praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Cursus tegen depressie

Vanaf 22 oktober: Cursus Licht Yoga tegen depressie, 6 lessen van een uurtje.

Licht Yoga helpt tegen depressie omdat het helpt ontspannen en het maakt het lichaam losser en ruimer. Maar nu is er een speciale cursus van 6 lessen voor mensen met depressie. Licht Yoga oefeningen en visualisaties, speciaal gericht op het oplossen van de verschijnselen van depressie, namelijk vastzitten, energiegebrek, somberheid, negativiteit en machteloosheid.

Lichamelijk worden vooral de borstkas, de schouders en de nek losgemaakt.

Dat zijn de plekken die bij depressie het eerst gaan vastzitten. Als die goed losgemaakt worden krijg je weer ruimte in jezelf. De ademhaling wordt ruimer. De energie gaat weer stromen. Dan stroomt er verse energie naar het hoofd en kun je anders, losser, positiever gaan denken. Je krijgt weer ruimte in je hoofd.

Licht en positiviteit worden in de lessen aangeboden om zelf je denken en je zienswijze een positieve draai te kunnen geven.

Depressie kan aanvoelen als een gevangenis waar je je niet uit kunt bevrijden, maar met visualisaties kun je toch openingen maken en weer wat licht in jezelf vinden. Het gevoel van vastzitten wordt aangepakt en we visualiseren licht, ruimte en vrijheid om donkerheid en somberheid te verdrijven.
Lees onderaan deze pagina de reacties van cursisten na 4 weken Licht Yoga tegen depressie.

Niet overtuigd? Probeer het zelf!

Praten heeft geen zin, dat kost alleen maar energie. Licht Yoga kost weinig energie en levert enorm veel op! Zelfs als je niet de fut hebt om te bewegen, en er alleen bij komt zitten en in gedachten de ontspanning meedoet zal het duidelijk effect hebben!

Voor informatie bel of mail naar Jackelien Cerrone, zie contact pagina.

Ik heb zoveel mensen in mijn praktijk mogen helpen met deze klachten, nu bied ik deze hulp aan tijdens de yogalessen. Wil je toch liever een persoonlijk consult dan kan dat ook: <link contact/informatie_of_afspraak_maken/ _top external-link-new-window>contact</link>. Wil je je opgeven voor de cursus Licht Yoga tegen depressie, klik dan hier. Vermeld dan duidelijk dat het om de cursus tegen depressie gaat.

 

Hieronder een aantal reacties van cursisten na 4 lessen Licht Yoga tegen depressie:

Uit het oogpunt van privacy zijn alle reacties anoniem geplaatst.

De lessen zijn ontspannend, je wordt tot niets gedwongen en dat is heel prettig. Heb je even geen zin dan is jouw aanwezigheid al voldoende. Je komt tot rust. 

 

Ik voel mij na de les als herboren en dat is niet overdreven. Vaak kom ik met een gespannen gevoel (ligt niet aan de les, maar aan alles wat er die dag/week is gebeurd), door dit gevoel heb ik het idee dat ik belemmerd wordt in mijn ademhaling. Na de les is mijn borstkast vergroot en adem ik rustig en normaal.

 

Mijn depressieve gevoelens zijn minder geworden, maar dat ligt niet volledig aan de lichtyoga. Door de psychiater en later door een behandeling van jou heb ik veel gepresteerd waardoor de depressieve gevoelens verminderd zijn, maar ze zijn nog niet weg, daarvoor moet ik weer aan het werk met mezelf.

 

Ik ben blij dat ik bij jou de Yoga tegen depressie doe. Het maakt mij rustig en hoewel ik mij vaak niet kan concentreren werpt het wel zijn vruchten af. Ik ga er met plezier naar toe, ik slaap weer zonder medicijnen, heerlijk gewoon.

...maar mijn depressie is nu echt niet meer aanwezig. Ik weet nu ook wat ik beetje wil in toekomst. Ga ook weer naar school. Ik merk ook dat ik door visualiseren weer meer ruimte creeer. Dus dat is wel heel belangrijk.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven