praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Help! Mijn kind ziet geesten!

Wat doe je, als je kind bang is voor geesten?

Kan je kind niet slapen, omdat hij bang is voor 'geesten'? Dan wil je hem geruststellen: Er zijn geen geesten. Kijk maar. Maar als je kind iemand in zijn kamer ziet staan, dan helpt het niet om te zeggen dat geesten niet bestaan. Je kind ziet iets, neem dat serieus. Het is alleen de vraag of de geesten in zijn kamer zitten, of in zijn verbeelding. Soms zijn er echt geesten. Ook als jij er niet in gelooft. Wil je geesten verjagen, dan moet je wel weten om welke soort geesten het gaat. Want elke soort geest vereist een andere aanpak.

 

 

Wat doe je, als je kind geesten ziet?

 1. Eerst zorg je dat je kind zich veilig voelt. Geruststellen, licht aan, deur op een kier, in de buurt blijven. Neem de angst serieus.
 2. Welke soort geesten ziet je kind? Ziet je kind iets in zijn verbeelding, of is er echt iets in de slaapkamer, dat jij niet ziet?
 3. Probeer de geesten weg te sturen. Hoe? Dat hangt er van af wat voor geesten het zijn. Lees het hier onder.
 4. Tenslotte gaan we proberen te zorgen, dat je kind er niet meer zo open voor staat. Geesten zijn overal. Als je kind ze niet meer ziet, heeft hij er ook geen last meer van.

1: Eerst probeer je de angst weg te nemen.

Angst voor het donker: De angst van je kind is echt, ook als de geesten dat niet zijn.

Meestal zitten de geesten alleen in zijn hoofd. Als je aan iets denkt, dan zie je het ook voor je. Dus als je kind een geluidje hoort en bang wordt, dan ziet hij vanzelf monsters of geesten verschijnen. Die zijn dan niet echt, die zitten alleen in zijn hoofd. In de overgang tussen waken en slapen gaan de angsten in zijn hoofd een eigen leven leiden. Dat uit zich in het zien van beelden, net zoals bij dromen. Dat kunnen geesten, spinnen, ratten, monsters of aliens zijn. Ziet je kind geesten, dan is dat in dit geval een visuele uitdrukking van gewone angsten, bijvoorbeeld verlatingsangst of faalangst.
Je kunt je kind geruststellen. Een nachtlampje helpt, maar soms moet er groot licht aan. De deur op een kier laten, en in de buurt blijven helpt ook. Neem elke week iets meer afstand. Eerst in zijn kamer een boek lezen, een week later strijken op de gang met de deur open, de week daarna met de deur dicht, steeds iets verder weg.

2 en 3: Als er echt geesten zijn, dan gaan we die op een goede manier verwijderen.

Als je geesten wilt verjagen, dan moet je wel weten om welke soort geesten het gaat.

Geesten zijn niet alleen mensen die zijn overleden, het zijn ook zielen die nog niet geboren zijn. En dan voelen ze heel anders aan. Geesten hebben geen leeftijd, omdat ze geen lichaam hebben. Je kunt ze niet zien met je ogen, maar wel met je zesde zintuig. Er zijn verschillende soorten geesten, en er zijn astrale resten. Als je de geesten uit de slaapkamer van je kind wilt verjagen, dan moet je wel weten om welke soort geesten het gaat.

Verschillende soorten vereisen een verschillende aanpak.

Staan de geesten naast het bed, naar je kind te kijken? Dat zijn waarschijnlijk voorouders.

Overleden opa's en oma's of eerdere voorouders willen nogal eens bij kinderen komen kijken. Overdag merkt je kind daar weinig van. Maar juist in de overgang tussen waken en slapen is je kind er gevoeliger voor. Ziet je kind iemand naast het bed staan, dan zijn dat meestal voorouders. Die bedoelen het goed. Vaak willen ze je kind juist troosten omdat het bang is. Maar je kind wordt er juist banger door.

Je kunt deze geesten vriendelijk vragen je kind met rust te laten omdat je kind er bang voor is. Je kunt ze ook vragen meer afstand te houden. Deze geesten wegjagen is niet aardig. Je stuurt je oma toch ook niet weg?

Zijn het geesten die niet naar je kind kijken? Dat zijn vaak vorige bewoners.

Sommige geesten zitten alleen maar in een stoel. Sommige lopen over de gang. Dit soort geesten zien jou en je gezin helemaal niet, die lijken in hun eigen werkelijkheid te zitten. Dat zijn geesten van eerdere bewoners. Nadat ze zijn overleden gaan ze rondhangen waar ze zich thuis voelen. In hun eigen huis van jaren geleden. Dat jij daar nu woont weten ze niet.

Deze geesten blijven bij het huis, ook als jij gaat verhuizen. Naar het licht sturen heeft geen zin. Ze zijn tevreden waar ze nu zijn, ze willen niet ergens anders naartoe. Of ze zijn nog in het huis omdat ze iets zoeken, of ergens op wachten. Ook dan laten ze zich niet zomaar naar het licht sturen of wegjagen. Bij deze geesten moeten we er achter komen wat ze nodig hebben om verder te gaan. En dan zorgen dat ze dat krijgen.

Kinder-geesten zijn zielen die bij je kind willen zijn.

Ziet je kind kinder-geesten, dan is er iets anders aan de hand. Dat zijn geesten die bij je kind willen zijn. Misschien om je kind te steunen, misschien omdat ze zelf de steun van je kind nodig hebben. Deze geesten laten zich zien als kind, als ze vriendjes met je kind willen zijn. Zie deze geesten niet als overleden kinderen, maar als niet-geboren kinderen. Vaak komen deze kind-geesten bij een kind via een miskraam van de moeder. Zo is dit zieltje onderdeel van het gezin geworden en kan het bij je kind zijn. Soms wil zo'n zieltje bij de moeder zijn, maar is het kind de enige die gevoelig genoeg is om het zieltje te zien. Je kind zal er waarschijnlijk niet bang voor zijn. wil je weten wie het is? Dat kan ik je via een foto van je kind wel vertellen.

Wil je dat ze verdwijnen? Omdat je kind (of jij) een echte band heeft met deze geest, moet je hier een soort relatie-therapie mee doen voordat ze vertrekken of rustig wiorden. Meestal is het het beste een goede band ermee op te bouwen, zodat je kind er geen last meer van heeft. Vaak zit het zieltje met allerlei emoties, en ook dan is relatietherapie met het zieltje nodig. Maak maar een afspraak.

Somige geesten zijn er, omdat ze bij een ander gezinslid willen zijn.

Sommige zijn zielen die je kent uit een eerdere incarnatie. Sommige geesten willen bij iemand zijn, omdat ze van die persoon houden. Of omdat ze zich niet veilig voelen zonder die persoon. Daar heb je meestal weinig last van. Soms blijven ze aan je hangen omdat ze boos op je zijn, of omdat ze je willen 'opvoeden'. Zij zitten in een schemergebied. Zij weten niet, dat  jij in een volgende incarnatie zit. Zo'n geest is bij je, en kan heel negatief of dwingend aanvoelen. Je kind is er gevoelig voor, de rest van het gezin merkt er misschien niets van.

Wil je dat zo'n geest verdwijnt, dan moeten de problemen van deze ziel eerst opgelost worden.

En dan heb je ook nog plaaggeesten.

Dat zijn geesten die het leuk vinden om vervelend te doen. Zij horen niet bij het huis, en ook niet bij je kind. Zij komen langs, plagen je kind een tijd, en verdwijnen dan weer. Op zoek naar andere kinderen om te plagen.

Deze geesten hoef je niet naar het licht te sturen, want daar willen ze niet zijn. Je kunt ze ook lastig wegjagen, omdat ze nogal vasthoudend kunnen zijn. Verhuizen heeft ook geen zin, want ze komen gewoon met je mee. Bij plaaggeesten is het handiger om je kind en je huis te beschermen. Zie de tips hieronder.

Kinderen die niet naar boven durven 's avonds, hebben meestal last van astrale resten. Dat zijn geen geesten.

In het huis is iets gebeurd, en de energie daarvan hangt er nog. Soms loop je ergens naar binnen, en kun je gewoon voelen dat er ruzie is geweest. Bij astrale resten is dat precies hetzelfde, maar dan extremer. Zo kun je na tientallen jaren nog een sfeer voelen van wat er gebeurd is in het verleden. Hadden vorige bewoners vaak ruzie? Was er iemand depressief? Had iemand ziekte, pijn of verdriet? Hooggevoelige kinderen voelen dat. Deze astrale energieën hangen vaak in hoeken van de trap, op de gang of in een hoek van een kamer. Astrale energieën worden meestal niet gezien maar gevoeld. Je kind kan daarom niet uitleggen waarvoor het angstig is. Hij kent hier geen woorden voor.

Astrale resten kun je niet naar het licht sturen of wegjagen, omdat het niet 'iemand' is. Het is alleen maar een herinnering, een wolkje emotie. Astrale resten kun je verwijderen door het huis te zuiveren met zout, salie, vuur of lavendel. Zie de tips.

Als je kind iemand in de slaapkamer ziet, kan dat ook de beschermengel van je kind zijn.

Maar als het de beschermengel van je kind is, dan zal je kind er niet bang voor zijn. Lees hier alles over beschermengelen en lichtwezens.
En hier lees je meer over geesten, entiteiten en astrale resten.

 

4: Tenslotte gaan we proberen te zorgen dat je kind er niet meer zo open voor staat.

Voor alle soorten geesten geldt: Eenmaal gezien, dan wordt je kind er steeds gevoeliger voor.

Je kind verwacht iedere avond weer geesten te zien. Je kind wordt daardoor sensitiever, en ziet/voelt steeds meer. Als je kind bang is voor opa naast zijn bed, dan kan hij daardoor ook sensitiever worden voor negatievere geesten. Voelt je kind astrale resten op de trap, dan kan hij op steeds meer plekken astrale resten gaan voelen. Ziet je kind 's avonds geesten in zijn slaapkamer, dan kan hij die ook overdag gaan zien, of op andere plekken.

We kunnen zorgen dat je kind minder gevoelig wordt voor geesten.

Geesten zijn overal. Als je kind ze niet meer ziet, heeft hij er ook geen last meer van. Je kind ziet ze omdat hij er gevoelig voor is. Technisch gezien: je kind is hoogsensitief, zijn astrale veld is te open en bepaalde chakra's staan te open. Dat kan veranderd worden, met energetische therapie. dat kan ook op afstand, je hoeft er niet voor naar Hengelo te komen met je kind. Ik kan je kind behandelen via een foto, dat werkt prima. Je kind zal dan minder gevoelig worden voor geesten. Maar dan moeten de geesten én de angst wel eerst weg zijn natuurlijk.

 

Voorbeelden uit de praktijk:

Geest loopt op de gang heen en weer

Een kind wilde niet alleen slapen. Hij zag een geest op de gang. Slapen met de deur open was eng, en slapen met de deur dicht ook. Via een foto van de slaapkamer keek ik wat er aan de hand was. Ik zag een overleden man, die daar gewoond had voordat dit gezin er kwam wonen. De geest bleef maar heen en weer lopen op de gang. Hij zocht iets. Hij zocht zijn vrouw. Zij was lang ziek geweest, en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht, en daar overleden. Deze man bleef in het huis achter met zijn herinneringen aan zijn vrouw, ziek in bed. Hij miste haar enorm. Na zijn overlijden bleef hij haar missen, en bleef hij haar zoeken in de slaapkamer, en op de gang. Ik maakte via de foto contact met de geest. Ik bracht hem naar zijn vrouw in het zioekenhuis, en daarna bracht ik ze samen terug naar het verleden, toen ze samen gezond en gelukkig waren. Als je dan toch blijft hangen, dan liever in een mooiere tijd. Daarna voelde het frisser in huis, en kon het kind weer slapen. Zonder angst voor geesten.

Een kind zag een geest in de slaapkamer van de ouders. Zijn ouders merkten er niets van.

Via een foto van de slaapkamer van het kind zag ik de geest in de slaapkamer van de ouders. Dat was een man die bij de vader wilde zijn. Hij was nogal dwingend en dominant. Deze geest was in een eerdere incarnatie de vader geweest van de vader van dit gezin. Hij bleef negatief en dwingend em hij bleef kritiek hebben. Ik heb via de foto contact gemaakt met deze geest, en ik heb hem laten zien dat dit een andere tijd is. Ik kon hem duidelijk maken dat hij dit gezin met rust moest laten. De volgende week mailde de moeder mij dat het kind geen geest meer gezien had, maar dat ook de vader van het gezin zich beter en opgewekter voelde.

 

Tips: Hoe help je je kind niet bang te zijn voor geesten?

Wat kun je zelf doen, als je kind geesten ziet?

 • Wil je kind niet slapen in zijn eigen kamer? Dan kan het zijn, dat daar astrale resten zijn. Dat kun je zuiveren met zout, vuur of lavendel of witte salie.
 • Zout trekt negativiteit aan. Flink zout over de vloer strooien, vooral in de hoeken van de kamer. Na 24 uur stofzuigen.
 • Vuur zuivert energetisch. Steek een kaars aan, en loop daarmee door de slaapkamer. Visualiseer daarbij hoe alle astrale energieën door de vlam worden verbrand.
 • Lavendelgeur zuivert alles, dus een druppel echte, zuivere lavendelolie op het kussen (of in een verstuiver, of op een papiertje op de verwarming) doet wonderen. Geen chemische geurtjes want dat werkt niet goed.
 • Een andere methode is het branden van salie.
 • Vaak komen angsten bij kinderen door iets wat ze op tv gezien hebben. Ook in kinderprogramma's kan iets zitten dat angst kan oproepen. Die beelden komen dan weer in het hoofd als je kind naar bed gaat. Als het even kan: kijk mee met je kind dan weet je waar de angst vandaan komt, en kun je je kind ermee helpen. En laat je kind niet kijken naar programma's die niet voor kinderen bedoeld zijn.
 • Plaaggeesten houden pas op als ze het niet meer leuk vinden. Zodra je er niet meer bang voor bent, houdt het op. Je kunt je kind helpen door hem te beschermen met licht, of door de aura van je kind af te schermen, of door engelen om hulp te vragen.
 • Heeft je kind méér hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een intake voor je kind. Lees hieronder verder.

 

Hoe kan ik helpen als je kind geesten ziet

Als je een afspraak maakt, omdat je kind bang is voor geesten, dan doen we eerst een intake. Stuur ook foto's mee van de slaapkamer. Ik kijk dan wat er aan de hand is in de slaapkamer, en bij je kind. Ik zie of er echt geesten zijn (of astrale resten).

 • Kinderen met angsten durven vaak niet te gaan slapen omdat ze dan weer aan "dat enge" denken. Dat zien ze dan weer in hun hoofd. Afleiding geven helpt niet, praten ook niet. Dat plaatje in het hoofd moet veranderd worden. Ik help er graag bij.
 • Ik kan kijken om welke soort geesten het gaat.
 • Geen echte geesten? Ik kan je angstige kind leren hoe hij zich helemaal sterk en veilig voelt in zijn slaapkamer. Dan moet je kind wél eenmalig naar mij toe komen in Hengelo. Maar dit werkt ontzettend goed.
 • Overleden voorouders kan ik vriendelijk en respectvol uit de slaapkamer sturen.
 • Eerdere bewoners kan ik vriendelijk naar een betere plek begeleiden. Dat kan vaak in 4 weken via een foto van de slaapkamer.
 • Bij geesten die bij je kind willen zijn kan ik kijken wie het is en wat ze willen. Dan help ik de relatie in balans te brengen. Als dat nodig is zoek ik een fijne plek voor ze, zodat ze minder bij je kind blijven rondhangen.
 • Plaaggeesten help ik te verjagen. Dat is vaak een hele strijd, en soms werkt het gewoon niet goed genoeg.
 • Geesten die door je kind worden gezien, maar bij andere gezinsleden blijven, help ik te vinden wat ze zoeken, zodat ze rust krijgen en verder gaan.
 • Ik help je kind een beter zelfbeeld te krijgen.
 • Ik kan je kind leren minder last te hebben van hooggevoeligheid. Dan moet hij/zij wel naar de praktijk komen.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een intake. Voor kinderen doen we eerst een intake, met een foto. Dus ZONDER dat je kind erbij is. Daarna kijken we of je kind een keer naar de praktijk komt, of op afstand behandeld kan worden.
 • Op afstand behandelen betekent 4 weken achter elkaar behandeling via een foto.
 • Hier staat welke foto daarvoor geschikt is.

  

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Inspiratie en Tips: Kinderen & Opvoeding

Nieuwste artikelen:

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven