praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je verleden en je onderbewuste

Ben je vroeger gepest, en nog steeds onzeker? Praten helpt niet. Visualisatie wel.

Help je innerlijke kind weer zelfvertrouwen te krijgen.

Hoe lang is het nu geleden, dat je gepest werd? Twintig jaar? Vijftig jaar?

Het kind dat je was, toen je gepest werd, zit nog steeds in je onderbewuste. Ze is bang. Alleen. Niemand helpt haar. Jij ook niet. Je probeert te vergeten dat ze er zit. Je wilt haar pijn niet meer voelen.

 

Je hebt ondertussen geleerd, positief over jezelf te denken.

Je weet dat jij niets verkeerd deed. Dat jij niet minder waard bent dan de anderen.Je hebt nu een leuk leven, en je bent tevreden over wie je bent. Je hebt een leuke baan, je wordt gewaardeerd, je hebt vrienden zat. Misschien ben je zelfs wel trots op wat je bereikt hebt.

Je denkt wel positief over jezelf. Maar vaak voel je de angst en onzekerheid van vroeger nog.

Nog steeds bang om afgewezen te worden. Of buitengesloten. Eigenlijk voel je je nog steeds waardeloos, en in de steek gelaten. Diep van binnen. Dat zijn de emoties van je innerlijke kind. Het gepeste kind. Zij is niet volwassen geworden. Zij zit nog vast in het verleden. Opgesloten in je onderbewuste. Zij is een deelpersoonlijkheid geworden. Zij heeft hulp nodig. Ze kan het niet alleen. Want ze is nog zo klein. En jij bent de enige die haar kan helpen. Want ze zit in jouw onderbewuste. 

Jij hebt er last van, als het gepeste kind weer eens de kop opsteekt.

Als iets herinnert aan toen, wordt deze deelpersoonlijkheid getriggerd. Dan voel je je weer klein en machteloos. En natuurlijk is dat altijd op het verkeerde moment. Juist als je een goede indruk wilt maken, schieten de tranen je in de ogen. Omdat iemand iets zegt, dat je herinnert aan toen. Een gewone opmerking voelt als kritiek. Een vriendelijk bedoeld grapje komt bij jou binnen, alsof ze met een zeis je voeten onder je weg maaien.

Jij hebt geen hulp nodig. Je innerlijke kind heeft hulp nodig.

De meeste trauma-therapieën zijn gericht op jou, de volwassene. Daar gaat het om inzicht en begrip, het denken wordt aangesproken. De volwassene in jezelf. Maar jij hebt geen hulp nodig. Jij hebt een leuk leven, en een goed zelfbeeld. Je innerlijke kind heeft hulp nodig. Zij is blijven hangen in de tijd, dat je gepest werd. Zij heeft nog steeds het gevoel, dat ze alles verkeerd doet. Dat ze overal buiten staat. Dat niemand haar begrijpt. Zij is bang, boos en verdrietig.

Hóé kun je haar helpen? Met visualisatie.

Je innerlijke kind leeft alleen nog in je gevoelswereld, in je onderbewuste. Als het probleem in je onderbewuste zit, dan moet het ook dáár worden opgelost. En dan werkt visualisatie heel goed. Beelden spreken direct tot het gevoel. Door je de juiste beelden voor de geest te halen, verander je het gevoel. Een gevisualiseerde omhelzing kalmeert. Een gevisualiseerd gesprek lucht op. Wat je visualiseert zie je, in je geest. Voor je onderbewuste is dat echt. Want als je het gezien hebt, dan moet het wel waar zijn. Met een goede visualisatie voel je direct, dat alle spanning uit je lijf verdwijnt.

Je innerlijke kind is niet volwassen geworden. Jij wel.

Daarom kun jij haar nu helpen, het probleem op te lossen. Even tijdreizen. Ga terug naar toen. Wat kun jij doen, om het pesten te laten stoppen? Visualiseer dat je dat doet.

 

 

Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Jij bent nu niet het kind, jij bent degene die komt helpen. Blijf in die rol. Dat is belangrijk. Want als je je weer het kind voelt, dan raak je weer verstrikt in dezelfde emoties als toen.
 • Waar gaat het nou écht om? Drie dingen zijn in ieder geval belangrijk:
 • Help je innerlijke kind weer zelfvertrouwen te krijgen.
 • Help je innerlijke kind, zich veilig te voelen.
 • Laat haar weten dat ze er mag zijn. Laten we eerlijk zijn, tot nu toe heb je haar steeds weer teruggestuurd naar het onderbewuste.
 • Lukt het niet? Is het te emotioneel, of kun je geen contact krijgen met het kind in jezelf? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt het trauma op alle niveaus opgelost.
 • Gepest worden is een oorzaak van hooggevoeligheid. Dus als je vroeger gepest bent, doe dan ook iets aan je hooggevoeligheid. Dat helpt je ook, minder angstig te zijn.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

 

 Wat kan ik voor je doen?

 

 • Ik help je het trauma op te lossen. Als een gids leid ik je door het hele proces heen. Ik zorg er voor dat je niet weer in de emoties en herinneringen verstrikt raakt.
 • Pesten is niet grappig. Pesten is mishandeling. Het beschadigt je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Je wordt buitengesloten. Dat is op die leeftijd ongeveer het ergste dat je kan overkomen. En dan zeggen de volwassenen: “Trek het je maar niet aan”. Kortom die laten je ook in de steek. Of ze zeggen dat je weerbaarder moet zijn. Dus je bent niet goed, zoals je bent. Pesten wordt dan een ernstig trauma, met verschillende lagen. Dat kun je niet zelf oplossen, omdat je daar allerlei blokkades op hebt gezet. Tijdens een consult gaan we die allemaal oplossen.
 • Ik help je, met visualisatie ‘nieuwe herinneringen’ te maken. Wat er gebeurd is verliest dan zijn lading.
 • Ik zie je innerlijke kind, ik kan met haar communiceren. Ik zie wat zij nodig heeft. En dan leer ik jou hoe je dat kunt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Mentaal, emotioneel, en in het onderbewuste. Daarom werkt het zo goed.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Voel je je niet vrij, door je opvoeding? ("Wat moeten de buren wel denken?") Dan moeten we die opvoeding ontstoren.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Test: Ben je hooggevoelig, of hoogsensitief, of allebei?

Inspiratiemails: Je verleden & je Onderbewuste


 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven