praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wat alle ouders zouden moeten weten: De yoghurtmassage

Help je kind beter te slapen, te ontspannen en te gronden met een simpele, fijne massage.

"Hoi Jackelien, Eva is na jouw behandeling als een blad aan een boom omgedraaid. Ze is weer de oude vrolijke Eva, zoals we haar altijd gekend hebben. Eva staat vrolijk op, en gaat 's avonds vrolijk en tevreden weer naar bed. Onder één voorwaarde: Papa, doe je nog even dat over m'n rug aaien van Jackelien?"
Help je kind beter te slapen, te ontspannen en te gronden met een simpele, fijne massage: De yoghurtmassage.

 

 

Een tevreden kind is niet huilerig of jengelig.

Jonge kinderen weten niet zo goed wat ze voelen. Ze kunnen het niet vertellen. Oudere kinderen krijgen vaak de kans niet om te beseffen dat ze zich niet lekker voelen. Want er wordt al op hun gedrag gereageerd. “Doe niet zo…” en “Wees toch eens…” Sommige kinderen gaan dan druk doen. Schreeuwen. Andere kinderen worden huilerig en dwars. Of ze reageren het af op een broertje of zusje. Sommige kinderen gaan aan de ouders trekken. Letterlijk of figuurlijk. Omdat ze eigenlijk getroost willen worden. Of gekalmeerd. Maar dat getrek is irritant. Dus in plaats van troost krijgen ze afwijzing.

Vervelend gedrag betekent, dat je kind zich niet prettig voelt.

Veel kinderen kunnen zich moeilijk ontspannen. Veel kinderen hebben last van alle drukte om hen heen. Op school of bij de BSO. Die 'drukte' blijft in hun energieveld hangen. Dat voelt heel naar. Veel kinderen voelen de stress of vermoeidheid van hun ouders, en nemen die over.  Hoe beroerder jij je voelt, hoe irritanter je kind doet.

Kom jij gestresst van je werk? Dan loopt je kind te stuiteren. En jij wilt rust, dus je kind krijgt op zijn donder.

Je wilt niet weten in hoeveel gezinnen het zo gaat. Maar de ouders van Eva belden mij. Zij wisten eigenlijk alleen, dat Eva al enkele weken ontevreden was. “Alles wat we deden eindigde met een boze of ontevreden Eva. Gehuil, gezeur, geruzie met haar broertje... de hele dag door. “ Via een foto van Eva voelde ik wat er aan de hand was. Ik voelde een energie-bokkade op haar rug, die veel irritatie gaf. In één behandeling op afstand was de blokkade opgelost en was Eva weer een blij meisje.

Ik leerde Eva's vader de grondingsmassage. Zo kon hij spanning bij haar wegvegen. Zodat de blokkade niet zou terugkomen. 

Deze grondingsmassage staat hieronder beschreven bij de Tips. Deze 'yoghurt-massage' helpt tegen stress, om beter te slapen, om rustiger te worden, om te gronden. Alle ouders zouden dit moeten weten. Want het werkt zo snel en zo goed, dat kinderen er zelf om vragen. Voor ernstigere klachten moeten natuurlijk eerst blokkades worden opgelost. Je plakt ook geen pleister op een gebroken been, nietwaar? Maar voor de gewone onrust en inslaapklachten helpt het fantastisch! Stuur dit maar door. Naar alle ouders die je kent!

 

 

3 Tips om je kind te helpen omgaan met stress

Wat kun je zelf doen om je kind te helpen?

 • De Yoghurt-massage: de grondingsmassage voor kinderen:
  Laat je kind op de buik op bed gaan liggen. Veeg dan met je handen over het achterhoofd, de nek, de rug, de benen, helemaal tot aan de voeten. Stel je daarbij voor dat er een laagje yoghurt op het lichaam ligt, en dat jij alle yoghurt naar de voeten veegt. Houd de voetzolen dan even stevig vast, 5 seconden, en herhaal dit hele stuk nog twee keer.
 • Doe dit als je kind naar bed gaat, of als het uit school komt. Of van de BSO. Het kost niet veel tijd, wel een beetje aandacht.
 • Was na afloop je handen en onderarmen. Tot en met de ellebogen als je gevoelig bent. Je wilt zelf ook niet met die spanning blijven zitten.
 • Heeft je kind een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een intake voor je kind. Via een foto kijk ik wat er aan de hand is in het energieveld en het onderbewuste van je kind. Meestal kan dat ook via de foto worden opgelost. Je kind hoeft dan niet naar de praktijk te komen. Je kind zit weer beter in zijn vel en dat zul je daarna ook merken aan het gedrag.  Lees hier hoe ik kinderen behandel.
 • Zelf een beetje hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een volwassenen-consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

 

Ik pas deze massage al een poosje toe op mijn kleindochter, ook op afstand. Ik merk dat ze een stuk rustiger is geworden. Ze is ook niet zo vaak meer ziek. Als ze bij me is doe ik het ook en dan zegt ze steeds: Nog een keer oma, nog een keer. Ze vindt het heerlijk.
Dat wilde ik even laten weten.  Dank voor je inspiratie.

De yoghurtsaus oefening helpt heel goed, Jackelien,  mijn dochter slaapt eerder, helemaal top!!!!!!!!

Het masseren vinden de beide kinderen heerlijk, ook de jongste van 2 vraagt er elke avond om!

Hij vraagt ook echt of ik hem wil afstrijken ’s avonds en hij vind het heerlijk.

De oefening die je als tip gaf (over wat alle ouders zouden moeten weten) vindt ze heerlijk. Ze geniet ervan. Ik doe het voor het slapen gaan, of als ik merk dat ze hyper begint te worden.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan kijken of er blokkades zijn. En die kan ik oplossen via een foto.
 • Ik zie wat je kind dwars zit (niet altijd).
 • Ik zie ook wat de leuke kanten zijn aan je kind. Mocht je dat een beetje vergeten zijn.
 • Ik kan zien of de klachten een emotionele oorzaak hebben. En dat kunnen we dan oplossen.
 • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
 • Ik kan je kind leren hoe het goed kan slapen, zonder angst.
 • Ik kan jou helpen beter in je vel te zitten.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
 • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
 • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven