praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Grondings-oefening met tomatensoep

De beste grondingsoefening!

Tomatensoep is geweldig! Tomatensoep helpt je tot rust te komen. Je kunt makkelijker spanning loslaten. En emoties. En gedachten. Tomatensoep helpt tegen stress. Het helpt je om beter in je vel te zitten. Het gepieker stopt. Je slaapt er beter door! En in sommige gevallen* helpt tomatensoep om zwanger te worden. En te blijven, 9 maanden lang.
En het mooiste is: Om van deze voordelen te genieten hoef je de tomatensoep niet eens te eten! Maar laat ik bij het begin beginnen: Gronden. 

Gronden is contact maken met de aarde. Stevig in je lijf en stevig op de aarde staan.

Vroeger noemde ik het ‘aarden’. Maar het klinkt zo onaardig, “Je bent niet goed geaard”. Gronden begint met je lichaam. Niet alleen in je hoofd zitten met je bewustzijn, maar juist ook in je buik en in je benen. Je benen zijn dan net bliksemafleiders. Alle spanning en stress kan via de benen naar de aarde afvloeien. Gronden is dus vooral belangrijk voor ‘drukke’  mensen. Maar ook als je slecht kunt slapen. Als je veel piekert. Of als je onzeker bent.

Als je goed gegrond bent voel je je veel rustiger. Steviger.

Als je stevig op de grond staat, blijf je gemakkelijker in balans bij stress. Bij drukte of emotionele toestanden is het makkelijker om je rust te bewaren. Als je erg gevoelig bent pik je veel prikkels op. Die onrust blijft in je aura hangen als je niet goed gegrond bent. Doe een goede gronding-oefening. Je voelt de onrust wegstromen. Kun je moeilijk in slaap komen? Vaak komt dat doordat je ‘in je hoofd blijft hangen’. Je kunt stress, gedachten en gepieker loslaten. Door met je aandacht naar je buik en benen te gaan, en goed te gronden. En dáár hebben we de tomatensoep voor nodig!

Waarom tomatensoep? Tomatensoep is dik, warm en rood. Dat zijn drie grondende kwaliteiten.

En het vult goed. Dat ook nog. Dus wat doen we met de dikke warme rode tomatensoep? Doe je ogen even dicht. Stel je voor dat je je benen ermee vult! Voel het door je bovenbenen stromen. In de knieën. In je onderbenen. In je enkels en voeten. Voel hoe alle tenen volstromen met dikke warme rode tomatensoep. Voel dat je voeten warm worden. Blijf er tomatensoep bij schenken totdat de benen helemaal vol zitten. Of liever nog: helemaal tot aan je middel. Hééérlijk! En vóél dan ook alle spanning en gepieker wegstromen. Door de voetzolen naar buiten!

*Als je niet zwanger wordt omdat je meer in je hoofd zit dan in je buik. Zie hier.

 

7 Tips over gronden met tomatensoep.

Wat kun je zelf doen?

 • Je kunt natuurlijk ook dikke warme rode sokken aantrekken. (Maar tomatensoep werkt veel beter)
 • Voel de aarde onder je voeten. Loop op blote voeten of op sokken. Niet alleen thuis maar loop ook eens op blote voeten in zand of gras.
 • Visualiseer dat je met je blote voeten in het gras staat. Voel het gras, de dauw, voel hoe je voeten zacht worden, hoe ze de energie van de aarde in zich opnemen.
 • Of stel je voor dat je tot je middel wegzakt in de grond.
 • Als je deze oefeningen goed doet lijkt het alsof je zwaarder wordt. Dat komt omdat je meer in je lichaam zakt. Dat gebeurt als je je ontspant. Noem het dus niet 'zwaar en moe' maar 'ontspannen en tevreden'. En geniet ervan.
 • En hoe kun je nu beter gronden dan in je eigen tuin, met de handen in het zand? Plantjes poten, bijvoorbeeld?
 • Weet je dat sieraden jouw energie overnemen? Daarom kan een paragnost via je sieraden een hoop over de eigenaar vertellen. Om ze schoon te maken van die energieën is het goed ze af en toe in de grond te stoppen. Dan laat je ze dus gronden. Ze voelen dan weer schoon en fris aan. Dit geldt niet alleen voor edelstenen maar ook voor goud en zilver.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je nog betere grondingsoefeningen leren, maar die hebben wat meer uitleg en begeleiding nodig. Daarvoor moet je even een afspraak maken.
 • Ik kan je leren gronden op alle niveaus tegelijk.
 • Er is een reden dat je niet goed gegrond bent. Ik kan je helpen die oorzaak te vinden en op te lossen.
 • Ik kan je kind via een foto op afstand behandelen zodat hij/zij beter gegrond is.
 • Ik kan je helpen gronden in noodsituaties zoals examens of sollicitaties.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Inspiratiemails: Energie & je Energieveld


 

 

 1. ...Je tomatensoep oefening werkt steeds beter, trouwens...
 1. ...Ik probeer nu ook iedere avond als ik in bed lig de tomatensoep door mijn lijf te laten gaan en voor ik het weet val ik in slaap!
 1. Bedankt voor je inspiratiemail! De tomatensoep werkt goed en het is fijn om er nog weer even over te lezen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven