praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Kinderen met PDD-nos, autisme of adhd

Kinderen met autisme, (PDD-nos, Asperger, enz), of adhd zijn enorm gevoelig. Ook als ze juist heel ongevoelig lijken.

Deze kinderen zijn héél snel overprikkeld. Door emoties van anderen. Door straling van elektrische apparaten. Door hun eigen emoties. Door veranderingen. Drukte in de omgeving voelt, als drukte binnenin zichzelf. Die gevoeligheid is een enorme belasting voor deze kinderen. De één sluit zich helemaal af. De ander wordt er druk van. Of krijgt driftbuien. Zij voelen hun eigen energieveld, en de invloeden van de omgeving daarin. Alleen heeft nog niemand dat zo benoemd.

Zij kunnen zelf zorgen dat ze zich beter voelen. Maar niemand heeft ze uitgelegd, hóé ze dat kunnen.

Hun gevoeligheid is te zien in hun energieveld. De aura staat enorm open. Ieder mens heeft een energieveld. Je eigen energie voelt zo bekend, dat je het niet meer voelt. Net zoals je een geur niet meer ruikt, na een poosje. Maar als er iets verandert in je veld, dan voel je dat wel. Als iemand te dicht bij je staat, voelt dat niet altijd prettig. Als er vlak bij je iets beweegt, is dat irritant. Mensen waar je van houdt wil je liefst ín je aura hebben. Anderen moeten er buiten blijven. Dit gaat meestal onbewust.

Bij kinderen met adhd of ASS is het energieveld afwijkend.

De grens van de aura is wazig. Alles komt binnen. Ook als het helemaal aan de andere kant van de kamer is. Sommige kinderen hebben aan de rugzijde het energieveld te smal. Dat voelt onveilig. Wij kunnen de buitenwereld een beetje op afstand houden. Zij niet. Alles komt direct diep binnen.

Bij adhd komt de aura niet tot onder de voeten. Niet gegrond dus.

De aura komt tot de knieën. Soms nog hoger. Daardoor kunnen deze kinderen emoties en drukte niet laten afvloeien. Ik zie bij ieder kind, hoe het energieveld er uit ziet. En wat er zou moeten gebeuren. De grootste blokkades los ik op. Via de foto. Dat kan je kind niet zelf.

Jackelien is een nuchtere, vrolijke vrouw die op een heel natuurlijke manier contact maakt met kinderen (en hun ouders). Zij heeft mijn beide kinderen geleerd om zelf hun energieveld te beheren en vooral de oudste (met DCD en een V/P-kloof) heeft daar veel baat bij. De jongste (DCD en een concentratiestoornis) is er nog te jong en springerig voor, maar wordt geregeld door Jackelien behandeld. Je merkt aan alles dat (dit soort) kinderen een speciaal plekje innemen bij Jackelien. Ik vind haar een geweldige therapeut!

 

Juist omdat ze zo gevoelig zijn, kan ik ze leren zélf hun energieveld sterk en gezond te houden.

Kinderen weten zelf ook precies waar ze te open staan. En waar blokkades zitten in hun energieveld. Ik leer ze hun aura goed af te sluiten. Zodat ze niet meer zo snel overprikkeld raken. Sommige kinderen leer ik juist, een opening te maken in hun aura. Om veilig contact te kunnen leggen. De kinderen hebben zelf vaak ook goede ideeën. Zo wilde een meisje met PDD-nos een ventieltje in haar aura. Voor als het te druk werd. Ik leer de kinderen gronden. Wat ze leren, maken we zichtbaar in een tekening.

Ik geef deze kinderen handvatten, om zelf te zorgen voor rust en veiligheid.

Ik los de blokkades op, en samen herstellen we de aura. Je kind voelt dat het energieveld beter aanvoelt. Rustiger, veiliger. De tekening mag het kind boven zijn bed hangen. Je kind wordt er dan elke dag aan herinnerd goed af te sluiten. En grondings-oefeningen te doen. Als de aura eenmaal gezond en sterk is, zal je kind zelf aanvoelen wanneer het verkeerd gaat. En dan de technieken weer toepassen.

Mijn dochter is ruim 3 jaar geleden een aantal keren op consult geweest bij Jackelien. Ze is autistisch en daarbij ook hooggevoelig. Door middel van aura's in te kleuren en leren af te sluiten aan het begin van elke dag is ze een stuk rustiger geworden in het bijzijn van andere mensen. Nu na 3 jaar doet ze dit nog steeds zelf, voor een kind van 11 vind ik dit erg bijzonder!

 

Daarnaast behandel ik het energieveld.

Terwijl je kind aan het tekenen is behandel ik het energieveld. Ik zorg ervoor dat hij weer beter in zijn vel zit. Dat de stress, die hij heeft opgeslagen in zijn energieveld, verdwijnt.  Als dat nodig is herhaal ik dat nog een paar keer, via de foto. Je kind raakt eraan gewend om beter gegrond te zijn, en beter afgesloten (voor overprikkeling). Dan kan hij het makkelijker zelf in stand houden. Sommige kinderen hebben het nodig om af en toe nog eens nabehandeld te worden. En in geval van stress (nieuwe school, sinterklaas, verjaardag, nieuwe club, wedstrijden) kan ik even snelle hulp bieden. Lees deze brief van een moeder van een kind met ASS maar.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven