor het eerst hoe een ontspannen lichaam aanvoelt; nu pas merk ik dat al mijn spieren voortdurend aangespannen waren en hoe verkrampt mijn kaken altijd waren! Het is heerlijk om hiervan bevrijd te zijn!! Er is een enorme last van me afgevallen; ik voel veel lichter aan letterlijk en figuurlijk!! Hiervoor ben ik je heel dankbaar en zou ik je het liefst een hele grote knuffel geven, HEEL ERG BEDANKT JACKELIEN!

Ik vind het okee als je mijn verhaal voor jouw website wilt gebruiken. Zelf vond ik het ook prettig dat ik ervaringen van anderen kon lezen; dat kan je net het zetje geven om een afspraak te maken voor een consult.

Liefs en groetjes, Masja.

  

In de put

een jonge vrouw had periodes dat zij zich erg rot voelde en haar bed niet uit wilde komen. Ik zag dat zij behoefte had aan rust en veiligheid, maar op die momenten had zij ook moeite met haar zelfbeeld. Ze was dan boos en teleurgesteld in zichzelf. Waardoor haar behoefte om in bed te blijven liggen alleen maar erger werd.

Ik deed met deze klant een ’in de put/uit de put’ visualisatie. Daarbij lag de nadruk op het tot rust komen en zich veilig voelen. Na deze visualisatie was zij snel van haar nare gevoel af. Wanneer zij zich weer naar zou gaan voelen kon zij deze visualisatie zelf of met mijn hulp nog eens herhalen zodat het nare gevoel snel weg zou gaan. 

Haar reactie:

Jackelien, bedankt voor de tijd die je hebt genomen om mij te helpen. Ik was vanmiddag erg afgeleid door de pijn in mijn buik en heb daarom het gevoel dat ik je niet echt vanuit mijn hart bedankt hebt. Dus bij deze bedankt en ik vind het heel lief dat ik je zou mogen bellen voor deze korte visualisatie indien dit nodig is; je bent echt superlief en heel klantvriendelijk ! Heb een fijne avond!

  

Overgewicht

Een jonge vrouw met ernstig overgewicht kwam bij mij met "een trage schildklier". Ik voelde niets bijzonders aan de schildklier, maar ik voelde wel een weggestopte woede in haar. Ik begreep dat die uit haar jeugd stamde en verband hield met een vervelende ervaring met een man. Zij kon zich dat niet direct herinneren maar naarmate ik meer vertelde herkende zij het voorval wel. De man had belangstelling gehad voor haar, op een vervelende manier. Zij had zich toen ingeprent nooit meer de aandacht van zulke mannen te zullen trekken, nooit mooi en aantrekkelijk te zijn voor zulke mannen. Sinds die tijd werd zij steeds dikker, in haar eigen ogen steeds onaantrekkelijker. Haar lichaam deed precies wat zij wilde!

Na dit inzicht voelde zij zich bevrijd van de innerlijke woede, en ik neem aan dat haar lichaam zich aanpast aan de nieuwe vrijheid om mooi te mogen zijn.

  

Verwerken jeugd/overlijden vader

Een vrouw had een erg strenge opvoeding gehad, haar vader had haar geleerd dat het nooit goed genoeg was. Toen hij op zijn sterfbed lag heeft zij hem gezegd "dat hij het goed gedaan had". Zij heeft hiermee weliswaar haar vader vrede gegeven, maar ook haar eigen pijn en verdriet ontkend. Zijn dood was erg emotioneel voor haar, zij kon het nog geen plaats geven. Zij was er nog niet klaar mee.

In een visualisatie heeft zij haar vader ontmoet en hem gezegd dat zijn manier van opvoeden haar erg beperkt had, en dat zij daar nu nog steeds last van had. Daarmee gaf zij haar eigen emoties weer de vrijheid. Dat voelde als een enorme opluchting. Nu had zij alles een plek gegeven en kon zij verder met haar leven.

  

Dwanggedachten

Een jonge moeder had last van dwanggedachten die niet van haarzelf leken te komen, agressieve gedachten naar haar zoontje toe. De gedachten bleken te komen van een deelpersoonlijkheid en na het eerste consult waarin ik haar een visualisatie had geleerd om die deelpersoonlijkheid tot rust te brengen, kreeg ik deze brief van haar:

Hoi Jackelien.
 
Ik kan je nu al melden dat het een stuk beter met me gaat. Heb wat opgezocht over visualisatie en dat blijkt bij heel veel dingen te werken zolang je er maar in gelooft. Ik ben er nog niet helemaal, zo erg als dat het was is het gelukkig niet meer. Voel me een stuk vrolijker en kan meer genieten van mijn zoontje, alleen mijn gevoel is nog aan de zwakke kant maar dat kan ook komen door de seroxat, dat maakt je een beetje vlak. Ik blijf eraan werken dat restje nare gedachten weg te krijgen en dat stukje gevoel weer terug te krijgen.
Ik ben je nu al dankbaar dat je me de visualisatie techniek hebt geleerd!!!!
je bent een schat!!!!

burn out

Door cliënte zelf geschreven.

Ik zat midden in een burnout en zag zwarte schimmen om mij heen. Tijdens een consult bij Jackelien bleek dit te maken te hebben met mijn miskramen. Kennelijk heeft Jackelien mijn onbewuste & weggedrukte angst en verdriet weten aan te boren. Ik dacht mijn miskramen (en 1 in het bijzonder) goed verwerkt te hebben maar had hier kennelijk nog veel verdriet/boosheid/angst/teleurstelling over. Door het in een meditatie te ontmoeten en benoemen, letterlijk in mijn hart mogen/kunnen sluiten, werd het opgelost. Dit had ik absoluut niet verwacht maar was blij verrast en voelde me opgelucht en lichter.

  

Verwerken van een onbewust trauma

Een dame van ongeveer 60 jaar maakte een afspraak voor een consult omdat zij zo’n pijn in de heup had. Ik voelde toen haar pijn. Ik voelde ook dat die pijn te maken had met een blokkade op het heiligbeen, en dat straalde uit naar de lies, waardoor ik de indruk kreeg dat het been scheef trok. Ik vertelde wat ik voelde en zij bevestigde het.

Tijdens dat eerste consult werd mijn aandacht naar het heiligbeen getrokken en naar de onderbuik, ik voelde een storing in de sociale contacten en seksueel. Zij bevestigde dat. Verder voelde ik een probleem bij de galblaas en ook dat bevestigde zij. Ik voelde een ‘verzuring’, angst, boosheid en het gevoel tekortgedaan te zijn. Ik zag haar als kind in het bos, en ik zag daarbij een man in een donkere lange jas. Het voelde bedreigend. Ik vertelde de cliënt wat ik zag maar zij zei nooit problemen gehad te hebben met mannen, zij had in het bos gewoond en was nooit bang geweest in het bos. Ik behandelde haar heup en lies met spiritueel genezen en verder kon ik niets voor haar doen.

3 Dagen later belde zij mij, zij herinnerde zich dat er één stuk in het bos rond haar huis was, waar ze nooit kwam. Daar was een keer een man geweest waar ze ontzettend van geschrokken was, er was sprake geweest van onzedelijk gedrag of misbruik. Zij was overstuur naar huis gerend, en “verder was er niets gebeurd”. Zij kwam voor een tweede consult en ik ging dieper in op dat “verder was er niets gebeurd”. Ik heb haar gevraagd te kijken naar wat er gebeurde toen ze thuiskwam. Het bleek dat haar moeder geen tijd voor haar had gehad. “Er is toch niets gebeurd?” had moeder gezegd. En zij, als kind, had behoefte gehad aan troost, en die niet gekregen. Die onbevredigde behoefte aan troost sluimerde nu nog. Nu begreep zij ook haar problemen met sociale contacten, met relaties en met zichzelf. De behoefte aan troost, en het idee dat niet te kunnen of mogen ontvangen, omdat “er toch niets gebeurd is” heeft haar altijd dwars gezeten.

Ik stelde voor te visualiseren hoe zij als kind daar in de keuken zat, overstuur. Met een visualisatie hebben we de herinnering veranderd. Daardoor werd dit trauma opgelost. De galwegen voelden beter en de lies en heiligbeen ook. De heup bleef storen. Toen hoorde ik: “choline”. Ik keek naar haar heup en been en bij het woord ‘choline’ zag ik dat de energie daar weer goed ging stromen. Dit heb ik haar verteld. Zij voelde zelf ook dat het ineens ging stromen. Ik schrijf geen medicijnen of voedingssuplementen voor, en dat heb ik haar ook verteld.

Deze vrouw kwam voor een derde consult, eigenlijk alleen om te vertellen dat het zo goed ging met haar. Zij deed nog regelmatig de visualisatie. De behoefte aan troost was minder en ze voelde zich een ander mens. Zij was choline gaan gebruiken en dat nam de pijn weg, ze kon beter lopen. Zij was zelf erg onder de indruk van de manier waarop haar onbewuste trauma in twee behandelingen was opgelost.

(Normaal kan dat in één behandeling, maar omdat zij zich de man met de donkere jas niet herinnerde konden we dat pas later aanpakken.)

Angst in het donker.

Door cliënte zelf geschreven.

Ik kwam bij Jackelien voor angst in het donker, voornamelijk wanneer ik alleen was in de slaapkamer. Jackelien nam ruim de tijd, gaf me een gevoel van vertrouwen en rust, waardoor ik de confrontatie met mezelf durfde aan te gaan. Dmv visualisatie kwam ik erachter dat 'het monster onder het bed' mijn eenzaamheid symboliseerde.

Sinds deze behandeling ben ik veel minder bang in het donker en sta meer open voor nieuwe contacten, waardoor de eenzaamheid ook minder is geworden.

Oververmoeidgheid, overspannenheid

Een vrouw werd door een vriendin  naar mijn praktijk gesleept. Zij voelde zich oververmoeid en overspannen. Al tijdens de scan kwam de oorzaak boven tafel: het gevoel verantwoordelijk te zijn en alles te moeten controleren bezorgde haar zoveel stress. Dat inzicht werd uitgediept met een visualisatie waarin duidelijk werd waarom zij zichzelf dit gedrag heeft aangeleerd, en in dezelfde visualisatie heeft zij zichzelf een andere manier van reageren aangeleerd.

Later schreef zij dat dit ene consult haar de doorbraak heeft gegeven, "genezing zelfs", en dat zij rustiger is, meer accepteert, en geen controle meer hoeft uit te oefenen. "Ik heb de behandeling ervaren als positief en constructief."

 

Vermoeidheid

Een vrouw maakte een afspraak wegens vermoeidheid. Zij was te moe om leuke dingen te doen. Al snel bleek dat haar relatie niet gezellig meer was. Dat putte haar uit. We deden een stukje relatie-therapie en later liet zij weten dat na dit ene consult de relatie beter was en de vermoeidheid ook!

 

Nek- en rugklachten.

Door de cliënt zelf geschreven.

Ik had vaak terugkerende nek- en rugklachten. En op gegeven moment werd ik ook nog overspannen. (waardoor de klachten nog heviger werden) Tijdens de behandeling bleek dat klachten kwamen door problemen uit mijn jeugd. Door de behandeling van Jackelien, nam de spanning af en hielp zij mij de problemen oplossen. Daardoor werden de klachten steeds minder en verdwenen uiteindelijk. Dat was meer dan ik gehoopt had!

Omgaan met hooggevoeligheid

(Door de cliënt geschreven)

Het gaat niet meer, op dit moment, met mij. Ik heb nu ook niet de energie om naar je toe te komen. Ik voel me opgebrand, door stress en problemen. Ik weet alleen dat ik de draad kwijt ben."

Ik had de afgelopen maanden teveel energie gebruikt, en was opgebrand. Een tijdje terug had Jackelien me uitgenodigd voor een sessie in haar praktijk.
Dat ben ik vandaag wezen doen, en heb er enorm veel aan gehad. Toen ik terug naar huis reed, dacht ik er nog over na, dat ik het bijzonder vond, dat ze binnen vijf minuten wist waar de spanningen zaten.
Ik heb vandaag geleerd, hoe ik met mijn HSP moet omgaan, en dat dat niet altijd alleen maar lastig is, maar dat er toch ook een positieve kant aan zit.
Dat ik overgevoelig ben voor de energie van de mensen om mij heen, wist ik al, maar hoe ik er mee om moest gaan niet.
Voorlopig ben ik weer een beetje opgepept, en als ik zuinig met mijn eigen energie omga, trek ik het vast wel.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven