praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Communicatie & Relaties

Ik wil jou inspireren met inzichten en tips over communicatie en relaties

Ik heb deze kennis vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Alle kracht, kennis, wijsheid en liefde die je denkt nodig te hebben, zit verborgen in jezelf. Wat je visualiseert wordt werkelijkheid, in je lichaam, en in je leven. Ik help je jezelf te helpen, met positieve gedachten en visualisaties. Dat doe ik in mijn praktijk “Leven in Licht”, en op deze website, en in de Inspiratiemails.                                             Jackelien Cerrone


Elk nieuw artikel mét tips direct in je mailbox?

 

Verwijten maken is een zeer succesvolle techniek om je relatie om zeep te helpen.

Er zijn 12 technieken om een goed gesprek uit de weg te gaan. Gebruikt je partner ze? Je zus, je zoon, je ouders? Dan begrijp je nu waarom een gesprek met hen niet lukt.
De meeste van deze truckjes gebruik je onbewust. Misschien gebruik je ze zelf ook wel, zonder dat je het in de gaten had. Soms heb je gewoon geen zin in gezeur. Wat doe je dan? Verwijten maken helpt altijd. Maar met deze technieken ga je niet alleen een goed gesprek uit de weg, maar help je ook je relatie om zeep.

Pubers zijn eigenwijs, ontevreden, dwars en brutaal. En dat hoort zo.

Puber gedrag zit in de genen. En onze reactie daarop ook. Pubers zijn eigenwijs, ontevreden, dwars en brutaal. En dat hoort ook zo. Een eind terug in de evolutie waren mensen volwassen als ze 14 zijn. Maar wij behandelen pubers als kinderen. Dáárom komt die puber in opstand. En helaas worden wij daar een beetje dominant en onredelijk van. Hoe ga je om met je lastige puber?

Wil je beter communiceren? Zorg dan dat je in het goede chakra zit.

Communiceren is iets heel anders dan praten. Praten is eigenlijk niets anders, dan geluid maken, in de vorm van woorden. Communiceren is uitwisselen. Uitwisselen van informatie, of emoties. Veel huwelijken stranden, omdat de één (door drukte, stress of werk) alleen nog in het hoofd zit, en de ander in de emoties schiet. Het heeft te maken met de chakra's. Vanuit welk chakra communiceer je?

Trap niet in het psychologische energie-spelletje.

Sommige mensen kunnen niet normaal praten. Die zeggen iets, waardoor jij gaat vragen “Hoezo?”. En dán pas komt dat, wat ze willen zeggen. Je kent vast wel zo iemand. Loeiirritant.
Het is een energie-spelletje. Ik geef halve informatie. Ik breng je even van je stuk. Je snapt niet direct wat ik bedoel. Ik houd je aandacht gevangen, door te spelen met woorden.

Je kunt toveren met complimenten.

Een compliment is een berg positieve energie, verpakt in lieve woorden. Kun je zelf wel complimenten ontvangen? Of wil je ze niet laten binnenkomen? Een compliment kan een steun in de rug zijn. Een aanmoediging. Het kan je ook nét dat zetje geven dat je nodig had, om over je eigen drempel te stappen. Dan groei je. Maar met een welgemeend compliment kun je iemand ook behoorlijk kwetsen...

Hoe hoog is jouw irritatie-quotient?

“Ik heb een erg hoge irritatie-quotient” zei mijn broer dertig jaar geleden. Ik keek toen net zo vragend als jij nu, waarschijnlijk. Waarop hij uitlegde: “Ik kan mij erg goed irriteren”. Schitterend. Meestal vindt ‘men’ dat de ander irriteert. De mug. Het stoplicht. De snelheidscontrole. Maar NIEMAND kan jou boos maken. Of blij of verdrietig. Dat doe je namelijk helemaal zelf. En niemand kan jou irriteren. De irritatie ontstaat in jou. En jij laat dat gebeuren. Of niet.

Hoe kun je zien wat er werkelijk is?

Alles wat we zien bestaat uit vlekken, lijnen en kleuren. Een pasgeboren baby moet nog leren, daar dingen in te zien. Uiteindelijk zie je de dingen zo duidelijk, dat je de lijnen en vlekken niet meer ziet. Je ziet dan niet meer, wat er werkelijk IS. Je ziet alleen maar, wat je DENKT dat er is. Zo zien we de hele wereld: Je ziet wat je in jezelf hebt.
Wat je ziet in een ander, is jouw interpretatie. Jouw beeld. Kun je de ander weer helemaal zien zoals hij is?

Hoe krijg je wat je wilt van je partner?

Wees duidelijk in wat je wilt. Veel mensen praten met een omweg. Die zeggen niet wat ze willen zeggen, maar ze zeggen iets dat bij de ander emoties moet oproepen, die dan weer gaan resulteren in datgene wat je graag zou willen. Tenminste dat is de bedoeling. Maar het werkt zelden. Hoe krijg je wat je wilt van je partner? Er wordt veel geschreven over positief denken. Ik wil het hebben over positief communiceren. De basisprincipes van een goed gesprek, inclusief vertalingen van veel voorkomende opmerkingen.

Relatietherapie in je eentje. Verbeter je relatie door chakra-lijnen anders te leggen.

Stel, je relatie loopt niet zo lekker. Loopt de relatie eenmaal wat stroef, dan vat je alles wat de ander zegt al gauw negatief op. Alsof die ander het alleen maar doet om jou dwars te zitten. Jouw houding wordt wat argwanend. De ander interpreteert dat als negatief gedoe. Dan heb je een vicieuze cirkel. Als je elkaar al erg lang kent, dan zitten er gewoonte-patronen in de relatie. Als je partner niet mee wil naar relatietherapie, dan kun je het ook in je eentje oplossen door chakra-lijnen anders te leggen.

Word je steeds weer teleurgesteld (in je relatie, in het leven, in jezelf? Misschien verwacht je teveel.

Het leven is eng, als er allerlei onverwachte dingen gebeuren. Daarom voelt het prettig, als je weet wat er zal gebeuren. Als je wat meer ervaringen hebt met het leven, met sociaal gedrag, met bepaalde mensen, dan weet je wat je kunt verwachten. En dat geeft een veilig gevoel. Alsof je er controle over hebt. Maar wat je verwacht, zal niet altijd gebeuren. Heb je positieve verwachtingen? Dan kun je teleurgesteld worden. Maar negatieve verwachtingen komen vaak uit. Rara hoe kan dat.

Wil je de partner van je dromen vinden? Vraag je dan eerst af waar je van droomt.

Natuurlijk bestaat jouw ideale partner wel. Maar hoe kun je hem/haar in je leven krijgen? Stel je bent gevoelig. Of verlegen. Dan zoek je een sterke zelfbewuste partner. Iemand waarnaast jij je veilig en beschermd voelt. Jij kunt jezelf verstoppen, hij regelt het allemaal wel. Maar na een poosje ga je je storen. Die zelfingenomen kwal. Hij trekt altijd alle aandacht naar zich toe. Jij krijgt niet de ruimte om jezelf te zijn! Als je iemand vindt die jouw tekorten opvult, dan zal hij/zij dat ook blijven doen als het van jou niet meer hoeft.

 

 

Meer over communicatie en relaties

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven