praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Lig je vaak uren wakker? Visualisaties en tips om beter te slapen

Als je 's nachts wakker ligt, dan heeft dat een reden

Duurt het lang voordat je in slaap valt? Of word je altijd wakker rond drie uur? Soms lig je wakker omdat een bepaalde gedachte je niet wil loslaten. (Of kun jij die gedachte niet loslaten?) Lig je te piekeren? Maak je je zorgen? Dat is een lichte vorm van angst. Angst houdt je wakker. Maar vaak zijn het heel andere gedachten, die 's nachts door je heen gaan.  Als je dan alleen maar denkt “Ik moet nu slapen”, dan hoor je je diepere gedachten niet. En dat is jammer. Want als je ’s nachts wakker ligt, dan heeft dat een reden.

Als je 's nachts wakker ligt, ben je toch niet helemaal helder.

Je denkt dat je wakker bent maar je zit in een soort sluimer-bewustzijn. Je hebt dan een veel beter contact met je diepere lagen, dan overdag. En dus gaan er ‘s nachts andere gedachten door je heen, dan overdag. Ook al heb je dat niet direct in de gaten.

Vaak heb je 's nachts gedachten waar je overdag niet aan toe komt.

Ben je overdag druk met werk en kinderen? Dan lig je 's nachts wakker omdat je óók aandacht moet besteden aan wat je wilt met je leven, je relatie, of jezelf. Dit is een behoefte vanuit je diepere zelf. Als je dit overdag niet ziet, dan zie je dit pas als je half slaapt. 's Nachts hoor je ook de gedachten die je niet wilt horen. De andere kant van het verhaal. Datgene dat je niet wilt zien. Dat kan heel verhelderend zijn.

Soms zijn de gedachten die 's nachts door je heen gaan niets minder dan geniale inzichten.

Je intuïtie of je inspiratie heeft het even overgenomen in je bewustzijn. Dat lukt blijkbaar niet overdag, als je dagbewustzijn actief is. 's Nachts begrijp je plotseling hoe dingen in elkaar steken, of hoe je grote problemen makkelijk kunt oplossen.

Als je toch wakker bent, luister dan. Naar de diepere gedachten. Naar je intuïtie.

Luister naar jezelf. Naar je onderbewuste gedachten, en je bovenbewuste gedachten. Naar je ademhaling. Luister naar wat je ziel je wil zeggen. Draai het gewoon om: Als je wakker bent midden in de nacht, geniet dan van het moment. Even echt tijd voor jezelf.

 

Visualisatie helpt om beter te slapen

Eerst je hoofd leeg maken. Dan je lichaam ontspannen. Dan met visualisatie nóg dieper ontspannen.

Het denken stopt zodra je gaat visualiseren. Want denken doe je in woorden, visualiseren gaat in beelden.
Het lichaam ontspant door spiergroepen aan te spannen en los te laten. Heel rustig. Je aandacht gaat naar je lichaam. Dus úít je hoofd.
Na alles te hebben aangespannen en losgelaten kun je met een mooie visualisatie nóg dieper ontspannen.

Eerst je hoofd leeg maken.

 • Ga op je rug liggen, doe je ogen dicht. Visualiseer maar dat alle gedachten vlinders zijn. Ze fladderen door je hoofd. Zet je schedeldak open en zie alle vlinders wegfladderen. Kijk ze na tot aan de horizon.
 • Of stel je voor dat je een ladder af gaat. Met handen en voeten, tree voor tree, steeds verder naar beneden.

Dan je lichaam ontspannen.

 • Strek de benen, duw de tenen van je af...  en laat los....
 • Duw de hielen van je af, trek de tenen naar je toe...  en laat los...
 • Druk de knieholten tegen de matras...  en laat los...
 • Span de bilspieren even aan...  en laat los...
 • Druk de schouders tegen de matras...  en laat los...
 • Strek de armen en spreid je vingers...  en laat los...
 • Doe de mond wijd open, trek de wenkbrauwen op...  en laat los...
 • Rol het hoofd even naar links... en terug, naar rechts... en terug...

Alles 2 ademhalingen aangespannen houden, dan loslaten. Drie ademhalingen wachten voordat je de volgende spiergroep aanspant.

...En dan visualiseren...

In je visualisatie geef je vooral ook aandacht aan wat je voelt, hoort, ruikt. Luister je naar de vogels, naar het ritselen van blaadjes, naar de branding, naar het fladderen van vlinders...

 

Nog 16 tips om beter te slapen

Tip 1    Heb je onrust in je lijf? Doe dan eerst dit

Ga zitten in bed, de ogen dicht, laat je hoofd voorover hangen, zak een beetje in elkaar. Als je inademt strek je je rug, het hoofd in de nek, de ogen en mond wijd open. Als je uitademt laat je je rustig weer voorover zakken. Doe dat 5 minuten en ga dan liggen.

Tip 2    Tel je ademhalingen, tot 4 en overnieuw

Door je ademhalingen te tellen wordt je hoofd leeg. Tel alleem maar tot 4, ander moet je er nog echt aandacht aan geven.
Je ademt in, je ademt uit... 1... Je ademt in, je ademt uit... 2... Je ademt in, je ademt uit... 3... Je ademt in, je ademt uit... 4... Je ademt in, je ademt uit... 1... Je ademt in, je ademt uit... 2... je ademt in, je ademt uit... 3... Je ademt in, je ademt uit... 4... Je ademt in, je ademt uit... 1...

Tip 3    Rug ligging

Wil je gaan slapen ga dan op je rug liggen, niet op je zij. Blijf op je rug liggen tot je vanzelf anders gaat liggen, vaak val je dan ook direct in slaap.

Tip 4    Dag doornemen, van achter naar voren 

Blijven je gedachten alle kanten op gaan? Ga dan in gedachten de hele dag nog eens door, maar van achter naar voren. Dan eindig je dus bij het wakker worden. Door dit van achter naar voren te doen kun je het makkelijk loslaten.

Tip 5    Slaapgewoonte in vaste volgorde 

Maak van naar bed gaan een ritueel. Doe altijd dezelfde dingen in dezelfde volgorde. Zodra je de trap opgaat begint dat ritueel. Laat dan ook alle gedachten aan werk of zorgen beneden en doe alles (uitkleden / tandenpoetsen / gordijnen dicht / enz) met aandacht!

Tip 6    Vaste tijd, juiste tijd 

Heel belangrijk: Ga op een vaste tijd naar bed. Niet te vroeg en niet te laat. Ook in  het weekend. Je went dan aan die tijd, je wordt vanzelf op de goede tijd wakker, en uiteindelijk val je ook vanzelf op tijd in slaap.

Tip 7    Genoeg drinken 

Als je midden in de nacht wakker wordt is er iets anders aan de hand. Word je altijd rond een uur of 3 wakker, dan kan dat aan de nieren liggen. In het midden van de slaap verandert de nierfunctie en als er dan te weinig vocht in het lichaam is word je wakker. Vaak moet je dan ook plassen. Veel mensen willen juist niet drinken omdat ze bang zijn om te moeten plassen, maar als je even een half glas water drinkt slaap je zo weer verder. Probeer het maar.

Tip 8    Tijd voor jezelf 

Sommige vrouwen die overdag te druk zijn om de stem van hun intuïtie te horen worden rond een uur of 4 wakker en slapen pas weer in vlak voordat de wekker gaat. Dat heet het heksenuurtje. Zo krijg je 's nachts de tijd om even stil te staan bij jezelf. Meestal word je best fit wakker ondanks het wakkerliggen. Hier kun je iets aan doen door overdag meer tijd voor jezelf te nemen. Luister naar jezelf.

Tip 9    Veilig voelen 

Slaap je erg licht en word je bij ieder geluidje wakker, dan ben je te alert. Vaak door een gevoel van onveiligheid. Het is erg moeilijk daar zelf iets aan te veranderen. De oorzaak moet gevonden worden, en opgelost. Dan kun je beter even een afspraak maken voor een consult.

Tip 10    Goed gronden 

Onrustig slapen of vaak wakker worden kan komen door een slechte gronding. Hier goede oefeningen om te gronden.

Tip 11    Electronica uit 

Als je onrustig slaapt kan dat ook komen door elektrische straling van bv tv, computer, schakelklok of elektrische wekkers (rood licht geeft onrust, groen licht is beter). Zo weinig mogelijk elektrische apparatuur op de slaapkamer kan rust geven. Leg je mobiel niet naast je bed, of zet de wifi uit. Gebruik een app die 's avonds het blauwe licht wegfiltert.

Tip 12    Bed verplaatsen 

Met je hoofd naar het noorden schijnt het beste te zijn.
Ook aardstralen onder het bed door kunnen vervelend zijn. Zet het bed eens op een andere plaats en kijk of het beter gaat.

Tip 13    Yoga of meditatie

Als je lichamelijk of mentaal gespannen bent, helpt Yoga of meditatie. Je maakt je lichaam los en je hoofd leeg. Dan slaap je ook prima! "Het doet mij echt heel veel goed. Dat merk ik wel als ik een paar keer niet geweest ben. Na één les Licht Yoga slaap ik twee weken beter."

Tip 14    Geen stimulerende middelen

En natuurlijk: 's Avonds geen koffie of cola. Alcohol helpt misschien om in te slapen, maar je slaapt er wel onrustiger door. Je zult dus beter slapen zonder alcohol. En je bent fitter als je wakker wordt.

Tip 15    Vroeger tandenpoetsen

Veel mensen zijn moe, gaan tandenpoetsen, en zijn dan weer klaarwakker. Heb je daar last van, ga dan een halfuur voor bedtijd tandenpoetsen. Daarna weer even tv-hangen. Als je dan naar bed gaat kun je dat tandenpoetsen overslaan.

Tip 16    Mijn slaap-visualisatie. Die helpt om beter in te slapen, én om beter door te slapen

5 Minuten die slaap visualisatie van jou werkt beter dan 8 uur in mijn bed liggen!

Deze visualisatie bevat verschillende symbolische elementen. Ik heb hem door de jaren heen steeds verder verfijnd. Hij werkt om beter in te slapen, maar ook om beter door te slapen. Deze slaap visualisatie kan ik niet delen op deze pagina, want dan werkt hij niet meer voor klanten in mijn praktijk.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik leer je de slaap-visualisatie.
 • Sommigen hebben angst om in slaap te vallen, de controle kwijt te raken. Ik help je dat op te lossen.
 • Spijt en schuldgevoel kunnen je ook wakker houden. Ik help je dat op te lossen.
 • Ik leer je technieken om goed te gronden.
 • Slaap je licht? Bij elk geluidje wakker? Dat heeft een oorzaak. Iets met veilig voelen. Dat gaan we oplossen.
 • Is de oorzaak een probleem uit het verleden dan kunnen we dat oplossen.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.

  

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

Inspiratie en Tips: Je Lijf & je Gezondheid

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven